Losloopgebied Kollumeroord in Kollummerpomp – Lauwersmeer

Natuurgebied Kollumeroord is onderdeel van het Nationaal park Lauwersmeer. Hier is een klein gedeelte aangewezen als losloopgebied voor honden. Een leuke plek voor een korte wandeling langs het water.

Losloopgebied Kollumeroord

Parkeren bij het losloopgebied Kollumeroord

Er is een openbare parkeerplaats direct aan het losloopgebied. Deze ligt aan het Slenkpad in Kollumerpomp. Hier vind je de link die opent in Google Maps.

Losloopgebied Kollumeroord

Het losloopgebied zelf is niet heel groot, maar leuk om even rond te wandelen als je hier toch in de buurt bent. Vanaf de parkeerplaats kun je een rondje wandelen door het gebied van ongeveer 1,5 km.

Er gaat een verhard pad langs het water. Dit is tevens een fietspad. Je kunt er voor kiezen om over het gras te wandelen langs het water of over het hoger gelegen stuk. Aan het einde van dit pad buigt het fietspad af en kun je door het begroeide gebied terug wandelen.

Losloopgebied Kollumeroord

Aan het water zijn er stukken waar je kunt uitkijken naar de bootjes die voorbij komen. De kades zijn vrij hoog en hierdoor is het niet erg geschikt voor honden om te gaan zwemmen. De echte waaghalzen zullen het misschien wel willen.

In het midden van het losloopgebied is een groot open veld. Dit is een fijne, beschutte plek waar de honden lekker kunnen spelen. Aan het begin van de route vind je een picknickbankje om lekker op te pauzeren.

Er gaat geen gemarkeerde wandelroute met honden door het gebied, ook niet aangelijnd. Verderop naast het losloopgebied starten 2 wandelroutes, maar hierbij mogen honden helaas niet mee.

Kollumeroord

Horeca in de buurt

Wij zijn voor een drankje doorgereden naar het verderop gelegen Engwierum. Hier vind je De Dream Galerie en Kunstcafé. Met een terrasje aan het water is dit een heerlijk plekje om even te pauzeren. Ook kun je hier terecht voor een lunch of diner.

Binnen kun je een kijkje nemen tussen de prachtige kunstwerken. In de Galerie is werk te zien van verschillende kunstenaars in wisselende exposities. In 1985 is op deze locatie deels de film ‘De Dream’ (van Pieter Verhoeff) opgenomen.

Honden zijn van harte welkom en een bakje water voor de hond staat klaar. 😀

Kunstcafe de dream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *