Wandelen met de hond in het Reichswald vanaf Boscafé Merlijn

Het Reichswald… Eén van de mooiste, dichte bossen in onze omgeving! Net over de grens naar Duitsland begint dit 5100 hectaren grote bos met haar eindeloze paden. Zonder gemarkeerde wandelroutes is dit een heerlijk avontuurlijke plek om met je hond te ontdekken. 😀

Wandelen in het Reichswald met honden los

Parkeren bij Boscafé Merlijn aan het Reichswald

Vanaf het dorpje Breedeweg in Berg en Dal, Gelderland rijd je een kleine 200 meter over de grens van Duitsland. Hier ligt het prachtige Boscafé Merlijn verstopt aan de rand van het bos. Hier vind je de link die opent in Maps.

*Houd er rekening mee dat het café in de wintermaanden alleen geopend is in het weekend!

Bij boscafé Merlijn zijn honden meer dan welkom. Ze mogen gezellig mee naar binnen bij de kachel of lekker buiten op het terras in de zomer. Er lopen meer dieren rond in de achtertuin en binnen. Zo scharrelen de kippen en ganzen hier door de tuin en loert de kat naar jullie vanaf zijn warme plekje.

Elke laatste zondag kun je hier genieten van live muziek. Een heerlijk verwelkomende plek om te genieten van een heerlijk uitje met je hond! Neem hier een kijkje op de website van Boscafé Merlijn voor de lekkere (ook veganistische!) kaart, openingstijden en meer.

Terras van Boscafe Merlijn
Buiten terras van Boscafé Merlijn
Binnen zitten bij Boscafé Merlijn

Wandelen met de hond in het Reichswald

Groot, groter, grootst! Hier raak je niet uitgewandeld… Als je wilt, kun je hier de hele dag ronddwalen zonder het zelfde stukje opnieuw te lopen. Vanaf dit startpunt, kun je helemaal doorwandelen naar Kleve. Dat is rechttoe ongeveer 12 km lopen, enkele reis. 🙂

Er zijn hier GEEN gemarkeerde wandelroutes. Een wandel app zoals bijvoorbeeld Strava (gratis) is wel aan te raden. Mochten jullie toch verdwalen, zet dan Maps aan terug naar het boscafé.

De wandelpaden in het Reichswald zijn heerlijk divers. Er zijn brede paden om te volgen. Maar nog veel leuker zijn de smalle bospaadjes die jullie op de mooiste, stille plekjes brengen. Er groeien veel varens in het gebied, wat het een sfeervolle uitstraling geeft.

Onderweg zal je ook verschillende kijkhutten tegenkomen om het wild en de vogels te begluren.

Reichswald wandelen met hond

Regels voor honden in het Reichswald

In het Reichswald mogen honden loslopen, mits onder appel. Er leeft ontzettend veel wild in het bos, waaronder de ree en het edelhert. Houd hier alsjeblieft rekening mee als je hond last heeft van zijn of haar jachtinstinct. Je kunt namelijk wel degelijk een bekeuring krijgen als je hond er vandoor gaat om te jagen.

Loslopen is hier als het ware gedoogd. Wanneer jouw hond in de buurt blijft en terugkomt wanneer jij het commando geeft, is dit geen probleem.

Informatiebord reichswald

Wandel jij wel eens met je hond in het Reichswald?

Wij zijn erg benieuwd naar jou ervaring! Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jouw tips over wandelroutes, een startpunt, horeca of andere ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *