Wandeling Hatertse Vennen/Berendonck met High Tea – 16 km

Gaan jullie ook gezellig een dagje mee op stap met een groepje mensen en honden? Samen ontdekken we binnen één dag drie prachtige wandelgebieden in Nijmegen.

We wandelen over de Hatertse en Overasseltse Vennen, recreatiegebied de Berendonck én stadspark Staddijk. In de middag strijken we gezellig neer aan het water voor een heerlijke high tea. Zijn jij en je hond er ook bij?

 • Zondag 7 november 2021
Hatertse vennen Nijmegen
Losloopgebied Hatertse en Overasseltse vennen

Hoe ziet de dag eruit?

We verzamelen om 10.00u op de parkeerplaats stadspark Staddijk. Deze parkeerplaats ligt tussen het Stadspark en recreatiegebied De Berendonck. Op de Berendonck sluiten we onze dag af met de high tea en lopen we met een kleine 15 minuten terug naar de auto’s.

Ik maak voor iedereen een lekker lunchpakket met eten en drinken voor onderweg. Vergeet geen rugzak mee te nemen om je pakketje in te dragen. Drinkwater voor de hond zal niet perse nodig zijn, aangezien we veel drinkplekken tegenkomen onderweg.

Als we compleet zijn, gaan we beginnen aan onze wandeltocht! We wandelen eerst een ronde over Stadspark Staddijk. Een leuke plek waar 2 omheinde losloopgebieden zijn. Hier wandelen we doorheen en kunnen de honden ook even een duik nemen als ze willen.

Dit sfeervolle stadspark vol met leven is een heerlijke plek om even rond te wandelen. Onlangs hebben wij hier de koekoek gehoord… Wie weet kunnen we hem deze keer spotten! 😀

Daarna wandelen we door richten de Hatertse en Overasseltse vennen. Een prachtig vennen gebied met een losloopgebied in het midden. Ook hier is een zwemvijver voor de honden. We kiezen het plekje met het mooiste uitzicht voor ons pauzeplekje. Daar genieten we van onze lunch terwijl de honden lekker kunnen spelen.

‘Tijd voor de lunch!’

Na de lunch maken w een mooie ronde over de Hatertse en Overasseltse vennen. Het eerste stuk mogen de honden los. Later wandelen we aangelijnd verder door het gebied.

Daarna wandelen we door naar Lana’s favoriete plekje in het laagseizoen: De Berendonck. In het hoogseizoen zijn honden hier niet toegestaan op het strand, maar in het laagseizoen is het een hondenparadijs!

Recreatiegebied De Berendonck

Rond 15.00u veroveren we hier een picknickbankje met uitzicht op het water. Daar wordt onze high tea verzorgd. We hebben warme en koude hapjes, een lekker soepje en natuurlijk zoete hapjes uit de bakkerij. 🙂

Hier blijven we lekker de rest van de middag eten, drinken en kletsen. Er is zelfs een toiletgebouwtje waar we zelf ook even een plasje kunnen doen. De honden kunnen hier naar hartenlust rennen, spelen, zwemmen en gek doen.

Rond 16.30u wandelen we de laatste 15 minuten terug naar de auto, zodat we voor het donker kunnen instappen. De honden kunnen nog hun laatste behoefte doen voordat het tijd is om terug naar huis te gaan. Wat een dag!

Dat klinkt leuk… Wij willen mee!

Klinkt dit als een avontuur waar jij en je hond graag bij aansluiten? Als je de volgende vragen allemaal met een volmondige JA! kunt beantwoorden, zijn jullie van harte welkom om aan te sluiten. 🙂

 • Is jouw hond ten minste 1 jaar geweest?
 • Zijn zowel jij als je hond eraan gewend om rond de 20 km te wandelen?
 • Is jouw hond sociaal naar andere honden, zowel in het losloopgebied als aan de lijn?
 • Ontmoet jij graag nieuwe mensen en vind je het leuk om met een groep mee te wandelen?

Dan heet ik jullie van harte welkom tijdens deze gezellige wandeldag! Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Bel, mail of stuur me gerust een bericht! Dan kunnen we er samen nog even over kletsen voordat je een beslissing maakt. 🙂

Praktische informatie

-Wanneer gaan we?

 • Zondag 7 november 10.00u tot 17.00u

-Wat is de prijs?

De prijs is €45 per persoon.

-Wat zit er bij de prijs in?

Wandeltocht van ongeveer 16 km

Een kleine verrassing bij het afscheid

High Tea voor 1 persoon

 • Soep
 • Belegde roodjes
 • Wraps
 • Falafel
 • Zoete lekkernijen
 • Koffie/thee

Lunchpakket voor 1 persoon voor onderweg:

 • Belegd broodje met kaas of hummus
 • Flesje water
 • Pakje appelsap of sinaasappelsap
 • Appel of banaan
 • Mueslireep

Onderweg maak ik natuurlijk foto’s met mijn telefoon van de mooiste plekjes. Als je het leuk vind, maak ik ook een mooie foto van jou en je hond op de Hatertse en Overasseltse vennen. Deze stuur ik je later allemaal door. 🙂

Wandeldag Groesbeek

‘Natuurlijk zoeken we onderweg ook naar koekjes!’

-Wie gaan er allemaal mee?

We gaan met een groep van maximaal 8 personen. Zo vormen we een gezellige groep, maar raken we elkaar niet uit het oog. Eén van die personen ben ik met Lana.

-Mogen alle honden mee?

Alle hondenrassen zijn van harte welkom. Ik maak geen onderscheid in rassen, alleen in ‘opvoeding’. Twijfel je of je jouw hond wel helemaal een plezier doet met dit avontuur? Neem even contact met me op, dan kunnen we daar altijd even over kletsen.

Is jouw dame (onverwachts) loops? Laat het me even weten, dan overleggen we even samen of het handig is voor jullie om aan te sluiten of dat jullie toch een andere keer mee gaan.

-Hoeveel honden mag ik meenemen?

Zo veel je er zelf comfortabel mee kunt wandelen. Stel jezelf de vraag:

Is het voor mijzelf en mijn honden comfortabel om stukken aangelijnd te wandelen?

Als het antwoord ‘Ja’ is, zijn jullie allemaal van harte welkom. Laat het me even van te voren weten, dan kan ik daar eventueel rekening mee houden met de indeling van de groep. 🙂

-Hoe gaan we om met de corona maatregelen?

Voor mij is het heel erg belangrijk dat iedereen kan doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Als je met Lana Banana op pad gaat, hoeft je daar geen bewijsmateriaal voor te laten zien. We zijn allemaal volwassen genoeg om onze eigen beslissingen te maken.

Een app of vaccinatiebewijs heb je dan ook niet nodig als je met mij op pad gaat. We spenderen de hele dag in de buitenlucht en tijdens de high tea zitten we ook lekker buiten.

-Wat nou als het slecht weer wordt?

Dan trekken we onze laarzen aan en dan gaan we! Nee hoor, dat is overdreven. Wanneer het echt slecht weer wordt, verzetten we de datum gewoon en dan gaan we een andere keer. Als hondenbaasjes kunnen we wel tegen een klein buitje, maar als we de hele dag in de regen moeten lopen is de lol een beetje over.

-Hoe zijn de paden?

De paden zijn niet overal verhard en kunnen als best pittig ervaren worden. Er zijn stukjes bij waar we lekker even off-road gaan. Afhankelijk van het weer kunnen sommige stukken ook wat drassig zijn. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je schoenen! Natuurlijk kunnen we deze stukken altijd omzeilen als het flink heeft geregend de voortgaande dagen.

Wij zijn erbij!

Klinkt deze dag jou als muziek in de oren? Dan ben je er net zo enthousiast over als dat Lana en ik dat zijn!

-Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt jezelf aanmelden door mij een email of whatsapp bericht te sturen. Even bellen kan natuurlijk ook. Neem ik mijn telefoon weer eens niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je later terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • Email: anne_de_wildt53@hotmail.com

-Welke gegevens moet ik vermelden?

 • Aantal personen en honden die er mee gaan
 • Naam van het baasje / de baasjes
 • Naam van de hond(en)
 • Ras en leeftijd van de hond(en)
 • Vertel eens iets leuks over jou en je hond! (Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig naar de mensen en honden die er mee gaan.)
 • Eventueel allergieën
 • Voorkeur voor kaas of hummus op brood en of je liever wit of bruin brood eet

-Hoe gaat het met de betaling?

Ongeveer 2 dagen voordat we gaan stuur ik je een tikkie voor de betaling. Betaal je liever contant? Dan kan dat gewoon bij aankomst.

De reden hiervan is mede dat we het weer kunnen afwachten. Zoals eerder genoemd: Als het te slecht weer wordt, verplaatsen we dit avontuur een weekje.

-Wil je ook in de groepsapp?

Als we ons groepje compleet hebben, maak ik 2 dagen van te voren een groepsapp aan. Hierin kunnen we foto’s delen van onze honden en het verzamelpunt afspreken. Ook kunnen we hierin achteraf onze foto’s delen van deze dag.

Wil je liever niet in de groepsapp? Geen probleem, dan stuur ik je de informatie gewoon privé.

Lana en ik hebben er zin in!

Hopelijk zien we jullie snel! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *