Losloopgebied in het Dwingelderveld – Op pad met de hond

Het Dwingelderveld is een heerlijke plek om lekker samen met je hond rond te struinen. Er zijn 3 plekken waar honden los mogen lopen. Wij bezochten het grootste losloopgebied. In de rest van het Dwingelderveld zijn honden aangelijnd welkom.

Dwingelderveld

Losloopgebied Dwingelderveld in Lhee

Het grootste losloopgebied bij het Dwingelderveld is te bereiken vanaf Lhee. Hier kun je met gemak een uurtje wandelen. En vind je het niet erg om met de hond aan de lijn te wandelen? Dan kun je er nog kilometers aan vastplakken!

Parkeren kan op de parkeerplaats Lheederzand. Hier vind je de link die opent in Google Maps. De parkeerplaats ligt direct aan het losloopgebied.

Bij de parkeerplaats ligt een groot grasveld met picknickbankjes. Hier kun je lekker van het zonnetje genieten van je zelf meegebrachte lunchpakketje. Verderop aan het losloopgebied vind De Bospub. Hier kun je terecht voor een hapje en een drankje. Honden zijn van harte welkom!

Wandelroute door het losloopgebied bij het Dwingelderveld

Vanaf de parkeerplaats starten 2 gemarkeerde wandelroutes. De witte wandelroute van 4 km en de rode wandelroute van 3 km. De witte wandelroute gaat gedeeltelijk door het losloopgebied en gedeeltelijk door het aangelijnde gebied langs de zandvlaktes.

Met de rode wandelroute mogen honden de hele route los lopen. De paden zijn niet verhard en hierdoor niet geschikt voor rolstoelen en scootmobiels. De wandelroute gaat helemaal door het beboste gebied. Het rondje heb je met een klein uurtje wel gemaakt.

Het gehele honden losloopgebied bestaat uit bos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen gemarkeerde route te volgen, maar het gebied op eigen houtje te ontdekken. Neem de smalle paadjes in plaats van de brede wandelpaden. Er is zoveel te zien en te horen!

Dwingelderveld

Wil je al het moois zien van het Dwingelderveld? Volg dan de witte paaltjes vanaf de parkeerplaats. Deze brengen je naar de indrukwekkend grote telescoop. Daar vind je een plek met verschillende picknickbankjes en een informatiebord.

Hier starten verschillende aangelijnde wandelroutes door het gebied. Onlangs liepen wij vanaf dit punt de 13 km lange route. Een prachtige route langs de schaapskooi, heides en vennen. 😀

Aangelijnd en losloopgebied

Het losloopgebied wordt aangegeven met de roze/paarse bordjes met een witte hond erop. Het aangelijnde gebied wordt aangegeven met een oranje bordje met een witte hond erop. De paaltjes zijn laag, dus houd ze goed in de gaten.

Lana Dwingelderveld

Mountainbike route bij het losloopgebied

Aan de overkant van de bovengenoemde parkeerplaats, achter de Oude Hoogeveensedijk, gaat een mountainbikeroute langs het losloopgebied. De paden zijn gescheiden van elkaar, maar op een bepaald punt kunnen de paden elkaar kruisen.

Wandelen jullie wel eens bij het Dwingelderveld?

Wat vinden jullie het aller mooiste aan dit gebied? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring! Als je tips met ons wilt delen, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *