Losloopgebied in Boswachterij Gieten-Borger

Boswachterij Gieten-Borger is een heerlijke plek om er lekker op uit te trekken met de hond. Er is een groot gedeelte aangewezen als losloopgebied voor honden.

Ook als je liever met de hond aan de lijn wandelt, kun je hier je hart luchten. Er zijn prachtige wandelroutes te volgen waar honden aangelijnd welkom zijn.

Boswachterij Gieten-Borger

Parkeren bij het losloopgebied van boswachterij Gieten-Borger

Er is een grote openbare parkeerplaats aan de Staatsbos. De naam van deze parkeerplaats is Parkeerplaats Boswachterij Gieten.

Hier vind je de parkeerplaats via Google Maps.

Vanaf de parkeerplaats kun je aan twee kanten het bos in lopen. Aan de kant van de parkeerplaats vind je het gebied waar honden aangelijnd welkom zijn. Aan de overkant van de weg begint het losloopgebied.

Gieten-Borger Losloopgebied

Losloopgebied bij boswachterij Gieten-Borger

Aan het begin van het losloopgebied staan kleine bruin/oranje bordjes met een witte hond erop. Deze geven aan dat honden hier los mogen lopen.

Het losloopgebied is een heerlijke plek voor rustige wandeling met de hond. Je vind er veel verschillende wandelpaden, waardoor je altijd wel een andere afslag kunt nemen om de rust op te zoeken.

Er zijn brede paden die je kunt volgen, maar ook smalle paadjes die door het dicht beboste gebied heen gaan. Ga vooral voor deze paadjes en geniet van de stilte van het bos!

Aan de andere kant van de boswachterij is nog een losloopgebied. Deze ligt meer richting het dorp Borger. Het losloopgebied begint aan de zuidkant van de Steenhopenweg. Wij zijn hier zelf helaas niet geweest.

Gieten-Borger honden

Wandelroutes met de hond bij boswachterij Gieten-Borger

  • Gletsjerkuil Wandeling. Rood 3,3 km.

Deze route loopt helemaal door het honden losloopgebied. Een mooie diverse wandeling door het bos en langs de gletsjerkuil.

  • Zwartewater Wandeling. Geel 3,5 km.

Honden mogen hier mee wandelen aan de lijn. Deze wandeling gaat door bos, langs heides en open velden.

  • Beek en Bos wandeling. Oranje 17 km.

Honden mogen hier mee wandelen aan de lijn. Het startpunt van deze wandeling begint bij het Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4 in Drouwen. Je kunt ook invoegen op deze route vanaf de bovengenoemde parkeerplaats.

Wandelen jullie wel eens bij boswachterij Gieten-Borger?

Wij zijn benieuwd wat jullie van dit prachtige bos vinden! Ook zijn wij erg nieuwsgierig naar het andere losloopgebied waar wij uiteindelijk niet meer zelf geweest zijn.

Hier onder kun je een berichtje achterlaten met tips, informatie of jouw ervaring. Als je dat wilt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *