Losloopgebied Mensingebos in Roden

Het Mensingebos is een prachtig gebied waar je uren kunt wandelen met de hond. Vrijwel overal mogen honden hier lekker loslopen. Er is een grote zwemplas in het bos voor een frisse duik!

Mensingebos

Parkeren bij het Mensingebos

Is zijn 2 openbare parkeergelegenheden aan de Mensingheweg. Vanaf daar kun je aan beide kanten van de weg het bos in lopen.

Het Mensingebos

Dit prachtige bos wordt het Mensingebos genoemd. Officieel heet het gebied Landgoed Mensinge. Onder dit bosrijke landgoed vallen ook het Sterrebos, Oudevaartse bos en Alterveerse bos.

Honden mogen overal in het gebied loslopen. Met uitzondering van het begrazingsgebied in het Alterveerse bos. Dit staat duidelijk aangegeven met bordjes.

Mensingebos vennen

Losloopgebied in het Mensingebos

Het bos wordt gescheiden door de Mensingheweg. Beide kanten van de weg zijn absoluut de moeite waard om doorheen te wandelen!

Het ‘kleine’ bos aan de oost kant van de weg is het Sterrebos. Hier kun je helemaal doorwandelen over het brede pad totdat je bij de vistrap komt. Een mooie stuw waar je ook een picknickbankje vind. Vanaf deze plek kun je weer een stuk terug wandelen via het andere pad wat als het ware in een rondje loopt door het Sterrebos.

Verderop kun je de weg oversteken naar het Mensingebos. Houd de hond hier even aan de lijn, er wordt vrij hard gereden op deze weg.

Losloopgebied Mensingebos

Het Mensingebos is een heerlijk stuk bos met brede paden. Je vind hier een grote diversiteit aan bomen. Als je het grote pad volgt, kom je uit bij een prachtig ven waar honden een frisse duik kunnen nemen.

Met het mooie weer is dit een druk bezochte plek voor honden. Hier zijn vaak speelmaatjes te vinden! Het water blijft lang ondiep, zodat het ook goed begaanbaar is voor kleine hondjes en puppy’s.

Na de zwempartij kun je nog verder wandelen door het prachtige losloopgebied in het bos. Pas als je helemaal naar het zuiden van het bos wandelt, bij het Moltmakersstuk en het Alteveerse bos, houd het losloopgebied op. Bij het begrazingsgebied mogen honden niet loslopen.

Wandelroute door het Mensingebos

Er is een hele mooie wandelroute van 7 km door het gebied. Hierbij volg je de donkerblauwe paaltjes. Deze route start op parkeerplaats Brink in Roden. Vanaf parkeerplaats Sterrebos kun je ook inhaken op de route, dan begin je meteen in het losloopgebied.

Tijdens deze route zie je het mooiste van Drenthe. Je wandelt langs vennen, heides en het beekdal. Door het diverse bos met haar kronkelende paden. Op bijna de hele route mag de hond loslopen, alleen niet op het Moltmakersstuk. Hier moeten honden even aangelijnd worden.

Er is ook een scootmobiel route / rolstoel route van 2 km. Hierbij volg je de gele paaltjes. Deze route start op de parkeerplaats Sterrebos, aan het begin van de Mensingheweg. Het pad is niet verhard, maar het is een stevig zandpad. Deze route gaat helemaal door het losloopgebied.

Wandelen jullie wel eens in het Mensingebos?

Wij zijn erg benieuwd wat jullie van deze prachtige plek vinden! Hier onder kun je een ervaring of tips delen, als je dat wilt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *