Hondenstrand Erkemederstrand in Zeewolde

Het Erkemederstrand is een prachtig gebied in Zeewolde wat voor een groot gedeelte als hondenstrand is aangewezen. Hier mogen honden het hele jaar door loslopen en zwemmen.

In 2018 heeft het Erkemederstrand zelfs een award gewonnen voor de leukste hondenuitlaatplaats van Nederland!

Een waar paradijs voor jou én je hond. In de warme zomermaanden kun je hier heerlijk genieten van een onbezorgde stranddag samen met je hond.

Parkeren hondenstrand Erkemederstrand

Bij het hondenstrand is het betaald parkeren.

Je betaald €5,75 per dag.

Horeca bij het hondenstrand

Er zit een horecagelegenheid bij het hondenstrand. Strandpaviljoen De Jutter zit een paar honderd meter naast het hondenstrand, iets voorbij de camping. Hier zijn honden meer dan welkom. Ze hebben er zelfs een speciale honden bar!

Er is een groot buitenterras met uitzicht op de haven. Je kunt hier terecht voor een lekker koud drankje of een hapje eten.

Houd er wel rekening mee dat De Jutter op maandag en dinsdag gesloten is. Als jullie een dagje naar het strand gaan op deze dagen, neem dan zelf iets te eten en te drinken mee.

Erkemederstrand

Hondenstrand het Erkemederstrand

Vanaf de parkeerplaats loop je over de duinen direct tegen het hondenstrand aan. Er loopt nog wel een fietspad langs de duinen, dus je kunt de hond hier nog even aan de riem houden als je dat fijn vind.

Maar dan kan het hondenfeest beginnen! In het begin van het strand vind je altijd de meeste speelmaatjes.Aan de rechter kan zie je de camping liggen. Als je een links langs het strand wandelt, kom je langs verschillende inhammen.

Het hondenstrand is ongeveer 1,5 km lang. Er is dus plek genoeg om het ook iets rustiger op te zoeken. Langs de paden staan prullenbakken en honden poepzakjes. Zo blijft het strand netjes en schoon en stapt er niemand per ongeluk op de grote boodschap.

Ook staan er genoeg bomen langs het strand om wat verkoeling te zoeken met de warme dagen. Het water is schoon en helder, heerlijk om zelf ook even een duik te nemen!

Het strand blijft redelijk lang ondiep. Hierdoor is het goed geschikt voor kleine honden en puppy’s. Ook voor de kinderen is het een prettig strand.

Erkemederstrand

Hondencamping Erkemederstrand

Willen jullie graag nog even blijven in dit honden paradijs? Dat kan! De camping Erkemederstrand ligt aan het water bij dit prachtige strand.

Er zijn staanplaatsen aan het water, of op een speciaal speel- en losloopveld. Je kunt er terecht met je tentje, maar ook met een camper, caravan of vouwwagen.

Kijk hier voor meer informatie en prijzen over de camping.

Willen jullie het liever iets luxer? Dan zijn er ook vakantiehuisjes waar de hond welkom is!

Kijk hier voor meer informatie en prijzen over de vakantiehuisjes.

Zijn jullie wel eens bij het Erkemederstrand of op de camping geweest?

Deel jullie ervaring met ons! Wij zijn benieuwd hoe jullie deze toffe plek hebben ervaren. 🙂

5 antwoorden op “Hondenstrand Erkemederstrand in Zeewolde”

    1. Sorry dat weet ik niet. Wellicht kunt u contact opnemen met Capfun? Zij beheren momenteel de parkeerplaats. Ze kunnen u vast verder helpen met vragen over de kosten.

  1. 5,75 betaald pff wat een geld. Is dit hoogseizoen tarief? Wat is da laag seizoen tarief? Is wel voor een hele dag maar voor 1 uur is het wel prijzig om lekker met je hond te zwemmen. Wel heel schoon en mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *