Losloopgebied bij de Bakkeveense Duinen in Bakkeveen

Net over de grens van Drenthe naar Friesland vind je dit prachtige losloopgebied. Hier kunnen honden lekker spelen en graven op de zandvlakte. Strijk neer op een bankje en laat je verblinden door de prachtige natuur!

Losloopgebied Bakkeveense duinen

Parkeren bij het losloopgebied van de Bakkeveense Duinen

Het natuurgebied de Bakkeveense Duinen heeft verschillende parkeerplaatsen. Als je direct aan het losloopgebied wilt parkeren, kun je de navigatie het beste instellen op restaurant De Dwaler. Het adres is Mjûmster Wei 16C in Bakkeveen.

Vanaf de parkeerplaats loop je direct het losloopgebied in en sta je binnen 2 minuten op de zandvlakte.

Er zijn ook parkeergelegenheden aan de Nije Drintse Wei. Dan loop je eerst een stuk door het aangelijnde gebied heen.

Losloopgebied bij de Bakkeveense Duinen

Het losloopgebied bij de Bakkeveense Duinen is niet super groot. Het is vooral een erg leuke plek om andere honden te ontmoeten. In het weekend is het dan ook een druk bezochte plek met veel speelmaatjes. Maar ook doordeweeks zal je hier niet alleen zijn.

Een rondje om het losloopgebied heb je in 45 minuten wel gehad. Je kunt er dan voor kiezen om verder te wandelen door het aangelijnde gebied. Dat begint aan de overkant van de zandvlakte, als je de poort doorgaat.

De Bakkeveense duinen is een natuurgebied van 261 hectare groot. Het is dan ook zeker aan te raden om verder te wandelen door het prachtige gebied. Je vind hier heides en bossen, vennen en afgegraven veenkolonies.

Houd er rekening mee dat je veel grazers kunt tegenkomen in het aangelijnde gebied. Dat is ook de reden dat honden hier niet los mogen lopen.

Bakkeveense Duinen

Aan de rand van het losloopgebied loopt een verhard pad. Deze is geschikt voor rolstoelen en scootmobielen. Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats aan het losloopgebied kun je aan deze route beginnen. In het aangelijnde gebied zijn de paden niet verhard.

Horeca bij de Bakkeveense Duinen

Aan de parkeerplaats bij het losloopgebied vind je het gezellige en hondvriendelijke Grillrestaurant De Dwaler. Honden zijn zowel binnen als buiten van harte welkom.

Strijk neer voor een lekkere kop koffie met gebak of een royale tosti. Komen jullie terug van een late wandeling? Dan kunnen jullie natuurlijk ook blijven voor een diner. 🙂

Momenteel zijn zij geopend voor een heerlijke koffie to go en iets lekkers. Maaltijden afhalen kan natuurlijk ook! In het weekend zijn ze geopend van 10.00u tot 20.00u. Doordeweeks met mooi weer van 10.00u tot 17.00u.

Wandelen jullie wel eens bij de Bakkeveense Duinen?

Wij zijn benieuwd wat jullie ervaring is met deze toffe plek! Als je wilt kun je hier onder een berichtje achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *