Voor de eerste keer kamperen met kinderen en de hond

Voor de aller eerste keer kamperen met kinderen en de hond. Het kan nogal wat spanning meebrengen. Je wilt natuurlijk dat iedereen een fijne tijd heeft en dat alles goed geregeld is. Daarbij kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet je nou beginnen?

Speciaal voor jullie eerste kampeeravontuur help ik jullie een handje mee. Geen zorgen, ik blijf niet als een supervisor op jullie lip zitten. Ik kom alleen de eerste dag en eventueel de nacht om jullie mee te helpen en rond te leiden, zodat jullie onbezorgd aan dit avontuur kunnen beginnen!

Kinderen en hond

Wat is het plan?

Afhankelijk van jullie wensen, stellen we een plan samen. Hierbij bespreken we onder andere:

  • Jullie gezinssamenstelling
  • De leeftijd van de kinderen
  • Het gedrag van de hond
  • De locatie
  • Jullie plannen/verwachtingen

Als we samen een duidelijk beeld hebben geschetst van jullie verwachting, ga ik opzoek naar de juiste camping. Wij komen zelf uit de prachtige omgeving van Nijmegen, Groesbeek en al het moois wat er omheen ligt. Deze locatie is perfect voor het hele gezin!

Zelf ken ik de mooiste plekjes in de omgeving. De leukste uitjes voor de kids, jong en oud. Hondvriendelijke horecagelegenheden waar jullie met z’n alle een hapje kunnen eten. Natuurlijk ook prachtige plekjes om even het bos in te gaan met het hele gezin. Want bossen zijn hier genoeg!

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, geef ik tips voor mooie (korte) wandelroutes en andere bezienswaardigheden. Deze print ik uit, zodat jullie het de hele vakantie bij de hand hebben.

Ook stel ik een lijstje samen met spullen die jullie absoluut niet mogen vergeten tijdens jullie eerste kampeeravontuur. Ik geef tips over praktische kampeermiddelen, maar ook over de benodigdheden voor de kinderen en de hond. Ook zal ik de voor- en nadelen benoemen van verschillende spullen, zodat jullie zelf de beste keuze kunnen maken die bij jullie past.

Wat kunnen we van jou verwachten?

Op de dag dat jullie aankomen op de besproken camping, sta ik klaar om jullie op te vangen. We pakken de spullen uit en zetten jullie tent op. Komen jullie met een camper, caravan of vouwwagen? Dan zorgen we ervoor dat deze op z’n plekje komt.

Als jullie met de tent komen, zetten jullie deze zelf op. Ik help jullie natuurlijk als jullie er niet uitkomen, maar het is het makkelijkste als jullie dit zelf doen. Tijdens het afbreken ben ik er namelijk niet meer bij. 🙂 Ondertussen pas ik op de hond, zodat jullie rustig je ding kunnen doen.

Als alles geïnstalleerd is, strijken we even neer om alle ins en outs over kamperen te bespreken. Ik geef jullie handige tips over kamperen met de hond en jullie kunnen alle vragen stellen die in jullie opkomen.

Op de zelfde dag plan ik een leuke activiteit voor het hele gezin. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, neem ik jullie mee voor een gezellige middag op pad in de omgeving. Ik laat jullie in een korte tijd het mooiste zien wat de omgeving te bieden heeft. Hierbij gaan we ieder met onze eigen auto op pad.

In overleg kunnen we samen een hapje eten of we doen dit apart zodat jullie wat tijd hebben om samen het kamperen te ontdekken. Ik blijf in de buurt voor als jullie vragen hebben of ergens tegenaan lopen. Ook de nacht blijf ik op de zelfde camping als jullie, voor het geval dat jullie nog iets nodig hebben.

We willen graag een dagje eropuit met de kinderen, maar zonder hond

De tweede dag vullen we in naar jullie wensen. Willen jullie bijvoorbeeld een dagje weg met de kinderen, maar kan de hond niet mee? Dan pas ik op de hond tot dat jullie terug zijn. Afhankelijk van de hond en jullie wensen, neem ik hem of haar lekker mee het bos in.

Jullie trouwe viervoeter en ik trekken eropuit voor een flinke wandeling, zodat hij of zij moe en voldaan is als jullie terugkomen. Vinden jullie het leuker om samen nog een dagje op pad te gaan? Dan zoek ik een andere, leuke activiteit om met de kinderen en de hond te gaan doen.

Eind van de middag wordt het tijd om afscheid te nemen. Dan laat ik het avontuur aan jullie over! Klaar om te kunnen genieten van een onbezorgde kampeervakantie.

Leuk! Waar beginnen we?

Klinkt dit als een goed plan in jullie oren en beginnen de kampeerkriebels al te komen? Neem dan even contact met me op. Dan kan in een reactie onder aan dit bericht, via de mail of telefoon.

  • Email adres: anne_de_wildt53@hotmail.com
  • Telefoonnummer: 0643853836

Dan gaan we samen kijken naar jullie wensen en dan kunnen we ook de prijs bepalen. Als we de geschikte camping gekozen hebben, regelen jullie de boeking van de camping zelf. Dit is het makkelijkste, aangezien jullie nog blijven nadat ik weer weg ben. Vinden jullie dit te veel gedoe? Dan kan ik het natuurlijk ook regelen.

Om jullie vast een idee van de prijs te geven, heb ik hier 2 pakketten samengesteld:

All-in starterspakket €300

We bespreken jullie wensen en stellen een kampeerplan samen. De lengte van jullie verblijf, de juiste camping voor jullie gezinssamenstelling en de mogelijkheden in de omgeving. De campingplaats regelen jullie zelf.

Ik stuur jullie een aanschaf/inpaklijst met aandachtspunten en tips voor bepaalde spullen. Daarnaast stel ik een lijst samen met bezienswaardigheden, restaurants en leuke uitjes in de omgeving voor zowel de kinderen als de hond.

Wanneer jullie arriveren, sta ik klaar om jullie op te vangen en gaan we aan de slag om alle spulletjes op hun plek te krijgen. Ik neem koffie/thee, drinken voor de kinderen en broodjes mee voor de lunch. Zodat jullie op de eerste dag zo min mogelijk zelf kunnen regelen.

Daarna gaan we op pad om met z’n alle een leuke middag te hebben. Ik laat jullie wat toffe plekjes zien onderweg die jullie later in jullie vakantie nog kunnen bezoeken. Ook voor onderweg zorg ik voor snacks en drinken.

Later op de camping kook ik jullie eerste maaltijd waar ik van te voren al de boodschappen voor heb gedaan. Ik kook vegetarisch en zorg ervoor dat er een lekker pannetje op tafel komt waar iedereen van kan smullen.

’s Avonds spenderen we tijd op de camping, waar we spelletjes kunnen doen, knutselen of gewoon gezellig samenkomen met z’n alle. Willen jullie zelf even de camping ontdekken? Dan pas ik op de hond, zodat jullie lekker even je eigen ding kunnen doen.

De nacht spendeer ik verderop in een tentje, zodat ik in de buurt ben als er iets is of als jullie ergens tegenaan lopen.

De volgende dag maak ik een ontbijtje voor jullie zodat jullie klaar zijn voor een nieuwe dag vol avontuur. Afhankelijk van jullie wensen, trekken we er nog een dagje samen op uit of pas ik op jullie hond. Dan zorg ik ervoor dat hij of zij moe en voldaan is op het moment dat jullie thuis komen van jullie dagje samen.

Avonturenbos Groesbeek

De eerste stap – €150

Gaan jullie het avontuur liever helemaal zelf aan, maar wel met een helpende hand in het begin? Dan gaan we met dit pakket kijken hoe we jullie kampeervakantie tot een succes kunnen maken!

We bespreken jullie wensen en stellen een kampeerplan samen. De lengte van jullie verblijf, de juiste camping voor jullie gezinssamenstelling en de mogelijkheden in de omgeving. De campingplaats regelen jullie zelf.

Ik stuur jullie een aanschaf/inpaklijst met aandachtspunten en tips voor bepaalde spullen. Daarnaast stel ik een lijst samen met bezienswaardigheden, restaurants en leuke uitjes in de omgeving voor zowel de kinderen als de hond.

Bij aankomst sta ik op jullie te wachten op de camping. Samen pakken we jullie spulletjes uit en zorgen we ervoor dat alles op de juiste plek komt. Ik neem koffie, thee, drinken voor de kinderen en iets te snacken mee. Onder het genot van een hapje en een drankje geef ik jullie tips over kamperen met de hond en kunnen jullie alle vragen stellen over kamperen en over de omgeving.

Daarna gaan we samen nog even op pad om het moois in de omgeving te ontdekken. Ik neem jullie mee naar een toffe plek waar de kinderen en de hond een heerlijke tijd hebben. Als jullie nog vragen hebben of iets willen bezoeken is daar altijd ruimte voor. Aan het einde van de middag nemen we dan afscheid van elkaar.

Jippie, we gaan kamperen!

Hebben jullie nog vragen? Of hebben jullie zin om jullie persoonlijke kampeeravontuur te gaan samenstellen? Neem dan contact met me op! Wie weet zien we elkaar dan binnenkort. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *