3 Daagse wandelvakantie met een groep mensen en honden

Samenkomen met een leuke groep mensen en honden. Tijdens deze vakantie gaan we samen op pad voor mooie boswandelingen, bezoeken we de Mookerheide en gaan we opzoek naar de mooiste zwemplekken voor de honden.

Op deze prachtige locatie in Milsbeek, aan de rand van het prachtige bos het Reichswald, staan deze sprookjesachtige blokhutten. Met maar 4 blokhutten in totaal genieten we hier van de rust en de ruimte om ons heen.

Overnachten Groesbeekse bos
Blokhutten waar we overnachten

Wanneer?

Zondag 29 augustus tot en met dinsdag 31 augustus

Hoe ziet het avontuur eruit?

Tijdens dit avontuur draait het allemaal om samenzijn, ontspannen en genieten! We maken mooie wandelingen door het gebied die nooit meer zullen zijn dan 6 km aaneengesloten. Hierdoor is het avontuur ook geschikt voor jongere en oudere honden.

We gaan ook wel eens met auto op pad in plaats van te lopen. De omgeving is zo waanzinnig mooi, dat het absoluut de moeite waard is om een stukje verder te gaan!

Dag 1

We verzamelen om 11.00u op een locatie in het Groesbeekse Bos. Inchecken bij de accommodaties kan pas vanaf 15.00u, dus we beginnen dit avontuur met een ontspannen wandeling in het losloopgebied van één van de mooiste bossen in de omgeving.

Hier komen we samen en drinken we eerst een kop koffie/thee. Ik neem belegde broodjes mee voor de lunch. We kunnen het avontuur vast rustig door bespreken en elkaar leren kennen. Het zelfde geldt voor de honden. In het losloopgebied hebben ze rustig de tijd om hun plekje te vinden in de groep.

Na de koffie maken we een wandeling van ongeveer 6 km door het bos. Hierbij laat ik jullie de mooiste plekjes en uitzichtpunten zien van deze toffe plek! Na ongeveer een uurtje of 2 komen we weer terug bij de auto’s. Vanaf hier rijden we door naar de accommodatie waar we de komende 2 nachten slapen.

Hier hebben we lekker de tijd om uit te pakken en ons thuis te voelen. Ik zorg dat er koffie, thee en iets lekkers klaar staat. Ook neem ik kleine zoekkoekjes, oud papier, touw en papieren bekertjes mee om hondenspelletjes van te maken. Wie zijn of haar creatieve geest naar buiten wilt brengen, is welkom om aan te sluiten.

Neem je liever wat tijd voor jezelf? Dan kan dat natuurlijk altijd! Aan het einde van de middag begin ik met het koken van een lekkere verse maaltijd.

Na het avondeten maken we nog een mooie wandeling door het naastgelegen Reichswald van iets meer dan een uur. ’s Avonds is iedereen welkom om aan te sluiten bij de spelletjesavond of gewoon te blijven hangen voor een hapje en een drankje. 🙂

Groesbeek
Uitzicht over Groesbeek
Dag 2

Op de tweede dag starten we de dag lekker rustig op. Wie zin heeft in een vroege ochtend wandeling is welkom om aan te sluiten bij een rondje door het Reichswald. Slaap je liever uit? Dan zien we je gewoon bij het ontbijt. 🙂

Vanaf 9.00u staat het ontbijt klaar. We eten gezellig samen en zorgen ervoor dat de honden ook al vroeg hun ontbijt binnen hebben. Rond 11.00u staat ons een leuke activiteit te wachten met de honden. We gaan een workshop teambuilding doen met de honden. Deze wordt bij ons bij de accommodatie gegeven.

Voor de lunch zorg ik voor een lekker soep met brood en beleg. Hiervoor blijven we ook lekker bij de accommodatie.

Rond een uurtje of 15.00u stappen we in de auto voor een prachtige wandeling over de Mookerheide. Deze wandeling is iets meer dan 6 km lang. In het heuvelachtige gebied staan Schotse Hooglanders te grazen. De honden mogen hier aangelijnd mee.

We lopen in een lekker rustig tempo en doen er ongeveer 1,5 tot 2 uurtjes over. Daarna gaat we dineren bij één van de gezelligste en meest hondvriendelijke horecagelegenheden in de buurt. Zij serveren heerlijke, dagverse streekproducten. 🙂

In de avond is iedereen weer vrij om aan te sluiten om gezellig tijd samen te spenderen. Wil je liever wat tijd samen met je hond? Dan is daar natuurlijk altijd ruimte voor!

Groesbeek
De Mookerheide
Dag 3

Op de derde dag beginnen we weer aan een vroege ochtend wandeling. Deze keer gaan we de andere kant van het bos in, over de Sint Jansberg. Een prachtig stuk bos waar honden aangelijnd welkom zijn.

Rond half 10 staat het ontbijt klaar. We beginnen de dag lekker rustig voordat we onze spullen gaan inpakken. Om 12.00u is het tijd om uit te checken en stappen we in onze auto’s, op weg naar het volgende wandelgebied!

We rijden naar Berg en Dal waar we een prachtige wandeling maken over de Duivelsberg. We lopen door naar het Wylerbergmeer waar de honden kunnen genieten van een frisse duik. Hier blijven we voor de lunch waarbij we lekker gaan picknicken aan het water.

Als het weer wat tegen zit, wandelen we verder naar een gezellig terrasje in het bos. Daar blijven we dan voor de lunch. Na de lunch maken we de wandeling af via een andere route naar de auto’s. Aan het einde van de middag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen.

Duivelsberg
Duivelsberg

Waar gaan we overnachten?

Overnachten doen we in het gezellige dorpje Milsbeek. Hier huren we 4 toffe blokhutten af, die samen aan een klein watertje staan. Het zijn gelijk de enigste 4 blokhutten op het terrein, dus er zijn geen buren die last hebben van ons of de honden. 

Per blokhut zijn er 2 slaapkamers beschikbaar. Eén daarvan met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed. Er is een douche, toilet, zitgedeelte en een paar kleine kookvoorzieningen. Geen zorgen, je hoeft niet zelf te koken… Dat doe ik voor jullie. 🙂

Per blokhut zijn er maximaal 2 honden welkom. Als je gezellig alleen komt met je hond, dan deel je de blokhut met één andere persoon en zijn of haar hond. Kom je met 2 (of 3 kleine) honden? Dan komt er een toeslag bij en heb je de blokhut voor jezelf en je honden.

De indeling van de slaapplekken maak ik niet vooraf. Natuurlijk kun je dit altijd aangeven als je samen met iemand komt of als je een voorkeur hebt. Tijdens de eerste wandeling in het losloopgebied hebben wij en de honden de tijd om elkaar te leren kennen. Tegen de tijd dat we bij de accommodatie zijn, kunnen we samen als groep beslissen wat de beste match is voor iedereen.

We spenderen zoveel mogelijk tijd samen als groep. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om jezelf even lekker terug te trekken samen met je hond. Voel je dan ook zeker niet bezwaard om dit aan te geven!

Blokhut
Blokhutten waar we overnachten

Hoe zit het met eten en drinken?

Over eten en drinken hoeft je jezelf geen zorgen te maken. Alles wordt voor je geregeld. Ongeveer een week voordat ons avontuur gaat beginnen, maak ik een groepsapp aan. Hierin kan iedereen aangeven wat hij of zij lekker vind, speciale dieet wensen heeft of iets simpelweg niet lekker vind.

Ik zal zelf vast verklappen dat ik vegetarisch ben. Vlees zal je dan ook niet terugvinden in de maaltijd die ik bereid. Koken met speciale wensen vind ik juist een leuke uitdaging. Maar daar hebben we het later nog over. 🙂 Tijdens ons etentje bij het restaurant hebben we de keuze uit een lekker menu waar gekookt wordt met dagverse en regionale streekproducten.

Ook voor ontbijt, lunch,  koffie, thee, frisdrank, sapjes, fruit, snacks en noem het maar op, zorg ik voor dat het in huis is. Het enigste wat je zelf meeneemt zijn de hondenbrokken. Ik neem zelf een grote bak met hondenbrokken mee van het merk Yami. Deze mag je altijd gebruiken als je tekort komt of de brokken vergeten bent. Maar voor de honden is het toch altijd het prettigste om hun eigen voer te hebben.

We ontbijten, lunchen en dineren gezellig samen. Als het weer het toelaat, zitten we gezellig buiten. Als we pech hebben, zitten we binnen. Afhankelijk van de grootte van de groep en de eventuele coronamaatregelen, kan het zijn dat we de groep even opsplitsen tijdens het eten. We passen namelijk niet met z’n alle in één huisje.

Toch zal ik ten alle tijden opzoek gaan naar gepaste oplossingen, zodat we dit avontuur gezellig en als groep kunnen beleven!

Wandeldag Groesbeek
Zoekspelletjes met de honden

Wat is de prijs?

De prijs voor 1 persoon en 1 hond is €425.

De prijs voor 1 persoon met 2 (of 3 kleine) honden is €525.

Het grote verschil voor het meenemen van meerdere honden, komt omdat er maar maximaal 2 (of 3 kleine) honden zijn toegestaan per blokhut. Dat betekend dat je dan ook je eigen blokhut krijgt voor jezelf en de honden.

Bij de prijs zit alles in. De overnachting, eten, drinken, activiteiten en alles eromheen. Je hoeft later dus helemaal nergens meer voor te betalen.

Wat er precies bij de prijs in zit:

 • 2 Overnachtingen in de blokhut
 • Workshop Teambuilding
 • Onbeperkt koffie/thee/frisdrank/sap
 • 2x Ontbijt
 • 3x Lunch (Dag 1 belegd broodje, dag 2 soep met brood, dag 3 picknick of lunch op het terras)
 • 2x Diner (Dag 1 kook ik, dag 2 uit eten)
 • 3 Dagen lang toffe wandeltochten in de omgeving
 • Fruit/snacks/tussendoortjes
 • Hondensnacks

Datum

Voorlopig is er 1 datum beschikbaar.

 • Zondag 29 augustus tot en met dinsdag 31 augustus 2021

Is dit avontuur wel iets voor mij?

Hou jij van gezelligheid? Ontmoet je graag nieuwe mensen? Spendeer je graag tijd in de frisse buitenlucht en in de natuur? Is jouw hond net zo sociaal en gek op contact leggen als dat jij dat bent?

Dat is dit avontuur echt wel iets voor jou!

 • Ben je lichamelijk sterk genoeg om tenminste 6 km te wandelen in een heuvelachtig gebied?
 • Is jouw hond lichamelijk sterk genoeg om tenminste 6 km te wandelen in een heuvelachtig gebied?
 • Is jouw hond sociaal naar andere honden?
 • Vind je het niet erg om een blokhut te delen met iemand anders?
 • Vind jouw hond het niet erg om een blokhut te delen met een andere hond?
 • Is jouw hond tenminste 9 maanden oud?
 • Kan ik mijn hond meenemen naar een terras?
 • Sta je er voor open om nieuwe mensen te ontmoeten?
 • Maak je jouw hond net zo gelukkig met dit avontuur als jouw zelf?

Ja, ja, jaaa!

Heb jij alle vragen met een volmondige JA beantwoord? Dan zijn jij en je hond wel klaar om dit avontuur aan te gaan! Wanneer je jezelf hebt aangemeld, kunnen we de details en verdere vragen die je hebt nog even door bespreken.

Anne en Lana
Anne en Lana

Contactgegevens

Aanmelden kan via de mail, whatsapp of telefonisch. Onder aan de pagina kun je ook een bericht of vraag achter laten. Dan neem ik persoonlijk contact met je op. Via de mail of whatsapp is het makkelijkste, omdat we dan meteen allebei een schriftelijke bevestiging hebben. Wil je liever bellen maar neem ik weer eens een keer de telefoon niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • E-mailadres: anne_de_wildt53@hotmail.com

Ik heb me aangemeld. Wat nu?

Nadat je jezelf heb aangemeld, stuur ik je een betaalverzoek voor de aanbetaling. Deze is €100 of als je met 2 (of 3 kleine) honden komt, €200. Het resterende bedrag mag voldaan worden bij aankomst.

Ongeveer een week voordat het avontuur van start gaat, maak ik een groepsapp aan met iedereen die mee gaat. Zo hebben we vast de tijd om elkaar te leren kennen, vragen te stellen en foto’s van onze honden uit te wisselen. 😀

We bespreken ieders eet wensen, allergieën of voorkeuren. Voor mij is het heel belangrijk dat niemand zich bezwaard voelt om te zeggen waar zijn of haar wens naar uitgaat. Alles is bespreekbaar en niets is onmogelijk!

Ik stuur jullie ook nog een inpaklijstje met dingetjes die je niet moet vergeten of waar je nog extra aan kunt denken. Zowel voor jou als je hond.

Veelgestelde vragen:

-Mogen alle honden mee met dit avontuur?

Jazeker. Of nou ja… Ik maak geen onderscheid in rassen, geslacht, formaat of andere kwesties. Ieder baasje weet van zijn of haar eigen hond wel of die het aankan. Natuurlijk bespreken we dit van te voren samen voordat de aanmelding definitief wordt.

-Wat gebeurd er als de honden niet klikken?

Honden spreken een veel duidelijkere taal dan dat wij mensen dat doen. Voor honden is het binnen no-time duidelijk wat ze aan elkaar hebben. Wie een speelmaatje is en wie daar helemaal geen zin in heeft. Wie klikt en wie minder. Wij mensen hebben daar simpelweg niets tegen in te brengen. Dit is ook de reden dat we elkaar ontmoeten in het losloopgebied. Zo is meteen de druk eraf en kunnen de honden hun eigen plek vinden in de groep.

Desalniettemin bespreek ik het gedrag van ieders hond voordat de aanmelding officieel vastgezet wordt. Iedereen kent zijn of haar eigen hond het beste. Als je twijfelt of jouw hond geschikt of voor dit avontuur, kijken we samen naar de reden waarom je twijfelt. Het kan voorkomen dat we dan samen besluiten dat dit avontuur (nog) niet voor jullie weggelegd is.

-Ik voer mijn hond vers vlees. Is er een koelkast aanwezig?

Ja. In iedere blokhut zit een kleine koelkast met een vriesvakje.

‘Voor mij is het heel belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt in de groep.’

-Moet ik een mondkapje meenemen?

Van mij niet. We spenderen zoveel mogelijk tijd lekker buiten. We zijn veel onderweg in de frisse buitenlucht. Wanneer we uit eten gaan of op een terrasje zitten, zitten we ook gezellig buiten. Wanneer we in het blokhutten zijn, deel je de ruimte maar met één andere persoon.

Als je jezelf er prettig bij voelt, mag je er natuurlijk ten alle tijden eentje opzetten. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zichzelf op zijn of haar gemak voelt in de groep. Dus voel jezelf niet verplicht. Niks moet, alles mag. 🙂

-Wat gebeurd er als ik toch niet mee kan?

Dan ben je de aanbetaling helaas kwijt. Is de reden van de annulering buiten jouw schuld om? Dan krijg je voor een volgend avontuur een korting van de helft van de aanbetaling die je gedaan hebt.

-Wat als jij om de een of andere reden niet mee kan?

Als ik om de één of andere vreemde reden niet mee zou kunnen, zorg ik ervoor dat het avontuur voor jullie toch door kan gaan. Er wandelt dan een andere gids met jullie mee en ik zal (afhankelijk van de situatie) toch aanwezig zijn om te koken en voor wat gezelschap te zorgen.

-Mijn vraag staat er niet tussen

Stel gerust jouw vraag hier onder in een reactie. Of neem even persoonlijk contact met me op.

Wylerbergmeer

Gaan jij en je hond ook gezellig mee?

Lana en ik hebben er waanzinnig veel zin in! Hopelijk zien we elkaar snel! 😀

10 antwoorden op “3 Daagse wandelvakantie met een groep mensen en honden”

 1. Hoi Lana,

  Het lijkt me wel leuk om mee te gaan naar Milsbeek.
  Ik ben Ingrid van Wanrooij, 49 jaar en kom uit Dongen.

  Ik heb 2 honden Hummer een boeren fox van 6,5 jaar
  Jazz een kruising aussie x Benner van bijn 4 jaar

  Hummer is een gecastreerde reu, maar Jazz niet. Voor Jazz is het dus wel belangrijk dat er geen loopse of bijna loopse teefjes mee gaan. Anders wil hij maar 1 ding😇 En dat is voor niemand leuk!

  Jazz is super social, Hummer ook maar die kijkt wel eerst de kat uit de boom en kan in het begin een beetje brommerig zijn

  1. Hoi Ingrid,

   Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over dit avontuur!
   En heel herkenbaar voor de ongecastreerde reu.
   We zullen het Jazz niet te moeilijk maken haha.
   Fijn dat je het aangeeft, dan kan ik daar extra rekening mee houden tijdens de planning!
   Omdat je samen met Hummer en Jazz komt, heb je de blokhut voor jullie zelf.
   Extra fijn voor Hummer om zich even terug te trekken als het hem te veel is.
   Ik stuur je even een privé mailtje!

   Groetjes Anne

 2. Hallo Anne & Lana
  Mijn hondje heet Benthe en is een echte lieve bouvier pup die heel graag speelt en rent met andere honden . Haar geboorte dag is 28 november en dus is de kans wel heel erg groot dat ze loops of wordt want zij is dan 9 maanden dat is zo ongeveer de leeftijd dat zij dit gaat meemaken
  Hier door twijfel ik of ik mij samen met Benthe moet opgeven .
  Het lijkt mij dat het heel leuk wordt voor mens en honden . Maar denk dat het risico groot is als er reuen lustig worden van Benthe.
  Wat zeg jij hier van .
  Vriendelijk groet Anita

  1. Hoi Anita,
   Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over het avontuur!
   Een loopse jonge dame in de groep is inderdaad niet fijn voor de mannetjes onder ons.
   Ik stuur je even een privé mailtje om verder te kletsen.
   Groetjes Anne en Lana

 3. Hoi Anne,
  Wat een leuke site en initiatieven!
  Ik lees dat je met je gasten naar het Wylerbergmeer gaat en daarvoor wil ik je waarschuwen.
  Er zit nu blauwalg (gevaarlijk voor mens en hond) en bovendien is de strandkant tot begin oktober verboden voor honden helaas.
  Groetjes Anja

  1. Hoi Anja,
   Bedankt voor je enthousiaste berichtje!
   En je tip over de blauwalg. Dat klopt, ik heb het gezien.
   Jammer dat het nu alweer zover is, dan kunnen we daar helaas niet gaan zwemmen als het toch mooi weer wordt.
   Aan de achterkant van het Wylerbergmeer mag je wel met de honden komen.
   Er is nog een mooie stuk natuurgebied wat een stukje door Duitsland gaat, aan de achterkant van het strand.
   Een mooi stukje om te wandelen als je vanaf Berg en Dal komt!
   Ben je bekend in het gebied? Wandelen jullie daar ook vaker?

 4. Hoi Anne, wat een ontzettend leuk programma heb je opgezet. Ik kan helaas niet eind augustus, maar zou zeker n andere keer graag mee gaan met mijn lieve en sociale (Goldendoodle) Ginger. Ik vraag me alleen af of het ook mogelijk is om voor mijzelf (met 1 hond dus) een eigen blokhut te reserveren….en ga je nog meer van dit soort uitjes organiseren? Vr gr van Debby

  1. Hoi Debby,
   Bedankt voor je enthousiaste berichtje!
   In het voorjaar komt er weer een wandelavontuur zoals deze. In september gaan we nog een keertje met langere wandelroutes.
   En het is ook mogelijk om een eigen blokhut te reserveren tegen de meerprijs, ook als je alleen komt met Ginger.
   Ik stuur je even een persoonlijke email.
   Groetjes Anne en Lana

  1. Hoi Peter,
   Bedankt voor je berichtje.
   Aan het eind van het jaar komt de nieuwe planning voor volgend jaar online. In het voorjaar zal het eerste wandelweekend weer plaats vinden.
   De data staan nog niet vast, maar tegen die tijd zal ik je een mailtje sturen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *