Losloopgebied Boswachterij Gees en de Natte neuzen route

Boswachterij Gees is een prachtig divers natuurgebied van 1600 hectare groot. Er zijn twee gedeeltes aangewezen als losloopgebied voor honden. Wij bezochten het losloopgebied aan de noord kant van boswachterij Gees. Hier is een natte neuzen wandelroute van 3 km uitgezet door het beboste gebied.

Natte neuzen route gees

Parkeren bij het losloopgebied van Boswachterij Gees

Er is een openbare parkeerplaats aan de Mepperstraat in Meppen. Als navigatieadres kun je Mepperstraat 43 aanhouden. De parkeerplaats is aan de overkant van de weg.

Natte neuzen route Boswachterij Gees

De natte neuzen route begint vanaf de bovengenoemde parkeerplaats. Hiervoor loop je een kleine 10 meter rechts de parkeerplaats weer af en dan zie je de oranje bordjes met het witte honden pootje erop.

De natte neuzen route is 3 km lang en gaat geheel door het beboste gebied. Het pad is niet verhard en op sommige plekken kan de natuur flink dichtgroeien. Hierdoor heb je het gevoel dat je even helemaal afgesloten bent van de bewoonde wereld.

*Als je op een doordeweekse dag komt, is het heerlijk rustig in het bos!

Boswachterij Gees

Met de hond aan de lijn verder wandelen door Boswachterij Gees

Vind je het niet erg om verder te wandelen met de hond aan de lijn? Halverwege de natte neuzen route buigt deze af van het aangelijnde gebied. Hier zie je bordjes staan dat honden weer aangelijnd moeten worden. Hier kun je verder wandelen het aangelijnde gebied in.

Na nog eens ongeveer 2 km kun je inhaken op de blauwe route. Dit is de Bosheideroute van 6 km lang. Wil je er nog een stukje aanplakken? Ga dan halverwege de blauwe route weer over op de gele route. Dit is de Hogestoeproute van 3 km die weer gedeeltelijk door het andere losloopgebied heen gaat.

Zo kun je hier genieten van een lange wandelroute met al het moois wat er in Boswachterij Gees te zien is. Een genot voor jou en je hond!

Zijn jij en je hond ook wezen wandelen bij Boswachterij Gees?

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw ervaring! Als je het leuk vind kun je hier onder een berichtje achter laten met jouw tips of ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *