Hondenstrand Baggelhuizerplas in Assen

De Baggelhuizerplas is een recreatiegebied aan de rand van Assen. Er is een stuk hondenstrand waar honden het hele jaar door lekker mogen zwemmen.

Hondenstrand Baggelhuizerplas

Parkeren bij het hondenstrand Baggelhuizerplas

Er is een parkeerplaats direct aan het hondenstrand. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Parkeren is hier het hele jaar door gratis.

Hondenstrand Baggelhuizerplas

Het hondenstrand zelf is niet erg groot. Het zandstrand waar de honden het water in kunnen, is 100 meter breed. Er ligt een ruim grasveld om het strand heen waar de honden lekker kunnen spelen. Ook staat er een picknickbankje, prullenbakken en meerdere bankjes langs het wandelpad.

Het water blijft hier een langere tijd ondiep. Hierdoor is het ook erg geschikt om naartoe te gaan met een pup of om te oefenen om voor de eerste keer met de hond te gaan zwemmen. In de zomermaanden heb je hier erg veel kans om speelmaatjes te treffen.

Baggelhuizerplas honden

*Op het moment dat wij hier zijn geweest (augustus 2021) was het water erg schoon. Toch hebben we van veel mensen gehoord dat het water, zeker na een lange periode van warmte, niet meer zo fris is om in te gaan zwemmen.

Wandelen met de hond bij de Baggelhuizerplas

Aan de rechterkant van het hondenstrand kun je nog een stukje door het losloopgebied wandelen. Daarna moeten honden weer aan de lijn. Hier kun je nog een stuk door het beboste gebied heen wandelen. Houd er rekening mee dat hier een populaire mountainbikeroute doorheen gaat.

Op het verderop gelegen strand van het recreatiegebied zijn honden niet toegestaan. Ook niet in het natuurgebied wat er achter ligt. In het laagseizoen kun je wel een rondje om de plas heen wandelen, wat ongeveer een uurtje lopen is.

hondenstrand baggelhuizerplas

Komen jij en jouw hond wel eens op het hondenstrand Baggelhuizerplas?

En gaan jullie dan alleen om te zwemmen of gaan jullie dan ook wandelen? Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaring en tips! 😀

Eén antwoord op “Hondenstrand Baggelhuizerplas in Assen”

  1. Wij zijn hier vorige week geweest, toen het 36 graden was. Met 2 oude honden, 14 en 15 jaar. Ideaal dat je zo van de parkeerplaats het strandje oploopt. Zo konden ze toch even lekker afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *