De mooiste parken van Arnhem én het openluchtmuseum!

Arnhem is één van de mooiste en hondvriendelijkste steden in Gelderland. Met de prachtige landschapsparken raak je hier niet uitgekeken! Ook in het Openluchtmuseum zijn honden van harte welkom. Gaan jij en je hond ook gezellig mee op stap?

 • Dit dagje uit gaat helaas niet door vanwege de nieuwe maatregelen. In het voorjaar van 2022 proberen we opnieuw een datum te prikken.
Openluchtmuseum Arnhem
Openluchtmuseum Arnhem

Hoe ziet de dag eruit?

We verzamelen om 10.00u op een parkeerplaats aan park Zypendaal. Hier kunnen we de auto’s gratis parkeren. Als we compleet zijn, beginnen we aan een mooie wandeling door park Zypendaal en park Sonsbeek.

Als eerste lopen we langs Huis Zypendaal en de prachtige tuin die er omheen ligt. We steken de tuin over en gaan als eerste richting het losloopgebied. Hier kunnen de honden lekker hun energie kwijt, kennis maken met elkaar en even samen spelen.

Door het beboste gebied wandelen we verder langs het water. Aan het eind van park Zypendaal wandelen we met de honden aangelijnd verder richting park Sonsbeek. In park Sonsbeek is zoveel te zien! We nemen lekker de tijd om alle highlights te ontdekken. We komen onder andere langs de waterval en de ijskelder.

Ook in park Sonsbeek is weer een groot gedeelte losloopgebied voor honden. Samen kijken we uit naar het gezelligste pauzeplekje. Rond een uurtje of 11.30u stoppen we ergens in het bos of aan het water om even te lunchen. Als we onze buikjes vol hebben, zetten we koers richting het openluchtmuseum! 😀

Via park Zypendaal wandelen we door over het smalle bospaadje richting het museum. De ronde die we maken door de parken tot aan het openluchtmuseum, zal ongeveer 7 km zijn.

Park Zypendaal honden
Park Zypendaal

Met de honden naar het openluchtmuseum

Honden zijn van harte welkom in het openluchtmuseum. Alleen binnen in de huisjes en in de tentoonstellingsruimten mogen honden niet mee. Dat mag de pret niet drukken, want er is zoveel te zien!

We gaan lekker rondwandelen door de prachtige tuinen en langs de monumentale gebouwen. Als groep beslissen we ter plekken welke kant we opgaan en wat we allemaal gaan bekijken. Vind je het leuk om een stukje mee te gaan met de tram? Vergeet dan niet om een mondkapje mee te nemen. Deze zijn verplicht in de tram. De honden mogen natuurlijk ook gewoon mee.

Er zijn verschillende ambachtelijke winkeltjes in het museum. Als je het leuk vind, kun je even naar binnen om wat te kopen. Ik wacht buiten wel even met de honden. In de museumwinkel mogen de honden wel mee naar binnen.

Aan het einde van de middag sluiten we de dag in het museum af op een terrasje. Afhankelijk van waar iedereen zin in heeft, bestellen we poffertjes, verse friet of koffie met gebak. Rond een uurtje of 15.30u/16.00u verlaten we het museum om de laatste 2 km terug te lopen naar de auto’s voordat het donker wordt. Wat een heerlijke dag! 😀

Openluchtmuseum Arnhem
Openluchtmuseum Arnhem

Dat klinkt leuk… Wij willen mee!

Klinkt dit als een avontuur waar jij en je hond graag bij aansluiten? Als je de volgende vragen allemaal met een volmondige JA! kunt beantwoorden, zijn jullie van harte welkom om aan te sluiten. 🙂

 • Is jouw hond ten minste 1 jaar geweest?
 • Zijn zowel jij als je hond goed genoeg ter been om een hele dag op pad te zijn?
 • Is jouw hond eraan gewend om een lange wandeling aangelijnd mee te lopen met een groep?
 • Is jouw hond eraan gewent om mee te gaan naar het terras?
 • Ontmoet jij graag nieuwe mensen en vind je het leuk om met een groep mee te wandelen?

Dan heet ik jullie van harte welkom tijdens deze gezellige wandeldag! Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Bel, mail of stuur me gerust een bericht! Dan kunnen we er samen nog even over kletsen voordat je een beslissing maakt. 🙂

Praktische informatie

-Wanneer gaan we?

 • Voorlopig is er geen datum beschikbaar.

-Wat is de prijs?

De prijs is €50 per persoon.

-Wat zit er bij de prijs in?

1x Wandeling door de parken van Arnhem

1x Entree voor het openluchtmuseum in Arnhem

1x Lunchpakket met:

 • Belegd broodje met kaas of hummus
 • 1 Flesje water
 • 1 Pakje sap
 • Appel of banaan
 • Mueslireep

1x Hapje en drankje op het terras in het museum

Onderweg maak ik natuurlijk foto’s met mijn telefoon van de mooiste plekjes. Als je het leuk vind, mag je me onderweg altijd vragen om een foto van jou en je hond te maken bij een bepaalde plek. Deze stuur ik je later allemaal door. 🙂

Openluchtmuseum

-Wie gaan er allemaal mee?

We gaan met een groep van maximaal 8 personen. Zo vormen we een gezellige groep, maar raken we elkaar niet uit het oog. Eén van die personen ben ik met Lana.

-Mogen alle honden mee?

Alle hondenrassen zijn van harte welkom. Ik maak geen onderscheid in rassen, alleen in ‘opvoeding’. Twijfel je of je jouw hond wel helemaal een plezier doet met dit avontuur? Neem even contact met me op, dan kunnen we daar altijd even over kletsen.

-Hoeveel honden mag ik meenemen?

Zo veel je er zelf comfortabel mee kunt wandelen. Stel jezelf de vraag:

Is het voor mijzelf en mijn honden comfortabel om lange stukken aangelijnd te wandelen in het museum en op het terras te zitten?

Als het antwoord ‘Ja’ is, zijn jullie allemaal van harte welkom. Laat het me even van te voren weten, dan kan ik daar eventueel rekening mee houden met de indeling van de groep. 🙂

-Hoe gaan we om met de corona maatregelen?

Voor mij is het heel erg belangrijk dat iedereen kan doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Als je met Lana Banana op pad gaat, hoeft je daar geen bewijsmateriaal voor te laten zien. We zijn allemaal volwassen genoeg om onze eigen beslissingen te maken.

Een app of vaccinatiebewijs heb je dan ook niet nodig als je met mij op pad gaat. Ook in het openluchtmuseum hoeft je geen code te scannen. We spenderen de hele dag in de buitenlucht en tijdens de lunch en op het terras zitten we ook lekker buiten.

-Wat nou als het slecht weer wordt?

Dan trekken we onze regenjas aan en dan gaan we! Nee hoor, dat is overdreven. Wanneer het echt slecht weer wordt, verzetten we de datum gewoon en dan gaan we een andere keer. Als hondenbaasjes kunnen we wel tegen een klein buitje, maar als we de hele dag in de regen moeten lopen is de lol een beetje over.

Wij zijn erbij!

Klinkt deze dag jou als muziek in de oren? Dan ben je er net zo enthousiast over als dat Lana en ik dat zijn!

-Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt jezelf aanmelden door mij een email of whatsapp bericht te sturen. Even bellen kan natuurlijk ook. Neem ik mijn telefoon weer eens niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je later terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • Email: anne_de_wildt53@hotmail.com

-Welke gegevens moet ik vermelden?

 • Aantal personen en honden die er mee gaan
 • Naam van het baasje / de baasjes
 • Naam van de hond(en)
 • Ras en leeftijd van de hond(en)
 • Vertel eens iets leuks over jou en je hond! (Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig naar de mensen en honden die er mee gaan.)

-Hoe gaat het met de betaling?

Ongeveer 2 dagen voordat we gaan stuur ik je een tikkie voor de betaling. Betaal je liever contant? Dan kan dat gewoon bij aankomst.

De reden hiervan is mede dat we het weer kunnen afwachten. Zoals eerder genoemd: Als het te slecht weer wordt, verplaatsen we dit avontuur een weekje.

-Wil je ook in de groepsapp?

Als we ons groepje compleet hebben, maak ik 2 dagen van te voren een groepsapp aan. Hierin kunnen we foto’s delen van onze honden en het verzamelpunt afspreken. Ook kunnen we hierin achteraf onze foto’s delen van deze dag.

Wil je liever niet in de groepsapp? Geen probleem, dan stuur ik je de informatie gewoon privé.

2 antwoorden op “De mooiste parken van Arnhem én het openluchtmuseum!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *