Het mooiste van Zeewolde

Zijn jij en je hond gek op lange wandelingen? Willen jullie wel eens een andere omgeving ontdekken? Zijn jullie gek op kamperen, maar krijg je niemand meegesleept om in een tentje (of camper) te gaan slapen? Of heb je gewoon eens zin in een avontuur samen met nieuwe mensen en hun honden?

Ga dan gezellig mee!

Kamperen met je hond is het mooiste wat er is! Even back to basic… Wakker worden in de natuur, de hele dag samen buiten spenderen en ’s avonds een lekkere maaltijd bij de tent. Puur genieten!

Hoe leuk is het als je dit avontuur kunt delen met een leuke groep mensen en honden?!

Donderdag 8 en vrijdag 9 juli 2021

Wat gaan we doen?

We spenderen 2 dagen lang lekker in de buitenlucht. Beide dagen gaan we gezellig samen op pad om nieuwe avonturen te beleven. Voor beide dagen heb ik leuke wandelroutes uitgestippeld in het prachtig diverse Zeewolde. We lopen gemiddeld 15 km per dag, met een pauze tussendoor.Β 

We struinen rond door de bossen, langs weilanden en water. Opzoek naar de mooiste uitzichten om kennis te maken met al het moois wat Zeewolde te bieden heeft. Natuurlijk brengen we ook een bezoekje aan het Erkemederstrand, het hondenparadijs van midden Nederland!

Over eten, drinken, campingplaats en de activiteiten hoeft je je geen zorgen te maken. Die regel ik. ’s Morgens ontbijten we gezellig samen met een vers ontbijtje. In de middag zorg ik voor lunch. Voor het diner kook ik een verse maaltijd, zodat we weer helemaal opgeladen zijn na een lange dag.

Het enigste wat je zelf regelt, is je tent met inrichting en hondenbrokken. Hondenbrokken heb ik eventueel ook wel bij, maar het beste is toch wel om je maatje z’n eigen vertrouwde voer te geven. Na de aanmelding stuur ik een inpaklijstje en het uitgebreide dagprogramma door.

Natuurcamping Zeewolde

Hoe ziet het avontuur eruit?

Dag 1

Op dag 1 verzamelen om om 11.00u voor de camping. We beginnen met een korte wandeling door het omliggende bos. Hier kunnen de honden loslopen en elkaar vast even leren kennen.

Daarna zijn wij aan de beurt! We laden onze spullen uit op de camping en beginnen met een kop koffie of thee en iets lekkers. Daarna gaan we rustig de tenten opzetten en de dagen doornemen. Komen jullie liever met een camper of ander vervoersmiddel? Laat het me even weten, dan houd ik daar rekening mee tijdens de boeking.

Vervolgens beginnen we aan de eerste wandeling. We lopen door het bos, waar honden grotendeels aangelijnd moeten zijn. Er is ook een stuk waar ze los mogen en lekker samen kunnen spelen. We wandelen langs het water, waar de honden ook even een frisse duik kunnen nemen. De wandeling zal ongeveer 15 km zijn, waarbij we ongeveer 4,5 tot 5 uurtjes onderweg zijn met een pauze stop tussendoor.

Als we weer terug zijn op de camping, is het tijd om even te ontspannen. Ondertussen kook ik een lekkere, verse maaltijd die we gezellig samen buiten eten. ’s Avonds gaan we nog een klein rondje met de honden door het bos wandelen, waar we misschien nog wel reetjes kunnen spotten. πŸ™‚

Later op de avond kunnen we gezellig samen buiten blijven zitten met een hapje en een drankje. Wie er zin heeft in een potje kaarten of Rummikub is altijd welkom om aan te sluiten. πŸ™‚

Frisdrank en snacks staan klaar. Wil je ’s avonds een biertje of een wijntje drinken? Dan mag je deze altijd zelf meenemen.

Hulkesteinse bos
Dag 2

Op dag 2 beginnen we de dag lekker rustig. Ik zorg dat het ontbijt klaar staat rond 9.00u. De vroege vogels die zin hebben onder ons die zin hebben, kunnen aansluiten aan een korte vroege ochtend wandeling in het bos. Slaap je liever uit? Dan zien we jullie gewoon bij het ontbijt. πŸ™‚

De honden kunnen op tijd eten, zodat zij ook niet met een volle maag op stap gaan. Daarna gaan we rustig aan de tent inpakken en de spullen in de auto zetten.

Als we alle spullen ingepakt hebben en klaar zijn voor vertrek, beginnen we aan de volgende wandeling.In het begin kunnen de honden even loslopen, maar daarna gaan we verder aan de lijn. We wandelen langs de weilanden waar we de Hollandse smaak kunnen proeven.

Het weidse uitzicht met de koeien in de wei en de prachtige uitgerekte polders. Wat is Nederland toch mooi! We kiezen de mooiste plek op de route uit om te pauzeren. Hier genieten we van onze lunchpakketjes in de frisse lucht.

Na de lunch zetten we onze wandeling voort naar het hondenparadijs Erkemederstrand! Hier kunnen de honden de rest van de middag lekker ravotten, spelen en zwemmen. Wij zullen aan de zijlijn zitten met een koud drankje en iets te snacken. Toekijkend hoe onze trouwe viervoeters genieten van hun vakantie. πŸ˜€

Is het lekker weer? Vergeet dan vooral zelf je zwemkleding niet mee te nemen! Het water is namelijk heerlijk schoon!

Aan het eind van de middag, rond 17.00u, wandelen we terug naar de camping, waar onze auto’s staan te wachten en zullen we helaas alweer afscheid nemen van dit toffe avontuur.

Erkemederstrand
Erkemederstrand

Met wie gaan we eigenlijk op pad?

We gaan met een kleine groep van maximaal 4 personen en 4 honden. Eén persoon daarvan daarvan ben ik met één hond erbij en dat is Lana.

Er is dus nog ruimte voor 3 andere personen en hun honden. Als de aanmeldingen binnen zijn en de datum is volgeboekt, maak ik een Whatsapp groep aan. Hier in kunnen we elkaar vast een beetje leren kennen, vragen stellen en natuurlijk belangrijke informatie uitwisselen.

Ben je benieuwd naar wie Lana en ik nu eigenlijk zijn? Lees hier dan ons verhaal. Dan kun je ons vast een beetje leren kennen.

Is dit avontuur wel iets voor mij?

Als je twijfelt of dit avontuur wel bij jou en je hond past, mag je altijd van te voren contact met me opnemen. Dan bespreken we de dingen waar je eventueel tegenaan loopt en kijken we samen even of jullie ervoor willen gaan of er liever vanaf zien.

Voor mij is het erg belangrijk dat iedereen zich prettig voelt binnen de groep. Dat geldt zowel voor de mensen als voor de honden.

Deze vragen kunnen je helpen om zelf de beslissing te maken:

 • Is mijn conditie goed genoeg om ten minste 15 km te wandelen?
 • Is de conditie van mijn hond daar ook goed genoeg voor?
 • Sta ik open om nieuwe contacten te leggen met andere mensen?
 • Vind mijn hond het leuk om met andere honden om te gaan?
 • Is mijn hond ouder dan 1 jaar?
 • Vinden mijn hond en ik het leuk om in een tent te slapen?

Als je deze vragen met een volmondige JA! kunt beantwoorden, dan is dit avontuur zeker iets voor jou! Heb je twijfels of vragen? Voel je vrij om eerst contact met mij op te nemen. Dan kunnen we het altijd even bespreken. πŸ™‚

zeewolde

Praktische informatie

Even wat praktische dingen op een rijtje die je misschien van te voren wilt weten.

Wanneer is het kampeeravontuur?

Donderdag 8 en vrijdag 9 juli

Wat is de prijs?

De prijs is €150 per persoon met hond

Wat is er allemaal bij inbegrepen?

 • 2 Waanzinnige wandeltochten van ongeveer 15 km
 • Foto’s van de reis die ik later digitaal doorstuur (gemaakt met mobiel)
 • Kampeerplaats
 • 1 x Ontbijt
 • 2 x Lunch (1x broodje 1x lunchpakket)
 • 1 x Diner
 • Onbeperkt koffie/thee/frisdrank
 • Snacks en fruit
 • Hondensnacks

Wat moet ik zelf meenemen?

 • Tent (of ander kampeermiddel) en inrichting
 • Hondenbrokken

Na de aanmelding stuur ik je nog een lijstje met tips voor spulletjes die je eventueel nog kunt meenemen.

Zijn er voorzieningen op de kampeerplaats?

Er is een toilet- en douchegebouw op de camping aanwezig. Ik neem zelf de camper mee. Hierin zit een huishoudaccu die we kunnen gebruiken om onze telefoons op te laden.

Er zit een 4-pits gastoestel in de camper die ik gebruik om op te koken, eitjes te bakken voor het ontbijt en om koffie en thee op te zetten. Tijdens de wandelingen kun je hier ook je belangrijke spullen in opbergen.

Wat als ik onverwachts toch niet mee kan?

Dan is het ontzettend jammer dat je dit avontuur moet missen! Maar misschien kun je dan een andere keer toch mee. πŸ™‚ Ik werk niet met aanbetalingen, dus je raakt niks kwijt. Persoonlijk vind ik dat zelf ook geen fijn idee om al voor iets te moeten betalen wat nog in de toekomst ligt.

Ik vind het belangrijk om te werken op vertrouwen. Dat is ook de reden dat je mij gewoon mobiel kunt bellen en kunt mailen naar mijn persoonlijke mailadres.

Wel is het fijn als je tenminste 1 maar het liefst 2 weken van te voren laat weten dat je niet mee kunt. Dan kan er misschien nog iemand anders mee in jouw plaats.

Hoe gaan we om met de corona maatregelen?

We houden ons aan de regels van het RIVM. We spenderen de hele dag in de buitenlucht, dus een mondkapje zal niet nodig zijn. (Maar mag altijd.)

Tijdens het eten zitten we 1,5 meter uit elkaar en tijdens het wandelen lopen we twee aan twee.

Als de regels tegen die tijd versoepeld of opgeheven zijn, komt het bovenstaande natuurlijk te vervallen. πŸ™‚

Waar kan ik me aanmelden?

Zoals ik hier boven al heb benoemd, kun je me simpelweg mailen, bellen of een berichtje sturen om jezelf aan te melden. Mailen of een berichtje sturen werkt vaak het beste. Als ik je telefoontje gemist heb, stuur me dan even een berichtje. Dan bel ik je op een later moment terug.

Als je ons volgt op Facebook, mag je natuurlijk ook via die weg een berichtje sturen.

 • Email: anne_de_wildt53@hotmail.com
 • Telefoonnummer: 0643853836
Anne en Lana

Gaan jullie ook gezellig mee om het mooiste van Zeewolde te ontdekken?

Lana en ik heb er in ieder geval waanzinnig veel zin in! We gaan er een onvergetelijk kampeertripje van maken! Hopelijk tot snel. πŸ˜€

*Als de temperatuur boven de 25 graden komt, stel ik een andere route samen waarbij we minder kilometers afleggen voor de honden. Dan spenderen we gewoon iets meer tijd op de camping en het hondenstrand. πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *