Het Balloërveld – Wandelen met de hond aan de lijn

Het Balloërveld is een prachtige plek voor een wandeling met de hond. De uitgestrekte vlaktes en heides zijn een genot om doorheen te wandelen! Honden zijn in het hele gebied aangelijnd welkom.

Balloërveld

Honden bij het Balloërveld

Lekker samen met je hond rondstruinen door het mulle zand. Honden zijn bij het Balloërveld welkom, maar alleen aangelijnd. Er is hier geen losloopgebied voor honden bij.

In het gebied wordt erg streng gecontroleerd. Mede vanwege de schaapskudde en vervelende voorvallen in het verleden. Houd er dus rekening mee dat honden alleen aangelijnd mee mogen. Dus pak je lange looplijn in en ga op onderzoek uit bij het Balloërveld!

In het natuurgebied is ook geen drink- of zwemwater. Zorg ervoor dat je zelf voldoende water bij hebt voor jezelf en je hond. Zeker tijdens de warme dagen gaat de temperatuur snel omhoog op de grote open vlakte.

Balloërveld

Parkeren bij het Balloërveld

Er is een openbare parkeerplaats in Gasteren, direct aan het natuurgebied. Dit is parkeerplaats Galgenriet. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Vanaf de parkeerplaats start tevens de gemarkeerde wandelroute door het gebied.

Gemarkeerde wandelroute door het Balloërveld

Voor de gemarkeerde wandelroute volg je de paarse paaltjes. De wandelroute is 9 km lang, maar kan ook ingekort worden naar 4 km. Dit wordt duidelijk aangegeven op een splitsing. De wandelroute gaat in een mooie ronde door het heidegebied.

Wandelroute Balloërveld

Het Balloërveld

Vanaf de parkeerplaats kun je de paarse paaltjes volgen vanaf de parkeerplaats. Ook als je de gemarkeerde route niet wilt volgen, is dit de mooiste plek om te beginnen aan de wandeling.

Hier wandel je eerst over het vlonderpad over het drassige gebied. Houd je ogen goed open… Er leeft van alles! Wij hebben hier een kleine hagedis gespot. Als je even 5 minuten stil blijft staan om naar beneden te kijken, zie je hoeveel verschillende planten en dieren hier leven.

Na het vlonderpad kom je uit op de prachtige open vlakte van het Balloërveld. De paden zijn hier niet verhard, maar variëren van zandpaden tot mul zand. Hierdoor is het niet geschikt voor rolstoelen, scootmobiels en buggy’s.

Langs de paden staat af en toe een bankje of picknicktafel om even op te pauzeren. Een horecagelegenheid is er niet aan het gebied. Neem zelf voldoende eten en drinken (water!) mee. In de omliggende dorpjes kun je wel neerstrijken op een terrasje.

Ballooërveld

De mooiste tijd om een bezoekje te brengen aan het Balloërveld? In augustus en september, dan staan de heides in bloei! Gemiddeld is deze schoonheid te bewonderen tussen midden augustus en midden september. Wij waren hier begin augustus en toen al was de paarse kleur goed zichtbaar. 😀

Wandel jij wel eens bij het Balloërveld?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jouw ervaring. En weet jij een leuke, hondvriendelijke horeca in de omgeving? Ook dan horen we het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *