3 Dagen wandelplezier met wijnproeverij – Op stap met je hond

Ben jij klaar voor een tof avontuur samen met jouw hond? Vind je het leuk om nieuwe mensen en honden te ontmoeten? Raakt jouw hond, net als jij, niet uitgewandeld? En wil je wel eens een nieuwe omgeving ontdekken?

Ga dan gezellig mee!

Samen met een groep mensen en honden gaan we op ontdekkingsreis in de prachtige omgeving van Milsbeek, Molenhoek, Mook, Groesbeek, Berg en Dal. We lopen door Gelderland, Limburg én Duitsland! Er is zoveel te ontdekken in de omgeving. 😀

Dit avontuur is helemaal volgeboekt!
In het voorjaar van 2022 gaan we weer.

Eind van het jaar komt de nieuwe planning voor 2022 online. Houd de website in de gaten of laat hier onder een berichtje achter als je op de hoogte gehouden wilt worden. 🙂

Groesbeek
De Mookerheide in Mook

Beschikbare datum:

 • Vrijdag 10 september tot en met zondag 12 september 2021 (VOL!)

Hoe ziet het avontuur eruit?

Trek je wandelschoenen maar vast aan, de omgeving zit vol klimmen en dalen! We wandelen niet voor niets door de omgeving van Berg en Dal. Het doet z’n naam zeker eer aan. 🙂

Elke dag wandelen we gemiddeld 15 tot 20 kilometer. Voor elke dag heb ik een compleet andere route uitgestippeld van ongeveer 15 km, maar soms een stukje meer. Er zijn een aantal stukken waar de honden aan de lijn moeten, maar we lopen ook zeker door losloopgebieden. Deze zullen voornamelijk in de bossen zijn.

Dag 1

Op de eerste dag verzamelen we lekker op tijd, rond een uur of 10.00u. Inchecken kan pas vanaf 15.00u, dus we beginnen de dag meteen met de eerste wandeling. We verzamelen tegenover de accommodatie, in het losloopgebied. Zo hebben de honden even rustig de tijd om elkaar te leren kennen en kunnen wij het zelfde doen terwijl we de dagen rustig door bespreken.

Ik zorg ervoor dat er koffie en thee is. Deze neem ik mee in thermoskannen, zodat we lekker in het bos kunnen zitten.

De spullen kunnen we in de auto laten, of even afgeven bij het eethuis. En dan gaan we van start! We beginnen aan een flinke wandeling. Door Molenhoek en over de Sint Jansberg klimmen en klauteren we door de bossen heen. Het uitzicht is adembenemend!

Op de helft van deze route komen we bij de prachtige Mookerheide uit. In dit heuvelachtige heidegebied staan de grote grazers naar ons te loeren. We houden hier even pauze met een broodje en iets fris. Daarna gaan we via een andere route terug naar onze ‘thuis basis’.

Hier hebben we tijd om rustig uit te pakken en even met onze voetjes omhoog te liggen. De honden kunnen lekker bijkomen en even wennen aan hun nieuwe thuis voor de komende 2 nachten. Ondertussen kook ik een verse maaltijd zodat we weer helemaal opgeladen zijn na de lange dag.

’s Avonds kunnen we gezellig bij elkaar blijven zitten. Ik neem spelletjes mee en zorg voor een hapje en een drankje. Als je jezelf liever even terugtrekt samen met je hond, is hier altijd ruimte voor!

Bos
Reichswald in Duitsland
Dag 2

We gaan vroeg uit de veren om een nieuwe dag tegemoet te gaan! Wie zich wilt aansluiten voor een korte ochtend wandeling door het Reichwald, is welkom om aan te sluiten. Draai jij je liever nog een keer om in bed? Dan zien we je gewoon bij het ontbijt.

Rond een uur of 9.30/10.00u staat het ontbijt klaar. We ontbijten gezellig samen voordat we op pad gaan. Ik maak lunchpakketjes voor onderweg die we allemaal zelf dragen. Dan gaan we op pad!

Op de 2e dag wandelen we door de weilanden naar Groesbeek. We kijken uit over het prachtige, heuvelachtige gebied. Vervolgens gaan we verder door het bos waar de honden lekker los mogen lopen. Daar zoeken we een gezellig plekje uit om ons lunchpakket op te eten.

We lopen nog een stuk door het bos, langs de geschiedenis van Groesbeek uit de oorlogstijd. Daarna wandelen we door naar onze volgende stop. Hier wandelen we langs één van de mooiste wijngaarden van Groesbeek. De honden mogen aangelijnd natuurlijk gezellig mee.

Dat willen wij wel eens proeven! Hier strijken we aan het einde van de middag lekker neer voor de wijnproeverij. We hebben geen haast voor het avondeten, want we blijven hier lekker zitten voor de pizza avond. 😀

Met een voldaan gevoel wandelen we de laatste 4,5 kilometer terug naar onze accommodatie, waar we lekker op tijd het nestje opzoeken.

Duivelsberg
De Duivelsberg - Berg en Dal
Dag 3

Op de laatste dag van ons avontuur, starten we lekker rustig op. We kunnen iets langer uitslapen na de lange dag van gister. Uitchecken hoeft pas om 12.00u.

We beginnen de dag weer met een wandeling door het naastgelegen Reichswald. Hier mogen de honden lekker loslopen. Daarna gaan we lekker ontbijten en rustig aan onze spullen inpakken. Ik check ons uit en daarna stappen we met z’n alle in onze auto’s. Onderweg naar het laatste avontuur!

We rijden een kleine 20 minuten naar de andere kant van Berg en Dal. Deze prachtige plek mogen jullie absoluut niet missen! Hier bewandelen we de Duivelsberg met haar mooiste uitzichtpunt over de Duitsland, de weilanden en het Wylerbergmeer.

We wandelen door naar beneden en lopen een rondje bij het Wylerbergmeer. De honden mogen helaas niet het strand op, maar aan de andere kant kunnen we lekker langs het water wandelen.

Afhankelijk van het weer, gaan we hier nog even gezellig samen picknicken. Als het weer er niet naar is, lopen we terug naar restaurant De Duivelsberg om hier nog een hapje en een drankje te nemen. De laatste wandeling zal iets minder lang zijn dan die van de vorige 2 dagen.

Aan het einde van de middag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van elkaar. Terug bij de auto’s nemen we afscheid en gaan we naar huis om te genieten van de benodigde spierpijn. 🙂

Het Wylerbergmeer met de bossen van Berg en Dal op de achtergrond

Waar gaan we overnachten?

Overnachten doen we in het gezellige dorpje Milsbeek. Hier huren we 4 toffe blokhutten af, die samen aan een klein watertje staan. Het zijn gelijk de enigste 4 blokhutten op het terrein, dus er zijn geen buren die last hebben van ons of de honden. 🙂

Per blokhut zijn er 2 slaapkamers beschikbaar. Eén daarvan met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed. Er is een douche, toilet, zitgedeelte en een paar kleine kookvoorzieningen. Geen zorgen, je hoeft niet zelf te koken… Dat doe ik voor jullie. 🙂

Per blokhut zijn er maximaal 2 honden welkom. Als je gezellig alleen komt met je hond, dan deel je de blokhut met één andere persoon en zijn of haar hond. Kom je met 2 (of 3 kleine) honden? Dan komt er een toeslag bij en heb je de blokhut voor jezelf en je honden.

De indeling van de slaapplekken maak ik niet vooraf. Natuurlijk kun je dit altijd aangeven als je samen met iemand komt of als je een voorkeur hebt. Tijdens de eerste wandeling hebben wij en de honden de hele dag de tijd om elkaar te leren kennen. Tegen de tijd dat we terug zijn, kunnen we samen als groep beslissen wat de beste match is voor iedereen.

We spenderen zoveel mogelijk tijd samen als groep. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om jezelf even lekker terug te trekken samen met je hond. Voel je dan ook zeker niet bezwaard om dit aan te geven!

Overnachten Groesbeekse bos
Blokhutten waar we overnachten

Hoe zit het met eten en drinken?

Over eten en drinken hoeft je jezelf geen zorgen te maken. Alles wordt voor je geregeld. Een week of 2 voordat ons avontuur gaat beginnen, maak ik een groepsapp aan. Hierin kan iedereen aangeven wat hij of zij lekker vind, speciale dieet wensen heeft of iets simpelweg niet lekker vind.

Ik zal zelf vast verklappen dat ik vegetarisch ben. Vlees zal je dan ook niet terugvinden in de maaltijd die ik bereid. Tijdens de pizza avond is iedereen natuurlijk vrij om te eten waar die zin in heeft. Koken met speciale wensen vind ik juist een leuke uitdaging. Maar daar hebben we het later nog over. 🙂

Ook voor ontbijt, lunch,  koffie, thee, frisdrank, sapjes, fruit, snacks en noem het maar op, zorg ik voor dat het in huis is. Het enigste wat je zelf meeneemt zijn de hondenbrokken. Ik neem zelf een grote bak met hondenbrokken mee van het merk Yami. Deze mag je altijd gebruiken als je tekort komt of de brokken vergeten bent. Maar voor de honden is het toch altijd het prettigste om hun eigen voer te hebben.

We ontbijten, lunchen en dineren gezellig samen. Als het weer het toelaat, zitten we gezellig buiten. Als we pech hebben, zitten we binnen. Afhankelijk van de grootte van de groep en de eventuele coronamaatregelen, kan het zijn dat we de groep even opsplitsen tijdens het eten. We passen namelijk niet met z’n alle in één huisje.

Toch zal ik ten alle tijden opzoek gaan naar gepaste oplossingen, zodat we dit avontuur gezellig en als groep kunnen beleven!

Blokhut
Blokhutten waar we overnachten

Wat is de prijs?

De prijs voor 1 persoon en 1 hond is €450.

De prijs voor 1 persoon met 2 (of 3 kleine) honden is €550.

Het grote verschil voor het meenemen van meerdere honden, komt omdat er maar maximaal 2 (of 3 kleine) honden zijn toegestaan per blokhut. Dat betekend dat je dan ook je eigen blokhut krijgt voor jezelf en de honden.

Bij de prijs zit alles in. De overnachting, eten, drinken, de wijnproeverij en alles eromheen. Je hoeft later dus helemaal nergens meer voor te betalen. Tenzij je het leuk vind om nog een flesje wijn mee te nemen voor thuis, of iets uit de boerelandwinkel waar we langs komen.

Wat er precies bij de prijs in zit:

 • 2 Overnachtingen in de blokhut
 • Wijnproeverij
 • Onbeperkt koffie/thee/frisdrank/sap
 • 2x Ontbijt
 • 3x Lunch (Dag 1 belegd broodje, dag 2 lunchpakket, dag 3 picknick of pannenkoek)
 • 2x Diner (Dag 1 kook ik, dag 2 pizza avond)
 • 3 Waanzinnige wandeltochten van 15 tot 20 km
 • Fruit/snacks/tussendoortjes
 • Hondensnacks

Beschikbare data

 • Vrijdag 10 september tot en met zondag 12 september 2021 (VOL!)

Is dit avontuur wel iets voor mij?

Ik zal er niet om liegen… Spierpijn krijg je er voor niets bij. De omgeving waar we doorheen wandelen zit vol heuvels en dalen. Het zal af en toe best een flinke klim zijn. Maar hoe waanzinnig goed voelt het om boven op de top van de berg te staan en kilometers ver van je af te kijken?

Dat zal ik vast verklappen… GEWELDIG! Het is de spierpijn absoluut waard. 🙂 Vergeet toch niet om de volgende dag vrij te plannen. Je zult jezelf dankbaar zijn!

Ben je nog niet bang geworden? Dan helpen de volgende vragen je verder om te beslissen of dit avontuur iets voor jou is:

 • Ben je lichamelijk sterk genoeg om tenminste 15 tot 20 km te wandelen in een heuvelachtig gebied?
 • Is jouw hond lichamelijk sterk genoeg om tenminste 15 tot 20 km te wandelen in een heuvelachtig gebied?
 • Is jouw hond tenminste 1 jaar oud?
 • Vind je het prettig om ook grote stukken aangelijnd te wandelen?
 • Is jouw hond sociaal naar andere honden?
 • Vind je het niet erg om een blokhut te delen met iemand anders?
 • Vind jouw hond het niet erg om een blokhut te delen met een andere hond?
 • Sta je er voor open om nieuwe mensen te ontmoeten?
 • Maak je jouw hond net zo gelukkig met dit avontuur als jouw zelf?

Ja, ja, jaaa!

Heb jij alle vragen met een volmondige JA beantwoord? Dan zijn jij en je hond wel klaar om dit avontuur aan te gaan! Wanneer je jezelf hebt aangemeld, kunnen we de details en verdere vragen die je hebt nog even door bespreken.

Anne en Lana
Anne en Lana

Contactgegevens

Aanmelden kan via de mail, whatsapp of telefonisch. Onder aan de pagina kun je ook een bericht of vraag achter laten. Dan neem ik persoonlijk contact met je op. Via de mail of whatsapp is het makkelijkste, omdat we dan meteen allebei een schriftelijke bevestiging hebben. Wil je liever bellen maar neem ik weer eens een keer de telefoon niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • E-mailadres: anne_de_wildt53@hotmail.com

Ik heb me aangemeld. Wat nu?

Nadat je jezelf heb aangemeld, stuur ik je een betaalverzoek voor de aanbetaling. Deze is €100 of als je met 2 (of 3 kleine) honden komt, €200. Het resterende bedrag mag voldaan worden bij aankomst.

Ongeveer een week voordat het avontuur van start gaat, maak ik een groepsapp aan met iedereen die mee gaat. Zo hebben we vast de tijd om elkaar te leren kennen, vragen te stellen en foto’s van onze honden uit te wisselen. 😀

We bespreken ieders eet wensen, allergieën of voorkeuren. Voor mij is het heel belangrijk dat niemand zich bezwaard voelt om te zeggen waar zijn of haar wens naar uitgaat. Alles is bespreekbaar en niets is onmogelijk!

Ik stuur jullie ook nog een inpaklijstje met dingetjes die je niet moet vergeten of waar je nog extra aan kunt denken. Zowel voor jou als je hond.

Veelgestelde vragen:

-Mogen alle honden mee met dit avontuur?

Jazeker. Of nou ja… Ik maak geen onderscheid in rassen, geslacht, formaat of andere kwesties. Ieder baasje weet van zijn of haar eigen hond wel of die het aankan. Natuurlijk bespreken we dit van te voren samen voordat de aanmelding definitief wordt. Als jouw hond te jong of te oud is, kan dat bijvoorbeeld een reden zijn om het niet te doen.

-Wat gebeurd er als de honden niet klikken?

Honden spreken een veel duidelijkere taal dan dat wij mensen dat doen. Voor honden is het binnen no-time duidelijk wat ze aan elkaar hebben. Wie een speelmaatje is en wie daar helemaal geen zin in heeft. Wie klikt en wie minder. Wij mensen hebben daar simpelweg niets tegen in te brengen. Dit is ook de reden dat we elkaar ontmoeten in het losloopgebied. Zo is meteen de druk eraf en kunnen de honden hun eigen plek vinden in de groep.

Desalniettemin bespreek ik het gedrag van ieders hond voordat de aanmelding officieel vastgezet wordt. Iedereen kent zijn of haar eigen hond het beste. Als je twijfelt of jouw hond geschikt of voor dit avontuur, kijken we samen naar de reden waarom je twijfelt. Het kan voorkomen dat we dan samen besluiten dat dit avontuur (nog) niet voor jullie weggelegd is.

-Ik voer mijn hond vers vlees. Is er een koelkast aanwezig?

Ja. In iedere blokhut zit een kleine koelkast met een vriesvakje.

-Moet ik een mondkapje meenemen?

Van mij niet. We spenderen zoveel mogelijk tijd lekker buiten. We zijn veel onderweg in de frisse buitenlucht. Tijdens de wijnproeverij zitten we ook gezellig buiten en wanneer we in het blokhutten zijn, deel je de ruimte maar met één andere persoon.

Als je jezelf er prettig bij voelt, mag je er natuurlijk ten alle tijden eentje opzetten. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zichzelf op zijn of haar gemak voelt in de groep. Dus voel jezelf niet verplicht. Niks moet, alles mag. 🙂

-Wat gebeurd er als ik toch niet mee kan?

Dan ben je de aanbetaling helaas kwijt. Is de reden van de annulering buiten jouw schuld om? Dan krijg je voor een volgend avontuur een korting van de helft van de aanbetaling die je gedaan hebt.

-Wat als jij om de een of andere reden niet mee kan?

Als ik om de één of andere vreemde reden niet mee zou kunnen, zorg ik ervoor dat het avontuur voor jullie toch door kan gaan. Er wandelt dan een andere gids met jullie mee en ik zal (afhankelijk van de situatie) toch aanwezig zijn om te koken en voor wat gezelschap te zorgen.

-Mijn vraag staat er niet tussen

Stel gerust jouw vraag hier onder in een reactie. Of neem even persoonlijk contact met me op. 🙂

Berg en Dal

Wij hebben er zin in!

Lana en ik kijken er nu al ontzettend naar uit! Hopelijk zien we elkaar snel! 😀

10 antwoorden op “3 Dagen wandelplezier met wijnproeverij – Op stap met je hond”

 1. Zo tof! Zijn jullie van plan dit ook eens te ondernemen in België?
  Kunnen we met z’n 2 inschrijven?

  1. Hoi Tina,
   Bedankt voor je enthousiaste reactie!
   Voorlopig doen we dit alleen nog in Nederland.
   Maar wie weet gaan we nog een naar België in de toekomst!
   Ik stuur je even een privé mailtje. 🙂
   Groetjes Anne

    1. Bedankt voor je reactie!!
     België is inderdaad een waanzinnige locatie…
     Ik ga mijn best doen om het voor volgend jaar te organiseren. 😀
     Ontzettend leuk om te horen dat je er zo enthousiast over bent!
     Als de plannen er zijn, laat ik het je weten. 🙂
     Groetjes Anne

 2. Hallo

  Het lijkt mij erg leuk om mee te gaan.
  Ik heb alleen een aantal vragen

  Ik wandel zelf erg veel met mijn Jack Russel ook 20 kilometer.

  Is er in de blok hut een toilet aanwezig?

  1. Hoi Marieke,
   Er is inderdaad een toilet en douche in de blokhut aanwezig.
   Ik stuur je even een persoonlijke email.
   Groetjes Anne

 3. Heel leuke opzet en een geweldig iniatief.
  Helaas is mijn hond in juni overleden.
  Als er weer een hond in huis is en dit ook volgend jaar georganiseerd wordt, hoop ik van de partij te zijn

  1. Hoi Maureen,
   Bedankt voor je enthousiaste berichtje!
   Heel erg vervelend om te horen dat jouw wandelmaatje er niet meer is.
   Veel sterkte nog met het verlies!
   Natuurlijk ben je volgend jaar van harte welkom als het zo uitkomt. 🙂
   Groetjes Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *