Met de hond naar Cuxhaven aan de Noordzee

Onderweg naar Denemarken, kwamen wij op een camping in Cuxhaven terecht. Zonder plan en zonder geboekt te hebben, kwamen we in dit schattige dorpje aan.

Opzoek naar een camping waar de hond ook welkom is. Na 2 keer pech te hebben gehad, kwamen we daarna met gebrekkig Duits aan op camping Finck.

Wat een ontzettend lieve en vriendelijke mensen werken daar! Het hoogseizoen was al afgelopen en er was niemand meer aanwezig. De buren hebben ons geholpen om telefonisch contact te hebben en we mochten een plaatsje uitzoeken. Betalen kwam morgen wel. Wat een service! 🙂

De camping heeft een bakker, 2 restaurants, een binnen- en een buitenzwembad. De hond is het gehele jaar van harte welkom en het ligt ook nog eens op een steenworp afstand van het uitgerekte strand aan de Noordzee.

Ik heb even opgezocht waar de camping eventueel vooraf te boeken is. De beste prijs vond ik via Eurocampings. Op dit moment is de prijs tussen de €33,20 en 39,20 per nacht, afhankelijk van het seizoen.

Kijk hier voor meer informatie en prijzen van Camping Finck.

Ondanks dat het al 19.00u geweest was, hebben we snel ons tentje opgezet om daarna de buurt te gaan verkennen. We konden de zee al horen!

Cuxhaven ligt aan de Waddenzee. Het strand was in oktober op een enkele verdwaalde wandelaar helemaal leeg! Het is een heel lang gedeelte ondiep, waardoor het erg geschikt is voor honden én kinderen.

De hond mag hier in de winter gewoon het strand op. In de zomertijd gelden er andere regels, die voor ieder gebied verschillend kunnen zijn.

Op dit stukje strand mag de hond niet komen in de zomer. Maar als je vanaf het strand naar links kijkt, kun je het hondenstrand al zien liggen. Het is misschien 300 meter verderop.

Het centrum van Cuxhaven is klein, gezellig en precies genoeg. Je proeft er de Duitse sfeer en je proeft er lekker eten. Een leuk stadje om doorheen te wandelen. Wij hadden erg het gevoel dat de hond ook gewenst is.

In Duitsland zijn de regels wat betreft honden eigenlijk het zelfde als in Nederland. Behalve dat op sommige plekken de hond wel mee mag in een restaurant, mits ze geen open keuken hebben. Dat is in verband met de hygiëne. De restaurant eigenaar mag zelf bepalen of er honden toegelaten worden.

Wat ons betreft was Cuxhaven zeker de moeite waard! Als we meer tijd hadden gehad voor onze reis, waren we zeker langer gebleven. Een goede reden om er nog eens terug te komen!

Ben jij wel eens met de hond in Cuxhaven geweest?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn erg benieuwd hoe jullie deze plek hebben ervaren. Hier onder kun je een berichtje achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *