Stadswandeling Nijmegen centrum met fotospeurtocht!

Nijmegen… De oudste stad van Nederland en misschien wel één van de gezelligste! Met haar sfeervolle stadsparken, de Waalbrug en de prachtige St. Stevenskerk raak je hier niet uit gekeken. Tijdens dit avontuur neem ik jullie mee om de tofste highlights van de stad te ontdekken. En het beste is: De hond mag overal gezellig mee naartoe. 🙂

 • Zondag 14 november 2021
 • Vrijdag 19 november 2021
Waalbrug Nijmegen
Uitzicht op de Waalbrug vanaf het Valkhofpark

Hoe ziet de dag eruit?

We verzamelen om 10.00u op het parkeerterrein van de Wedren. Hier laten we de auto’s staan tot het einde van de dag. Als we compleet zijn, gaan we beginnen aan onze eerste impressie van het centrum.

*Honden moeten tijdens de gehele wandeling aangelijnd zijn. Onderweg komen we regelmatig plekjes tegen waar ze even hun behoeftes kunnen doen. Denk je er aan om je hond van te voren vast te laten poepen en plassen?

We wandelen door de gezellige winkelstraten richting het Valkhofpark. Hier staat de Barbarossa ruïne, die gebouwd werd in 1155 onder leiding van keizer Frederik I Barbarossa. De overblijfselen vormen nog steeds een prachtig plaatje ten midden van dit park. Gaan jij en je hond er even voor staan? Dan maak ik een foto van jullie! 🙂

Vanaf het Valkhofpark hebben we uitzicht over de Waalbrug. (De foto hierboven is vanaf dit punt genomen.) Nog even een plaatje schieten en dan gaan we natuurlijk naar beneden! We wandelen verder naar het stukje strand onder de Waalbrug.

Hier kunnen de honden eventjes los om te spelen en hun energie kwijt te kunnen. Een plons in de Waal nemen kan natuurlijk ook. Terwijl wij toekijken met een sapje en een koekje kunnen zij hier eventjes hun hondending doen.

We wandelen verder over de Waalkade om koers te zetten naar restaurant De Heerlijckheid. Hier gaan we lekker zitten op het verwarmde buitenterras waar we genieten van onze lunch. Ook krijgen we hier onze spulletjes voor de fotospeurtocht.

*Voor de lunch eten we een 12-uurtje met soep naar keuze, 2 sneetjes vloerbrood, een kroket, salade, mosterd, roomboter en met een drank naar keuze.

Dan wordt het tijd om onze speurneuzen aan te zetten!

Kronenburgpark Nijmegen

Na de fotospeurtocht komen we terug bij restaurant De Heerlijckheid. Hier kletsen we nog even gezellig na onder het genot van een kop koffie of thee met huisgemaakte appeltaart. Wat een genot!

*Heb je onderweg een winkel gezien waar je nog eventjes naar binnen wilt? Zeg het me!

Rond 16.00u wandelen we langzaam aan terug richting de parkeerplaats. Zo hebben we nog eventjes de tijd om te stoppen bij één of meerdere winkels, terwijl ik even op de hond(en) pas. Zijn we allemaal niet zo van het shoppen? Dan wandelen we via een andere route terug naar het parkeerterrein.

Rond 17.00u is het tijd om afscheid te nemen en allemaal in onze auto te stappen richting huis.

Dat klinkt leuk… Wij willen mee!

Klinkt dit als een avontuur waar jij en je hond graag bij aansluiten? Als je de volgende vragen allemaal met een volmondige JA! kunt beantwoorden, zijn jullie van harte welkom om aan te sluiten. 🙂

 • Is jouw hond ten minste 1 jaar geweest?
 • Zijn zowel jij als je hond goed genoeg ter been om een hele dag door de stad heen te struinen?
 • Is jouw hond eraan gewend om een hele wandeling aangelijnd mee te lopen met een groep?
 • Is jouw hond eraan gewent om mee te gaan naar het terras?
 • Ontmoet jij graag nieuwe mensen en vind je het leuk om met een groep mee te wandelen?

Dan heet ik jullie van harte welkom tijdens deze gezellige wandeldag! Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Bel, mail of stuur me gerust een bericht! Dan kunnen we er samen nog even over kletsen voordat je een beslissing maakt. 🙂

Praktische informatie

-Wanneer gaan we?

 • Zondag 14 november 10.00u-16.00u/17.00u
 • Vrijdag 19 november 10.00u-16.00u/17.00u

-Wat is de prijs?

De prijs is €50 per persoon.

-Wat zit er bij de prijs in?

1x Stadswandeling Nijmegen centrum

1x Lunch

1x Koffie met gebak

1x Fotospeurtocht

1x Kleine verrassing

Onderweg maak ik natuurlijk foto’s met mijn telefoon van de mooiste plekjes. Als je het leuk vind, mag je me onderweg altijd vragen om een foto van jou en je hond te maken bij een bepaalde plek. Deze stuur ik je later allemaal door. 🙂

-Wat zit er NIET bij de prijs in?

Een parkeerkaartje. Een dagkaart om te parkeren op de Wedren kost €7,50 per dag. Komen jullie met het openbaar vervoer? Laat het me even weten. Dan leg ik je uit hoe je vanaf het station het makkelijkste bij het verzamelpunt komt.

-Wie gaan er allemaal mee?

We gaan met een groep van maximaal 8 personen. Zo vormen we een gezellige groep, maar raken we elkaar niet uit het oog. Eén van die personen ben ik met Lana.

-Mogen alle honden mee?

Alle hondenrassen zijn van harte welkom. Ik maak geen onderscheid in rassen, alleen in ‘opvoeding’. Twijfel je of je jouw hond wel helemaal een plezier doet met dit avontuur? Neem even contact met me op, dan kunnen we daar altijd even over kletsen.

-Hoeveel honden mag ik meenemen?

Zo veel je er zelf comfortabel mee kunt wandelen. Stel jezelf de vraag:

Is het voor mijzelf en mijn honden comfortabel om de hele dag aangelijnd te wandelen en op het terras te zitten?

Als het antwoord ‘Ja’ is, zijn jullie allemaal van harte welkom. Laat het me even van te voren weten, dan kan ik daar eventueel rekening mee houden met de indeling van de groep. 🙂

-Hoe gaan we om met de corona maatregelen?

Voor mij is het heel erg belangrijk dat iedereen kan doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Als je met Lana Banana op pad gaat, hoeft je daar geen bewijsmateriaal voor te laten zien. We zijn allemaal volwassen genoeg om onze eigen beslissingen te maken.

Een app of vaccinatiebewijs heb je dan ook niet nodig als je met mij op pad gaat. We spenderen de hele dag in de buitenlucht en tijdens de lunch zitten we ook lekker buiten. Alleen als je naar binnen wilt om te plassen, zul je deze nodig hebben.

-Wat nou als het slecht weer wordt?

Dan trekken we onze regenjas aan en dan gaan we! Nee hoor, dat is overdreven. Wanneer het echt slecht weer wordt, verzetten we de datum gewoon en dan gaan we een andere keer. Als hondenbaasjes kunnen we wel tegen een klein buitje, maar als we de hele dag in de regen moeten lopen is de lol een beetje over.

Wij zijn erbij!

Klinkt deze dag jou als muziek in de oren? Dan ben je er net zo enthousiast over als dat Lana en ik dat zijn!

-Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt jezelf aanmelden door mij een email of whatsapp bericht te sturen. Even bellen kan natuurlijk ook. Neem ik mijn telefoon weer eens niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je later terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • Email: anne_de_wildt53@hotmail.com

-Welke gegevens moet ik vermelden?

 • Aantal personen en honden die er mee gaan
 • Naam van het baasje / de baasjes
 • Naam van de hond(en)
 • Ras en leeftijd van de hond(en)
 • Vertel eens iets leuks over jou en je hond! (Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig naar de mensen en honden die er mee gaan.)

-Hoe gaat het met de betaling?

Ongeveer 2 dagen voordat we gaan stuur ik je een tikkie voor de betaling. Betaal je liever contant? Dan kan dat gewoon bij aankomst.

De reden hiervan is mede dat we het weer kunnen afwachten. Zoals eerder genoemd: Als het te slecht weer wordt, verplaatsen we dit avontuur een weekje.

-Wil je ook in de groepsapp?

Als we ons groepje compleet hebben, maak ik 2 dagen van te voren een groepsapp aan. Hierin kunnen we foto’s delen van onze honden en het verzamelpunt afspreken. Ook kunnen we hierin achteraf onze foto’s delen van deze dag.

Wil je liever niet in de groepsapp? Geen probleem, dan stuur ik je de informatie gewoon privé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *