3x De mooiste losloopgebieden op de Veluwe

Het gebied van de Veluwe is adembenemend mooi! Deze plek trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land en daar buiten. En niet voor niets.. Wij zijn op plekken geweest waar we onszelf echt even in het buitenland waande.

Een paar weken lang zijn wij iedere week op de Veluwe wezen wandelen. Om te mooiste plekjes te ontdekken en de leukste losloopgebieden op de kaart te zetten. Zodat jij kan genieten van al het moois om je heen, terwijl de hond kan doen wat hij het liefste doet: Snuffelen, spelen, ravotten en lekker de beentjes strekken!

Hier lees je alles over onze top 3 mooiste losloopgebieden op de Veluwe. 🙂

Losloopgebied Kootwijkerduin

Houd jouw hond van graven en kan die rennen als Speedy Gonzales? Dan is losloopgebied Kootwijkerduin jullie plekje!

Honden mogen hier loslopen in dit prachtige stuifzandgebied. Hier kunnen ze naar hartenlust kuilen graven, achter de bal aan rennen of spelen met de vele speelmaatjes die je hier in het weekend tegen kunt komen.

Het gebied is niet omheind. Voor het einde van het losloopgebied is nog een stukje bos om doorheen te wandelen. Daarna kun je er voor kiezen om verder te wandelen door de bossen, maar dan moet de hond wel aan de lijn.

Meer weten over dit losloopgebied? Hier lees je de uitgebreide informatie over losloopgebied Kootwijkerduin.

Losloopgebied ’t Leesten

Ga je met een weglopertje op stap? Dan is het losloopgebied bij ’t Leesten misschien iets voor jullie!

Hier vind je namelijk een groot omheind losloopgebied van ongeveer 15 hectare groot. Ideaal als jouw hond graag zijn neus achterna gaat. Er zijn 2 entrees naar het losloopgebied, die te betreden zijn met een zware poort die vanzelf dichtvalt.

In het omheinde losloopgebied vind je een prachtige diversiteit aan bomen en planten. Er loopt een stevig wandelpad doorheen en er staan verschillende bankjes om even lekker op te pauzeren.

Naast het omheinde losloopgebied, is er nog een korte loslooproute buiten de omheining. Een leuke combinatie om een middagje lekker op pad te gaan met je trouwe viervoeter. Het is een druk bezocht gebied waar altijd wel speelmaatjes te vinden zijn.

Wil je meer weten over dit losloopgebied? Hier lees je alle informatie over losloopgebied Het Leesten.

Losloopgebied Boeschoten

Zijn jullie opzoek naar een onontdekt en rustig stukje Veluwe? Wij kwamen per ongeluk uit bij losloopgebied Boeschoten, toen wij opzoek waren naar het bekende Speulder- en Sprielderbos.

Dit prachtige gebied is daar dan ook onderdeel van. Hier kun je pas echt genieten van de rust en de stilte om je heen. De paden lopen over een heuvelachtig gebied, waar je het mooiste uitzicht hebt.

Op een doordeweekse dag zijn wij hier één verdwaalde wandelaar tegengekomen. Met een grote diversiteit aan bomen en begroeiing kijk je hier je ogen uit.

Het gebied is niet omheind. Als jullie van een stevige wandeling houden, kun je aan het einde van het losloopgebied verder wandelen met de hond aan de lijn.

Wil je meer informatie over dit losloopgebied? Hier lees je alles over het losloopgebied Boeschoten.

Losloopgebieden op de Veluwe

De Veluwe kent nog veel meer losloopgebieden waar je samen met je hond kunt genieten van een mooie wandeling. Langzaam aan blijven wij artikelen toevoegen over de mooiste wandelplekjes met de hond op de Veluwe.

Deze 3 losloopgebieden vinden wij het allerleukste! Staat jouw favoriete plekje hier tussen?

Wij zijn benieuwd wat jullie het mooiste losloopgebied op de Veluwe vinden. 🙂

3 antwoorden op “3x De mooiste losloopgebieden op de Veluwe”

 1. Beste Anne en Lana,

  Nadat mijn hond Esra en ik gisteren zijn wezen wandelen bij Boeschoten kwamen we vandaag op een gebied wat ook een loslooproute heeft de Natteneuzen route. Deze was ook erg mooi.
  Heel erg bedankt voor deze fijne en bruikbare tips.
  Wij verblijven op Landal Park Rabbit Hill en vanuit daar heb je ook vele mooie wandelroutes die meteen vanaf het park starten. Dit zijn wel veelal routes waarbij de hond aangelijnd is. Dus waren jou tips voor losloop gebieden erg prettig. Liefs Esra en Maaike

 2. Het hondenbos net buiten Harskamp is ook een aanrader. Hoog Buurloseweg, 6732 EP Harskamp. Helemaal omheind, mooi afwisselend bos, 17 ha groot.
  Hoog Buurloseweg inslaan, meteen links is een parkeerplaats.

  In het Roekelse Bos (Otterlo) is ook losloopgebied, met hondenroute. Niet omheind en doorkruist door mountainbikerspaden, fietspaden en zandpaden waar ruiters en auto’s over mogen rijden. Meer een optie voor doordeweeks, ‘s ochtends vroeg en andere rustige tijden. Leuke slingerpaadjes in mooi, gemengd bos.

  Over de zandverstuiving even verderop (Otterlose buurtbos) las ik ergens anders dat honden daar zo heerlijk kunnen rennen, maar dat is géén losloopgebied, maar natuurgebied, er zit wild. Honden moeten daar dus echt aan de lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *