3 Dagen wandelplezier met wijnproeverij – Op stap met je hond

Ben jij klaar voor een tof avontuur samen met jouw hond? Vind je het leuk om nieuwe mensen en honden te ontmoeten? Raakt jouw hond, net als jij, niet uitgewandeld? En wil je wel eens een nieuwe omgeving ontdekken, vol heuvels, dalen en avontuur?

Ga dan gezellig mee!

Samen met een groep mensen en honden gaan we op ontdekkingsreis in de prachtige omgeving van Milsbeek, Molenhoek, Mook, Groesbeek, Malden én Nijmegen. We lopen door Gelderland, Limburg én een stukje door Duitsland. Er is zoveel te ontdekken in de omgeving. 😀

Er is nog geen nieuwe informatie bekend over het seizoen van 2024

Milsbeek blokhutten
Ons paradijsje... 🙂

Hoe ziet het avontuur eruit?

Trek je wandelschoenen maar vast aan, de omgeving zit vol klimmen en dalen! We wandelen door de bossen, langs de weilanden en over de prachtige heide. Langs grote grazers, wijngaarden en oorlogsmonumenten. Er is zoveel te zien!

Elke dag wandelen we gemiddeld 15 tot 20 kilometer. Voor elke dag heb ik een compleet andere route uitgestippeld van ongeveer 17 km, maar soms een stukje meer. Er zijn grote delen waar de honden aan de lijn moeten, maar we lopen ook zeker door losloopgebieden. Deze zullen voornamelijk in de bossen zijn.

Op de tweede dag wandelen we naar één van de wijngaarden van Groesbeek. Dat willen we natuurlijk wel proeven! Natuurlijk zijn de honden meer dan welkom!

Dag 1

Op de eerste dag verzamelen we lekker op tijd, rond een uur of 10.00u. Inchecken kan pas vanaf 15.00u, dus we beginnen de dag meteen met de eerste wandeling. We verzamelen op een parkeerplaats aan het losloopgebied van het Groesbeekse bos.

Zo hebben de honden even rustig de tijd om elkaar te leren kennen en kunnen ze even de spanning eruit rennen. Wij beginnen de dag met een kopje koffie of thee en iets lekkers terwijl we de dagen rustig door bespreken. Deze neem ik mee in thermoskannen, zodat we lekker in het bos kunnen zitten.

De spullen laten we tot die tijd even in de auto liggen. En dan gaan we van start! We wandelen het eerste stuk door het Groesbeekse bos heen, waar de honden grotendeels los mogen lopen. Later wandelen we aangelijnd verder over het heide gebied richting Malden. Hier passeren we het zweefvliegveld waar we lekker pauzeren op één van de picknickbanken.

De lunchpakketjes maak ik voor vandaag. Deze krijg je bij aankomst en mag je zelf dragen tijdens de wandeling. Na de pauze wandelen we verder naar het Heumensoord in Nijmegen. Dit variërende gebied vol bos, heides en zandverstuivingen is een genot voor mens en hond. Ook hier weer komen we een losloopgebied tegen.

We wandelen via een andere route terug richting Groesbeek. Wanneer we weer bij de auto’s zijn, rijden we de laatste 10 minuten naar de accommodaties.

Hier hebben we tijd om rustig uit te pakken, een frisse douche te nemen en even met onze voetjes omhoog te liggen. De honden kunnen lekker bijkomen en even wennen aan hun nieuwe thuis voor de komende 2 nachten. Ondertussen kook ik een verse maaltijd zodat we weer helemaal opgeladen zijn na de lange dag.

’s Avonds kunnen we gezellig bij elkaar blijven zitten. Ik neem spelletjes mee en zorg voor een hapje en een drankje. Als je jezelf liever even terugtrekt samen met je hond, is hier altijd ruimte voor!

Groesbeekse bos
Groesbeekse bos

Dag 2

Rond 8.30u/9.00u staat het ontbijt klaar. Afhankelijk van wat we als groep de prettigste tijd vinden om aan te schuiven. 🙂 We ontbijten gezellig samen aan ons privé strandje. Rond 11.00u gaan we op pad, dus neem vooral je tijd om lekker te genieten van de ochtend.

We lunchen vandaag lekker onderweg, dus we nemen niet veel mee. We komen pas vanavond na het eten weer terug bij onze huisjes.

Als je hond graag op een vaste tijd eet, kun je er voor kiezen om het voer mee te nemen.

Dan gaan we op pad! Het eerste gedeelte van de wandeling is aangelijnd. Halverwege komen we weer bij een losloopgebied, aan de andere kant van het Groesbeekse bos.

We beginnen onze wandeling een stukje over de Sint Jansberg. Het eerste stuk zal wat klimmen zijn, maar de rest van de wandeling is redelijk vlak. We wandelen langs de weilanden van Groesbeek met prachtig uitzicht.

We komen weer uit in het Groesbeekse bos, deze keer aan de andere kant. Hier kunnen de honden weer lekker loslopen. We struinen langs de oorlogsmonumenten en komen uit bij het gezellige herberg ’t Zwaantje in het bos.

Hier strijken we neer voor een heerlijke lunch op het overdekte terras. Hier bestel je lekker van de kaart waar je zin in hebt. 🙂

Na de lunch wandelen we aangelijnd verder richting landgoed De Mookerheide waar het Jachtslot staat. We wandelen door de prachtige tuin en buigen af naar het achter gelegen heide gebied. Hier wandelen we over de prachtige heuvels.

Aan de andere kant wandelen we het gebied weer uit en haken we een stukje in op de Natte neuzen route. Hier kunnen de honden nog even lekker loslopen doordat we het landgoed weer verlaten. Door het bos wandelen we richting de wijngaard.

Nu is het onze tijd om te ontspannen! Léon verteld ons over de wijngaard, de wijnen en het bijzondere proces wat er bij komt kijken. Dat willen we wel eens proeven! We blijven hier voor de overheerlijke steenoven pizza’s. 

Als we rond gegeten zijn, wandelen we de laatste 4,5 km terug naar onze huisjes. Wie zin heeft, is welkom om aan te sluiten voor nog een drankje. Wil je liever even ontspannen samen met je hond of een frisse douche nemen? Zeker doen, het is jullie vakantie!

Wijngaard Klein Amerika
Uitzicht op de wijngaard vanuit het Groesbeekse bos

Dag 3

Op de laatste dag van ons avontuur, starten we lekker rustig op. We kunnen iets langer uitslapen na de lange dag van gister. Uitchecken hoeft pas om 12.00u.

Wie er zin heeft in een vroege wandeling, kan meelopen met de wandelroute door het Reichswald wat achter de blokhutten ligt. Hier heeft het naastgelegen eethuis een wandelroute uitgezet van ongeveer 70 minuten. In het Reichswald mogen de honden loslopen.

Draai jij je liever nog een keer om in bed? Dan zien we je gewoon bij het ontbijt. Ik ga ondertussen op pad om verse broodjes te halen. Na het ontbijt gaan we rustig aan onze spullen inpakken. Als we klaar zijn om te vertrekken, stappen we met z’n alle in onze auto’s onderweg naar het laatste avontuur!

We rijden een kleine 10 minuten naar pannenkoeken restaurant Den Tol. Hier starten we onze laatste wandeling. Deze is geheel aangelijnd. Een losloopgebied komen we helaas niet meer tegen.

We wandelen allereerst richting de Mookerheide. Dit heuvelachtige gebied heeft prachtig uitzicht over de heuvels. De grote grazers liggen naar ons te loeren als we verder ploeteren over de paden. Na een ronde van ongeveer 4 km verlaten we de Mookerheide om terug te gaan naar de Sint Jansberg.

Hier bewandelen we het achterste gedeelte van de berg. Met haar prachtige varens en smalle beekjes is dit een heerlijke plek om te ontdekken. Ook hier weer vinden we heuvels en dalen, waardoor deze wandeling wat pittig aan kan voelen. We wandelen daarom iets koter dan de andere dagen, ongeveer 14 km.

Aan het eind van de route nemen we plaats op het sfeervolle terras van het pannenkoekenrestaurant. Hier bestellen we lekker van de kaart. Als we voldaan zijn wordt het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. Zo gaan jullie met een volle maag terug naar huis om bij te komen van een heerlijk weekend! 😀

Mookerheide
De Mookerheide

Waar gaan we overnachten?

We overnachten op een privéterrein met 4 blokhutten erop. Het terrein is voor 3/4 omheind, alleen de achterkant naar het gras weiland is open. De honden kunnen lekker vrij over ons terrein heen bewegen. Er is een grote zwemvijver met strandje voor de blokhutten waar de honden (en misschien wij zelf?!) lekker kunnen plonsen.

De locatie is in het kleine dorpje Milsbeek. Dit ligt in Limburg, vlakbij de grens naar Gelderland en Duitsland. Hier huren we de 4 blokhutten af. In de nabije omgeving zijn geen andere vakantiehuisjes, dus we hebben alle rust en ruimte om ons heen.

Per blokhut zijn er 2 slaapkamers beschikbaar. Eén daarvan met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed. Er is een lekker warme douche, toilet, zitgedeelte en een paar kleine kookvoorzieningen. Geen zorgen, je hoeft niet zelf te koken… Dat doe ik voor jullie. 🙂

De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en ook de handdoeken liggen klaar.

Ook is er een koffiezetapparaat en een waterkoker. Koffie, thee en kopjes staan klaar. Als je graag het eerste kopje koffie alleen drinkt, zijn de spullen hiervoor beschikbaar.

Per blokhut is er ruimte voor 2 personen en 2 honden. Als je gezellig alleen komt met je hond, dan deel je de blokhut met één andere persoon en zijn of haar hond. We zijn dus nooit met meer dan 8 personen en honden.

De indeling van de slaapplekken maak ik niet vooraf. Natuurlijk kun je dit altijd aangeven als je samen met iemand komt of als je een voorkeur hebt. Tijdens de eerste wandeling hebben wij en de honden de hele dag de tijd om elkaar te leren kennen. Tegen de tijd dat we terug zijn, kunnen we samen als groep beslissen wat de beste match is voor iedereen.

We spenderen zoveel mogelijk tijd samen als groep. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om jezelf even lekker terug te trekken samen met je hond. Voel je dan ook zeker niet bezwaard om dit aan te geven!

Groepsvakantie met hond
Uitzicht vanaf het terras bij de blokhutten

Hoe zit het met eten en drinken?

Over eten en drinken hoeft je jezelf geen zorgen te maken. Alles wordt voor je geregeld. Ongeveer een week voordat ons avontuur gaat beginnen, maak ik een groepsapp aan. Hierin kan iedereen aangeven wat hij of zij lekker vind, speciale dieet wensen heeft of iets simpelweg niet lekker vind.

Op de eerste avond kook ik een lekkere, verse en vegetarische maaltijd. Afhankelijk van waar ieders voorkeur naar uit gaat, wordt het een rijst of pastagerecht. Tijdens de pizza avond krijgen we verschillende pizza’s in punten waar we met z’n alle van kunnen eten. Koken met speciale wensen vind ik juist een leuke uitdaging. Maar daar hebben we het later nog over. 🙂

Ook voor ontbijt, lunch,  koffie, thee, frisdrank, sapjes, fruit, snacks en noem het maar op, zorg ik voor dat het in huis is. Het enigste wat je zelf meeneemt zijn de hondenbrokken. Ik neem zelf een grote bak met hondenbrokken mee van het merk Yami. Deze mag je altijd gebruiken als je tekort komt of de brokken vergeten bent. Maar voor de honden is het toch altijd het prettigste om hun eigen voer te hebben.

We ontbijten, lunchen en dineren gezellig samen. Als het weer het toelaat, zitten we gezellig buiten. Als we pech hebben, zitten we binnen of over de overkapping van het naastgelegen eethuis.

Groesbeek omgeving
Wandeling langs de weilanden

 

 • 2 Overnachtingen in de blokhut
 • Wijnproeverij
 • Onbeperkt koffie/thee/frisdrank/sap
 • 2x Ontbijt
 • 3x Lunch (Dag 1 lunchpakket, dag 2 uit lunchen, dag 3 pannenkoeken)
 • 2x Diner (Dag 1 kook ik, dag 2 pizza avond)
 • 3 Waanzinnige wandeltochten van 15 tot 20 km
 • Fruit/snacks/tussendoortjes
 • Hondensnacks

 

Is dit avontuur wel iets voor mij?

Ik zal er niet om liegen… De wandelingen kunnen als pittig ervaren worden! De omgeving waar we doorheen wandelen zit vol heuvels en dalen. Het zal af en toe best een beetje klimmen zijn. Maar hoe waanzinnig goed voelt het om boven op de helling te staan en kilometers ver van je af te kijken?

Dat zal ik vast verklappen… GEWELDIG! Het is de spierpijn absoluut waard. 🙂 Vergeet toch niet om de volgende dag vrij te plannen. Je zult jezelf dankbaar zijn!

Ben je nog niet bang geworden? Dan helpen de volgende vragen je verder om te beslissen of dit avontuur iets voor jou is:

 • Ben je lichamelijk sterk genoeg om tenminste 15 tot 20 km te wandelen in een heuvelachtig gebied?
 • Is jouw hond lichamelijk sterk genoeg om tenminste 15 tot 20 km te wandelen in een heuvelachtig gebied?
 • Is jouw hond tenminste 1 jaar oud?
 • Vind je het prettig om ook grote stukken aangelijnd te wandelen?
 • Is jouw hond er aan gewend om mee te gaan naar het terras?
 • Is jouw hond sociaal naar andere honden?
 • Vind je het niet erg om een blokhut te delen met iemand anders?
 • Vind jouw hond het niet erg om een blokhut te delen met een andere hond?
 • Sta je er voor open om nieuwe mensen te ontmoeten?
 • Maak je jouw hond net zo gelukkig met dit avontuur als jezelf?

Ja, ja, jaaa!

Heb jij alle vragen met een volmondige JA beantwoord? Dan zijn jij en je hond wel klaar om dit avontuur aan te gaan! Wanneer je jezelf hebt aangemeld, kunnen we de details en verdere vragen die je hebt nog even door bespreken.

Anne en Lana
Anne en Lana

Contactgegevens

Aanmelden kan via de mail, whatsapp of telefonisch. Onder aan de pagina kun je ook een bericht of vraag achter laten. Dan neem ik persoonlijk contact met je op. Via de mail of whatsapp is het makkelijkste, omdat we dan meteen allebei een schriftelijke bevestiging hebben. Wil je liever bellen maar neem ik weer eens een keer de telefoon niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • E-mailadres: anne_de_wildt53@hotmail.com

Ik heb me aangemeld. Wat nu?

Bij tenminste 4 aanmeldingen gaat het wandelavontuur definitief door. Nadat er 4 aanmeldingen binnen zijn, stuur ik je een betaalverzoek voor de aanbetaling. Deze is €100 of als je met 2 (of 3 kleine) honden komt, €200. Het resterende bedrag mag voldaan worden bij aankomst.

Ongeveer een week voordat het avontuur van start gaat, maak ik een groepsapp aan met iedereen die mee gaat. Zo hebben we vast de tijd om elkaar te leren kennen, vragen te stellen en foto’s van onze honden uit te wisselen. 😀

We bespreken ieders eet wensen, allergieën of voorkeuren. Voor mij is het heel belangrijk dat niemand zich bezwaard voelt om te zeggen waar zijn of haar wens naar uitgaat. Alles is bespreekbaar en niets is onmogelijk!

Ik stuur jullie ook nog een inpaklijstje met dingetjes die je niet moet vergeten of waar je nog extra aan kunt denken. Zowel voor jou als je hond.

Hondenvakantie
Groepsvakantie met hond

Veelgestelde vragen:

-Mogen alle honden mee met dit avontuur?

Jazeker. Of nou ja… Ik maak geen onderscheid in rassen, geslacht, formaat of andere kwesties. Ieder baasje weet van zijn of haar eigen hond wel of die het aankan. Natuurlijk bespreken we dit van te voren samen voordat de aanmelding definitief wordt. Als jouw hond te jong of te oud is, kan dat bijvoorbeeld een reden zijn om het niet te doen.

-Hoeveel mensen en honden gaan er in totaal mee?

In de 4 blokhutten zijn in totaal 8 slaapkamers. We zijn dan ook met maximaal 8 personen en 8 honden. Eén daarvan ben ik. 🙂

-Wat gebeurd er als de honden niet klikken?

Honden spreken een veel duidelijkere taal dan dat wij mensen dat doen. Voor honden is het binnen no-time duidelijk wat ze aan elkaar hebben. Wie een speelmaatje is en wie daar helemaal geen zin in heeft. Wie klikt en wie minder. Wij mensen hebben daar simpelweg niets tegen in te brengen. Dit is ook de reden dat we elkaar ontmoeten in het losloopgebied. Zo is meteen de druk eraf en kunnen de honden hun eigen plek vinden in de groep.

Desalniettemin bespreek ik het gedrag van ieders hond voordat de aanmelding officieel vastgezet wordt. Iedereen kent zijn of haar eigen hond het beste. Als je twijfelt of jouw hond geschikt of voor dit avontuur, kijken we samen naar de reden waarom je twijfelt. Het kan voorkomen dat we dan samen besluiten dat dit avontuur (nog) niet voor jullie weggelegd is.

-Ik voer mijn hond vers vlees. Is er een koelkast aanwezig?

Ja. In iedere blokhut zit een kleine koelkast met een vriesvakje. Laat me dit wel even weten van te voren, dan zorg ik ervoor dat het vast in de koelkast kan liggen voordat we beginnen aan de wandeling op de eerste dag.

-Wat gebeurd er als ik toch niet mee kan?

Dan ben je de aanbetaling helaas kwijt. Is de reden van de annulering buiten jouw schuld om? Dan krijg je voor een volgend avontuur een korting van de helft van de aanbetaling die je gedaan hebt.

-Wat als jij om de een of andere reden niet mee kan?

Als ik om de één of andere vreemde reden niet mee zou kunnen, zorg ik ervoor dat het avontuur voor jullie toch door kan gaan. Er wandelt dan een andere gids met jullie mee en ik zal (afhankelijk van de situatie) toch aanwezig zijn om te koken en voor wat gezelschap te zorgen.

-Mijn vraag staat er niet tussen

Stel gerust jouw vraag hier onder in een reactie. Of neem even persoonlijk contact met me op. 🙂

Groepsfoto hondenvakantie
Mookerheide

Wij hebben er zin in!

Lana en ik kijken er nu al ontzettend naar uit! Hopelijk zien we elkaar snel! 😀

17 antwoorden op “3 Dagen wandelplezier met wijnproeverij – Op stap met je hond”

 1. Zo tof! Zijn jullie van plan dit ook eens te ondernemen in België?
  Kunnen we met z’n 2 inschrijven?

  1. Hoi Tina,
   Bedankt voor je enthousiaste reactie!
   Voorlopig doen we dit alleen nog in Nederland.
   Maar wie weet gaan we nog een naar België in de toekomst!
   Ik stuur je even een privé mailtje. 🙂
   Groetjes Anne

    1. Bedankt voor je reactie!!
     België is inderdaad een waanzinnige locatie…
     Ik ga mijn best doen om het voor volgend jaar te organiseren. 😀
     Ontzettend leuk om te horen dat je er zo enthousiast over bent!
     Als de plannen er zijn, laat ik het je weten. 🙂
     Groetjes Anne

 2. Hallo

  Het lijkt mij erg leuk om mee te gaan.
  Ik heb alleen een aantal vragen

  Ik wandel zelf erg veel met mijn Jack Russel ook 20 kilometer.

  Is er in de blok hut een toilet aanwezig?

  1. Hoi Marieke,
   Er is inderdaad een toilet en douche in de blokhut aanwezig.
   Ik stuur je even een persoonlijke email.
   Groetjes Anne

 3. Heel leuke opzet en een geweldig iniatief.
  Helaas is mijn hond in juni overleden.
  Als er weer een hond in huis is en dit ook volgend jaar georganiseerd wordt, hoop ik van de partij te zijn

  1. Hoi Maureen,
   Bedankt voor je enthousiaste berichtje!
   Heel erg vervelend om te horen dat jouw wandelmaatje er niet meer is.
   Veel sterkte nog met het verlies!
   Natuurlijk ben je volgend jaar van harte welkom als het zo uitkomt. 🙂
   Groetjes Anne

 4. Wat klinkt dit super zeg! Jammer dat het in juni al volgeboekt is. Mocht er een annulering zijn, heel graag zijn wij (single vrouw en friese stabij Bauke) erbij dan. Beiden fit en sociaal 🙂

 5. Wanneer er in het najaar ook een dergelijke activiteit georganiseerd wordt ben ik zeer geïnteresseerd! Ik heb een kruising windhond/herder, zij vindt het ook vast top!

  1. Wat leuk om te horen! Een kruising windhond/herder, dat lijkt me een prachtige combi! Voorlopig staat er geen nieuw avontuur meer op de planning voor het najaar. Maar wanneer deze er toch zal komen, zal ik je een privé mailtje sturen. 🙂

 6. Wat lijkt me dit ontzettend fijn om te doen!
  Helaas, dit is voor mij te zwaar met mijn 72 jaar, mijn honden zouden het super vinden.
  Veel plezier allemaal!

 7. Wat klinkt dit leuk!! In september word mijn hond 1 jaar. Dan kan ik de wandelingen gaan opbouwen en ga ik volgend jaar zeker een weekend mee😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *