Halloween wandeltocht Groesbeekse bos – 10 km

Het Groesbeekse bos… Een heerlijke plek voor een flinke wandeling met de hond. In de lente, zomer, herfst, winter óf met Halloween! Durven jij en je hond ook mee te lopen?

Zondag 31 oktober 2021

Het Groesbeekse Bos

Hoe ziet de dag eruit?

We verzamelen om 14.00u op de parkeerplaats in het Groesbeekse bos. In het Groesbeekse bos mogen honden vrijwel overal loslopen. We blijven vandaag dan ook lekker de hele dag in het losloopgebied!

Voordat we gaan wandelen, drinken we eerst een kop koffie of thee met iets lekkers. Als we helemaal compleet zijn, gaan we op pad. Voor deze dag heb ik een wandelroute uitgezet van ongeveer 10 km. We slingeren door het Groesbeekse bos en genieten van de beginnende herfstkleuren.

Alle honden krijgen bij aankomst een cadeautje. Dit cadeautje mogen ze de hele wandeling meenemen, op kauwen, mee spelen en lekker mee doen wat ze willen.

Rond 16.30u strijken we neer op een terrasje met koffie en gebak. Vanaf het verwarmde buitenterras hebben we prachtig uitzicht over Groesbeek. Hier kunnen we even rustig bijkomen van de wandeling en wachten we af tot het donker wordt…

Ondertussen komt iemand de hondencadeautjes weer ophalen. Deze lekker afgeknauwde, volgekwijlde cadeautjes gaan we straks weer opspeuren in het bos!

Rond 17.30u, als het bos gehuld is in het duisteren donker, gaan we weer op pad. De honden blijven het laatste stuk van de route even aan de lijn. Niet alleen omdat we niemand willen krijt raken, maar ook omdat de geur van het wild wat hier leeft veel sterker is.

Groesbeek
Uitzicht vanaf het terras waar we stoppen voor koffie met gebak

‘Laat die natte neuzen maar speuren!’

De laatste 200m lopen we in het donker terug naar de parkeerplaats. Onderweg komen we lichtpuntjes tegen met de naam van één van de honden erop. Hier mogen de honden apart van de groep hun beste speurneus opzetten om hun cadeautje terug te vinden.

Tegen de tijd dat we alle cadeautjes weer verzameld hebben, zijn we weer op de parkeerplaats in het bos. Hier staat ons een pan lekker warme pompoensoep te wachten! Ook zijn er belegde broodjes bij. Je gaat dus met een volle maag weer naar huis toe.

Ongeveer rond 19.00u sluiten we de dag af en stappen we voldaan in onze auto’s om weer naar huis te gaan.

Dat klinkt leuk… Wij willen mee!

Klinkt dit als een avontuur waar jij en je hond graag bij aansluiten? Als je de volgende vragen allemaal met een volmondige JA! kunt beantwoorden, zijn jullie van harte welkom om aan te sluiten. 🙂

 • Ben je niet bang uitgevallen in het donker en houd je wel van een avontuur?
 • Is jouw hond ten minste 9 maanden geweest?
 • Zijn zowel jij als je hond eraan gewend om rond de 10 km te wandelen of om een hele middag onderweg te zijn?
 • Is jouw hond sociaal naar andere honden?
 • Is jouw hond eraan gewent om mee te gaan naar het terras?
 • Ontmoet jij graag nieuwe mensen en vind je het leuk om met een groep mee te wandelen?

Dan heet ik jullie van harte welkom tijdens deze gezellige Halloween wandeldag! Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Bel, mail of stuur me gerust een bericht! Dan kunnen we er samen nog even over kletsen voordat je een beslissing maakt. 🙂

Praktische informatie

-Wanneer gaan we?

Zondag 31 oktober 2021 van 14.00u tot 19.00u/19.30u

-Wat is de prijs?

De prijs is €40 per persoon.

-Wat zit er bij de prijs in?

Aankomst met koffie/thee en iets lekkers

Wandeltocht van ongeveer 10 km

Een cadeautje voor de hond

Koffie met gebak op het terras

Flinke kom pompoensoep en belegde broodjes

Onderweg maak ik natuurlijk foto’s met mijn telefoon van de mooiste plekjes. Als je het leuk vind, maak ik ook een mooie foto van jou en je hond in het Groesbeekse bos. Deze stuur ik je later allemaal door. 🙂

Koekjes zoeken

‘Natuurlijk zoeken we onderweg ook naar koekjes!’

-Moet ik een zaklamp meenemen?

De zaklamp op je telefoon is voldoende. Heb je geen telefoon bij, doet je zaklamp functie het niet of heb je om een andere reden geen licht bij? Laat het me even weten! Dan neem ik een extra powerbank of lampje mee.

*Gaat de batterij van je telefoon niet zolang mee? Neem dan ook je oplader mee. Dan kun je jouw telefoon opladen in mijn camper voordat je naar huis toe gaat.

-Wie gaan er allemaal mee?

We gaan met een groep van maximaal 8 personen. Zo vormen we een gezellige groep, maar raken we elkaar niet uit het oog. Eén van die personen ben ik met Lana.

-Mogen alle honden mee?

Alle hondenrassen zijn van harte welkom. Ik maak geen onderscheid in rassen, alleen in ‘opvoeding’. Twijfel je of je jouw hond wel helemaal een plezier doet met dit avontuur? Neem even contact met me op, dan kunnen we daar altijd even over kletsen.

Is jouw dame (onverwachts) loops? Laat het me even weten, dan overleggen we even samen of het handig is voor jullie om aan te sluiten of dat jullie toch een andere keer mee gaan.

-Hoeveel honden mag ik meenemen?

Voor dit wandelavontuur zijn er max. 2 honden per baasje welkom. Normaal gesproken mag je ook met meerdere honden komen, maar vanwege de rust in de groep tijdens het speuren en in het donker is een maximum van 2 honden prettiger.

Is jouw situatie even anders? Stuur me dan een berichtje, dan kunnen we het er even over hebben.

-Hoe gaan we om met de corona maatregelen?

Voor mij is het heel erg belangrijk dat iedereen kan doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Als je met Lana Banana op pad gaat, hoeft je daar geen bewijsmateriaal voor te laten zien. We zijn allemaal volwassen genoeg om onze eigen beslissingen te maken.

Een app of vaccinatiebewijs heb je dan ook niet nodig als je met mij op pad gaat. We spenderen de hele dag in de buitenlucht en tijdens de high tea zitten we ook lekker buiten. Alleen als je naar binnen wilt om te plassen, zul je deze nodig hebben. Anders mag je onderweg achter de dikste boom. 😀

-Wat nou als het slecht weer wordt?

Dan trekken we onze laarzen aan en dan gaan we! Nee hoor, dat is overdreven. Wanneer het echt slecht weer wordt, verzetten we de datum gewoon en dan gaan we een andere keer. Als hondenbaasjes kunnen we wel tegen een klein buitje, maar als we de hele dag in de regen moeten lopen is de lol een beetje over.

-Hoe zijn de paden?

Het Groesbeekse bos is vrij plat. We gaan niet over steile heuvels en diepen dalen. De paden in het bos zijn niet verhard en kunnen daarom wel wat modderig zijn. Wandelschoenen zijn prettig, maar op je gewone schoenen is het ook prima te doen.

Anne en Lana
Anne en Lana

Wij zijn erbij!

Klinkt deze dag jou als muziek in de oren? Dan ben je er net zo enthousiast over als dat Lana en ik dat zijn!

-Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt jezelf aanmelden door mij een email of whatsapp bericht te sturen. Even bellen kan natuurlijk ook. Neem ik mijn telefoon weer eens niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je later terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • Email: anne_de_wildt53@hotmail.com

-Welke gegevens moet ik vermelden?

 • Aantal personen en honden die er mee gaan
 • Naam van het baasje / de baasjes
 • Naam van de hond(en)
 • Ras en leeftijd van de hond(en)
 • Vertel eens iets leuks over jou en je hond! (Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig naar de mensen en honden die er mee gaan.)
 • Eventueel allergieën of dingen die je niet lust

-Hoe gaat het met de betaling?

Ongeveer 2 dagen voordat we gaan stuur ik je een tikkie voor de betaling. Betaal je liever contant? Dan kan dat gewoon bij aankomst.

De reden hiervan is mede dat we het weer kunnen afwachten. Zoals eerder genoemd: Als het te slecht weer wordt, verplaatsen we dit avontuur een dagje.

-Wil je ook in de groepsapp?

Als we ons groepje compleet hebben, maak ik 2 dagen van te voren een groepsapp aan. Hierin kunnen we foto’s delen van onze honden en het verzamelpunt afspreken. Ook kunnen we hierin achteraf onze foto’s delen van deze dag.

Wil je liever niet in de groepsapp? Geen probleem, dan stuur ik je de informatie gewoon privé.

Lana en ik hebben er zin in!

Hopelijk zien we jullie snel! 😀

2 antwoorden op “Halloween wandeltocht Groesbeekse bos – 10 km”

 1. Hoi Anne en Lana,
  Wij zijn Billie en Marie-José. Ik volg je al een tijdje op Facebook. Deze wandeltocht is voor ons de eerste keer in een groep. Als het wederzijds bevalt, denken we aan deelname aan een vakantie. Billie is een Duitse herder teefje van nu 16 maanden. Nog puberaal maar ze luistert al goed. Met andere honden vindt ze geweldig, met mensen ook trouwens, al is ze soms onzeker en soms te enthousiast. Qua conditie kan ze inmiddels wel 10 km aan, mits ze af en toe kan drinken (zorg ik voor). Op het terras hebben helaas nog niet heel vaak kunnen oefenen, door de corona, maar ze begint het te leren. Nou ja, ik heb wel twijfels of ze dit aan kan. Maar deze wandeling lijkt haalbaar. Nog even kletsen misschien?
  Groetjes Marie-José en Billie

  1. Hoi Marie-José en Billie,
   Leuk dat je een berichtje stuurt!
   Met deze wandeling zijn we ongeveer 2 uurtjes achtereen aan het wandelen.
   Natuurlijk is er onderweg altijd tijd voor (drink) pauze.
   We hebben ook geen haast, maar gaan vooral voor lekker ontspannen wandelen.
   Ik stuur je even een persoonlijke mail, dan kunnen we er even samen over kletsen.
   Groetjes Anne en Lana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *