Met de hond naar het Kievits Veld in Emst – Wandelen en Zwemmen

Het Kievitsveld in Emst is een prachtig recreatiegebied met voor elk wat wils. In het laagseizoen (tussen 1 oktober en 1 mei) mogen honden hier op het strand. In het hoogseizoen is het voor honden verboden op het strand.

Parkeren bij het Kievitsveld

Er is een parkeerplaats van Leisurelands bij het Kievitsveld. Daar stuurt de navigatie je ook naartoe als je hierheen rijd. Hiervoor betaald je €3 per dag in het laagseizoen en €6 in het hoogseizoen.

Een paar honderd meter voor de parkeerplaats van Leisurelands, aan de Schobbertsweg, is een klein parkeerplaatsje waar je de auto gratis kunt parkeren. Er is plek voor ongeveer 10 auto’s, dus grote kans dat er geen plek is. Maar misschien hebben jullie geluk en vinden jullie een plekje.

Vanaf deze parkeerplaats loop je een stukje om de sloot heen, over een fietspad. Dan kom je uit aan de achterkant van het Kievitsveld.

Wandelen en zwemmen bij het Kievitsmeer

In het laagseizoen kun je helemaal rond het water wandelen. De honden mogen het strand op en dat is natuurlijk één groot feest! Aan de andere kant van het strand wandel je verder over de paden. Hier staat verschillende begroeiing langs de paden en het water.

Hier mag je in het hoogseizoen wel wandelen en zwemmen met de hond. Alleen het strand is dan verboden voor honden.

Ook hier kunnen honden op verschillende plekken het water in. Ondanks de begroeiing langs het water, zijn er genoeg plekjes waar honden het water in kunnen om een frisse duik te nemen.

Bij het Kievitsveld wordt veel aan watersport gedaan. Ook in het laagseizoen als het mooi weer is maak je kans om de watersporters te zien stunten. Leuk om even een kijkje te gaan nemen!

Er staan verschillende bankjes en prullenbakken langs het water, zowel op het strand als aan de overkant. Hier kun je genieten van je zelf meegebrachte lunchpakketje. 🙂 Aan het strand zijn toiletten aanwezig en in het hoogseizoen is de kiosk open voor een hapje en een drankje.

Als jullie een rondje wandelen om het water, kom je langs een groot grasveld. Hier kunnen honden flink de benen strekken en lekker rondrennen.

Wandelen jullie wel een bij het Kievitsveld?

Deel jullie ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van deze toffe plek vinden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *