De 5 leukste sinterklaas cadeaus voor de hond

Sinterklaas is weer in het land. En dat vieren we met de hele familie. Daar hoort de hond natuurlijk ook bij! Maar waar maak je een hond nou écht blij mee?

Hondenbier of letters van hondenkoek met kleur- en smaakstoffen zien er hartstikke leuk uit… Maar het is absoluut niet gezond.

Hoofddeksels, pantoffels en adventskalenders vinden we zelf allemaal erg leuk, maar of een hond hier echt blij van wordt?

Als je een hond dan toch wilt verrassen met een leuk cadeau, kies dan iets wat hij of zij écht kan waarderen! Hier vind je de top 5 van de leukste én verantwoorde cadeautjes waar je de hond mee kunt verrassen op sinterklaasavond.

1. Knuffel (met piepje)

Bijna iedere hond is wel gek op knuffels! Zeker als er ook nog eens zo een vervelend piepje of geritsel in zit. 🙂 Knuffels hoeven ook absoluut niet duur te zijn. Je kunt het simpel houden of juist flink uitpakken. Hierdoor is het erg geschikt als sinterklaas cadeautje.

Stap eens binnen bij je lokale dierenwinkel, of shop lekker online. De keuze is reuze! Knuffels zijn er in verschillende maten. Voor grote of kleine honden. In grappige vormen of met schattige uitstralingen.

Zoals bijvoorbeeld deze gekke figuren waar je zelf ook nog om kunt lachen. Gaat jouw hond er vandoor met Gier Gustav?

2. Snackspeeltje

Naast knuffelen zijn honden natuurlijk ook gek op snacken. Zeker als het in de vorm van een speeltje komt. Daarnaast is het leuk voor de hond om zichzelf hier mee te kunnen vermaken als jullie sinterklaas avond vieren.

Snackspeeltjes zijn er in veel verschillende varianten. Er zijn snackspeeltjes bij waarmee je samen met je hond kunt spelen, maar ook speeltjes waar de hond zich goed en veilig alleen mee kan vermaken.

Bijvoorbeeld de Kong. Hier kan de hond zich goed alleen mee vermaken. Je kunt er brokjes of koekjes in stoppen, maar om het extra moeilijk te maken kun je er bijvoorbeeld wat extra smeerworst in smeren. Dat houd hem of haar wel even bezig. 🙂

3. Snacks

Naast snackspeelgoed zijn snacks natuurlijk ook erg gewild bij een hond. Als we dan toch allemaal iets lekkers krijgen van de sint, kan de hond niet achterblijven natuurlijk. Maar met welke snacks maak je een hond nou echt blij?

Honden zijn gek op gedroogde vlees snacks! Hoe natuurlijker, hoe beter. Dus niet de hamburgers of de in bacon gewikkelde kauwrollen. Maar gewoon gedroogd vlees.

Tegenwoordig kun je op de markt en bij de lokale dierenwinkel terecht voor deze lekkernijen. Ook online bestellen is hiermee geen probleem. Voor grote honden zijn de gedroogde buffel oren vaak erg populair. Voor kleine honden zijn de konijnen oren populairder.

4. Denkspel

Wil je echt even uitpakken? Dan is een tof denkspel een erg leuk cadeau voor de hond. Hiermee daag je de hond mentaal uit om nieuwe dingen te leren. Alles voor de beloning!

Er zijn verschillende denkspellen te krijgen. Voor de beginner of voor de gevorderde speurneus. Neem altijd even rustig de tijd om het spelletje samen te ontdekken en te oefenen.

Voor beginners is denkspel Swingo van Beeztees erg leuk. Hierbij moet de hond de vakjes verschuiven om bij de beloning te komen.

Voor de gevorderde hond is de Multi Puzzle van Nina Otterson een echte uitdaging. Dit zijn 2 spellen in één. Hierbij moet de hond de vakjes één voor één verschuiven om bij de onderste beloningen te komen. De ronde schuifjes in het midden gaan alleen open als de draaischijf in het midden in de juiste positie zit.

Honden denkspel
Beeztees Swingo - Honden denkspel
Honden puzzel
Nina Ottosson - Multi Puzzel

5. Latex Kip

Gewoon… Omdat ie zo lekker irritant is. 🙂

Fijne sinterklaasavond allemaal! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *