Losloopgebied in het Strubben Kniphorstbosch

De Strubben Kniphorstbosch is onderdeel van Nationaal park Drentse AA. Het ligt tussen Schipborg en Anloo. Hier kun je prachtig wandelen met de hond. Volg een wandelroute langs de hunebedden of ontdek het gebied op eigen houtje!

Strubben kniphorstbosch

Parkeren bij het Strubben Kniphorstbosch

Er is geen parkeerplaats direct aan het losloopgebied. Vanaf alle parkeerplaatsen die om het gebied heen liggen, wandel je eerst een stukje door het aangelijnde gebied heen.

Er is een parkeerplaats aan de Schipborgerweg. Hier wandel je eerst een stuk door het aangelijnde gebied, langs hunebed D7.

Een andere parkeerplaats is de parkeerplaats Kniphorstbosch in Anloo. Vanaf hier wandel je eerst een stuk over de zandverstuiving en door het bos.

Nog een andere mogelijkheid is om de auto te parkeren op de parkeerplaats bij informatiecentrum Homanshof. Het navigatieadres is Lunsenhof 20 in Anloo. Hier begint ook de wandelroute van 9 of 5 km door het gebied.

Strubben kniphorstbosch

Losloopgebied Strubben Kniphorstbosch

Aan het begin van het losloopgebied staan paaltjes met een geel bordje erop met een wit plaatje van een hond.

Het losloopgebied bij het Strubben Kniphorstbosch bestaat vooral uit bos en grafheuvels. Er gaan verschillende zandpaden door het gebied heen. De paden zijn niet verhard en kunnen wat hobbelig zijn.

In het losloopgebied wandel je langs grafheuvels met de mooiste uitzichten. Op veel plekken staan bankjes langs de paden om even te pauzeren. Op rustige momenten van de dag worden hier geregeld reeën gespot. Houd hier rekening mee als u hond last heeft van zijn of haar jachtinstinct.

Strubben kniphorstbosch losloopgebied

Wandelen door de Strubben Kniphorstbosch

Naast het prachtige losloopgebied is het absoluut de moeite waard om een stuk verder te wandelen met de hond aan de lijn. In het gebied vind je namelijk twee prachtige hunebedden!

De mooiste vonden wij hunebed D8. Deze prachtige hunebed staat vlakbij het losloopgebied. Een mooi stukje geschiedenis om even langs te wandelen.

Aan de andere kant van het losloopgebied vind je het omheinde begrazingsgebied. Hier kun je met de hond aan de lijn doorheen wandelen buiten het seizoen wanneer er lammetjes geboren worden. Dat is in de periode rond maart/april. Dan is het verboden voor honden.

*Goed om te weten: Er lopen ook een aantal mountainbikeroutes door het gebied heen. Deze gaan apart van de wandelpaden, maar ze doorkruisen elkaar wel op een aantal punten.

Strubben kniphorstbosch honden

Wandelroute door het Strubben Kniphorstbosch

Er is een wandelroute door het gebied te volgen. Deze wandelroute is 9 km lang, maar is in te korten naar 5 km.

Het startpunt van de route is op de parkeerplaats bij het informatiecentrum Homanshof aan de Lunsenhof 20 in Anloo. Vanaf hier volg je de gele paaltjes. Het zijn houten paaltjes die geel geverfd zijn.

Deze route gaat gedeeltelijk door het losloopgebied, maar vooral door het gebied waar honden aan de lijn moeten. Jullie wandelen langs de prachtige heides, grafheuvels en hunebedden. De weelderige bospaden geven de route een prettige sfeer. Erg leuk om te volgen!

Wandelen jullie wel eens in het Strubben Kniphorstbosch?

Wij zijn erg benieuwd wat jullie ervaring is met dit gebied! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *