Mobiele hondentrimsalon Beautiful Dog – Sandra komt aan huis

Dit is een gastenblog van Sandra Lamers. Zij is trotse eigenaar van de mobiele trimsalon Beautiful Dog. Als gediplomeerde hondentrimster rijd ze de omgeving van Nijmegen rond om ervoor te zorgen dat jouw hond er weer stralend uitziet.

Sandra Lamers

Waarom een mobiele trimsalon?

Al jaren lang heb ik een trimsalon en ik merkte dat het voor veel honden stressvol kan zijn om naar een trimsalon te gaan: op het moment dat een hond bij zijn baasje in de auto moet, weten veel honden al dat er wat staat te gebeuren.

Ze bouwen dan al stress op. Eenmaal in de trimsalon gaat het baasje weg en zijn er vaak nog andere (onrustige) honden, wat niet ten goede komt aan het stressniveau van de hond.

Dit is de reden dat ik sinds 6 jaar alleen nog maar werk vanuit mijn mobiele trimsalon “Beautiful Dog”. Mijn bus is ingericht als een volledige trimsalon. Ik ga op afspraak naar de klant, parkeer de bus voor de deur en behandel de hond in mijn bus.

Het enige wat ik nodig heb is een parkeerplaats en een stopcontact voor de verlengkabel. Water is in de bus aanwezig.

Voor de meeste honden is mijn manier van werken veel minder stressvol. De hond kan vanuit zijn huis direct de bus in. En als hij weer klaar is, is hij ook meteen weer thuis. Ook voor veel baasjes werkt deze manier erg goed.

Sommige hebben geen auto, anderen gebruiken de tijd dat de hond de trimbeurt krijgt om ondertussen het huis te stofzuigen. Zo is deze manier voor iedereen relaxed.

Hondentrimsalon beautiful dog

Hondentrimsalon… Luxe?

Veel mensen die een hond hebben, gaan er vanuit dat hun hond niet naar een trimsalon hoeft. Een bezoek aan een trimsalon is toch overbodige luxe? Maar niets is minder waar.

Voor de meeste mensen spreekt het voor zich, dat langharige honden veel onderhoud nodig hebben. Het is geen onwil, maar vaak schiet een grondige borstelbeurt er toch even bij in. Het gevolg is dat er vuil in de vacht achterblijft en er klitten ontstaan. Wat weer tot huidproblemen kan leiden.

Het is dus voor het welzijn van het dier van wezenlijk belang de vacht in goede conditie te houden. Dit kan o.a. door regelmatig een bezoek te brengen aan een trimsalon waar ze bijvoorbeeld de vacht van de hond kunnen inkorten, zodat het onderhoud voor de eigenaar makkelijker is.

Ik hoor u denken “Maar de kortharige hond hoeft toch niet naar een trimsalon?”

Er zijn kortharige honden die in de rui periode zo erg verharen dat ze er last van hebben. Ze krijgen last van jeuk, huidirritaties of blijven maar krabben om de losse haren eruit te krijgen. Ook voor deze honden is een bezoek aan de trimsalon aan te raden.

Eigenlijk kan iedere hond naar een trimsalon. Bij de ene is het vaker nodig dan bij de andere. Afhankelijk van de vachtsoort zal de hondentrimmer de vacht van de hond scheren, knippen, plukken, strippen, ontwollen, uitdunnen, wassen, en kammen/borstelen.

Zo zal een poedelvacht 4 tot 8 keer per jaar getrimd worden, terwijl een ruwharige hond meestal maar 2x per jaar geplukt (de vacht moet rijp zijn) kan worden.

Tips voor honden die voor de eerste keer getrimd gaan worden

Als honden voor de eerste keer getrimd gaan worden, kunnen ze dit best spannend vinden. Ze weten tenslotte niet wat er gaat gebeuren en we kunnen dat ook niet aan hun vertellen.

Deze tips helpen je om de eerste trimbeurt van je maatje zo ontspannen mogelijk te maken:

 • Wen je hond op jonge leeftijd alvast aan het borstelen.

Begin er mee, ook als je denkt dat het eigenlijk nog niet nodig is. Borstel de hond zachtjes over de vacht, bijna alsof je hem aan het aaien bent. Zo leer je de hond dat een borstel helemaal niet zo eng is, maar juist heel fijn.

 • Laat je hond op jonge leeftijd al kennis maken met de trimsalon.
Honden zijn welkom om eerst even kennis te maken met de bus. We gaan gewoon even in de bus en op tafel. Dan gaan we alleen even borstelen. Jong geleerd is oud gedaan!
 

Gaan de baasjes mee in de bus tijdens het trimmen?

De baasjes mogen altijd mee naar de bus en even een kijkje nemen, maar tijdens het trimmen is het niet ideaal. De ruimte in de bus is gebaseerd op mij en de hond. Erg veel ruimte blijft er niet over. Daarnaast merk ik dat het voor de hond een stuk rustiger is als de baas er niet bij is.

Van veel mensen hoor ik dan ook dat zij deze tijd goed kunnen benutten om even het huis te stofzuigen of andere dingen te doen waar de hond stress van kan hebben.

Beautiful dog trimsalon

In welke omgeving kom je met de mobiele trimsalon?

Mijn werkgebied is in Nijmegen en de directe omgeving. Woon je wat verder weg? Dan betaal je de reiskosten extra. Als je twijfelt of jouw woonplaats binnen de directe omgeving valt, mag je altijd bellen.

Hoe kunnen we je bereiken?

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de mobiele trimsalon? Neem dan een kijkje op de website! Bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd.

Website: www.beautiful-dog.nl

Telefoonnummer: 0623082710

Email: info@beautiful-dog.nl

2 antwoorden op “Mobiele hondentrimsalon Beautiful Dog – Sandra komt aan huis”

 1. Beste,

  Wat een super leuke site!

  Ik en Balou(mijn hond) zijn ook al een tijdje aan het kijken om onze eigen mobiele trimsalon te starten. Nu heb ik nog een aantal puzzel stukjes niet op orde en wil ik u heel graag vragen mij verder te helpen.

  Heeft u zelf de bus omgebouwd tot een trimsalon? Of heeft u dit uitbesteedt? Zo ja, kunt u mij vertellen waar u dit heeft gedaan.

  Verder vroeg ik mij af welke tarieven u hanteert en het aantal klanten per dag haalbaar is, aangezien de hond uiteraard altijd even moet wennen aan de bus en je natuurlijk ook reis tijd heeft.

  Nog 1 laatste vraag, doet u dit full time? Is er genoeg vraag?

  Sorry voor de brutale mail, maar mocht u in de gelegenheid zijn om te kunnen antwoorden dat heel graag!

  Met vriendelijke groet,

  Pascal Streep

  1. Hoi Pascal,
   Wat een leuke reactie en wat een ambitie!
   Ontzettend leuk om te lezen! Ik blijf graag op de hoogte van jouw plannen. 🙂
   De mobiele trimsalon is van Sandra, zij heeft deze gastenblog geschreven op mijn website.
   Je kunt contact met haar opnemen via haar website of mail.
   Website: http://www.beautiful-dog.nl
   Email: info@beautiful-dog.nl
   Heel veel succes met het uitvoeren van je plannen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *