Op ontdekkingsreis in Groesbeek

Er is maar één ding leuker dan kamperen met je hond. En dat is kamperen met je hond en een leuke groep mensen! πŸ˜€

Heb jij wel zin in een nieuw avontuur? Ontmoet je graag nieuwe mensen? En zijn jij en je hond gek op lange wandelingen? Ga dan gezellig mee!

Met een kleine groep van 4 personen en 4 honden gaan we op ontdekkingsreis in Groesbeek en al het moois wat er omheen ligt!

Het kampeerseizoen van 2021 zit er helaas alweer op. Maar... Vanaf mei 2022 gaan we weer!

Houd de website of onze facebook pagina in de gaten voor de nieuwste avonturen! In januari 2022 komt de nieuwe planning voor de zomer online. Zijn jij en je hond er dan ook bij?

Mookerheide Mook

Wat gaan we doen?

We gaan 2 dagen lang op ontdekkingsreis! De omgeving van Groesbeek is zo adembenemend mooi, dat ik dit gewoon met jullie mΓ³Γ©t delen! Speciaal voor dit avontuur heb ik 2 waanzinnig mooie wandelroutes uitgezet van 15 tot 20 km per dag.

We wandelen door bossen, langs heides en over heuvels. Met het mooiste uitzicht over deze prachtige omgeving. De routes gaan grotendeels door losloopgebieden, maar ook door aangelijnde gebieden.

De hele dag spenderen we lekker in de buitenlucht. We lunchen onderweg en houden pauze op de mooiste plekken. Overnachten doen we op een camping op een al even mooie locatie. Hier nemen we ook de tijd om tot rust te komen en genieten van de geluiden van de natuur.

Ik zorg voor een lekkere en vers gekookte maaltijd. Ook over het ontbijt, lunch, drinken en snacks hoeft je jezelf geen zorgen te maken. Alles wordt voor je geregeld.

Het enigste wat je zelf meeneemt is je eigen tent (of camper), slaapspullen, hondenbrokken en goede zin! En je hond natuurlijk. πŸ™‚ Die wilt dit avontuur voor geen hondensnack missen! Als je jezelf hebt aangemeld stuur ik nog een email met tips, een inpaklijstje en andere relevante informatie.

Mookerheide honden

Hoe ziet het avontuur eruit?

Dag 1

Op dag 1 verzamelen we om 10.00u in de ochtend. We beginnen de dag met een korte wandeling in het bos, zodat de honden elkaar even kunnen leren kennen.

Daarna is het onze beurt! We strijken lekker neer met een kop koffie of thee en iets lekkers. Zo hebben wij ook even de tijd om elkaar te leren kennen en de dagen door te nemen. Daarna gaan we de spullen uitpakken en de tent opzetten.

Vervolgens zijn we klaar om op ontdekkingsreis te gaan! We beginnen aan de flinke wandeling. Het eerste deel van de wandeling mogen honden loslopen. Laten gaan we verder aan de lijn. Ik zorg voor lunch en drinken voor onderweg. Na een paar uur en 500 foto’s later komen we moe en voldaan terug op de camping.

Dan is er tijd om even te ontspannen. Je bent vrij om je tijd te besteden hoe je dat zelf wilt. Sommige mensen vinden het fijn om even wat tijd samen met hun hond te besteden. Misschien wil je even een boekje lezen of een uurtje gaan liggen.

In de tussentijd ga ik koken. Ik kook een gezonde, verse maaltijd zodat we weer helemaal opgeladen zijn van de lange dag. We eten gezellig samen op de verzamelplaats. Na het eten blijven we nog even voor een drankje en het laatste rondje met de honden. Rond 20.00u sluiten we de dag af en wordt het tijd voor onze welverdiende slaap.

Je mag er natuurlijk altijd voor kiezen om je al eerder terug te trekken in je tentje en wat tijd samen met je hond te spenderen.

Dag 2

Op dag 2 starten we lekker rustig op. Ik zorg ervoor het het ontbijt klaar staat vanaf 8.30/9.00u. We gaan eerst rustig ontbijten, net als de honden. De honden hebben dan even de tijd om het eten te laten zakken voordat we weer op pad gaan.

We ruimen de tenten op en zorgen dat de spullen weer in de auto staan. Dan is het tijd voor onze tweede ontdekkingsreis! We gaan op pad om een compleet andere reis af te leggen dan op dag 1. Het eerste deel van de wandeling mogen de honden weer lekker loslopen.

We wandelen over het heuvelachtige landschap en aan het einde komen we op een plek waar de honden even een frisse duik kunnen nemen. Hier gaan we tevens even pauze houden en lekker lunchen.

Vervolgens wordt het tijd om via een andere route de weg terug te vinden naar de camping. Aan het einde van de middag zijn we weer terug bij de auto. We sluiten de dag af met koffie en iets lekkers.

Met wie gaan we eigenlijk op pad?

We gaan met een kleine groep op pad. In totaal met 4 personen en 4 honden. Eén persoon daarvan daarvan ben ik met één hond erbij en dat is Lana.

Er is dus nog ruimte voor 3 andere personen en hun honden. Als de aanmeldingen binnen zijn en de datum is volgeboekt, maak ik een Whatsapp groep (privΓ©) aan. Hier in kunnen we elkaar vast een beetje leren kennen, vragen stellen en natuurlijk belangrijke informatie uitwisselen.

Ben je benieuwd naar wie Lana en ik nu eigenlijk zijn? Lees hier dan ons verhaal. Dan kun je ons vast een beetje leren kennen. πŸ™‚

Is dit avontuur wel iets voor mij?

Als je twijfelt of dit avontuur wel bij jou en je hond past, mag je altijd van te voren contact met me opnemen. Dan bespreken we de dingen waar je eventueel tegenaan loopt en kijken we samen even of jullie ervoor willen gaan of er liever vanaf zien.

Voor mij is het erg belangrijk dat iedereen zich prettig voelt binnen de groep. Dat geldt zowel voor de mensen als voor de honden.

Deze vragen kunnen je helpen om zelf de beslissing te maken:

 • Is mijn conditie goed genoeg om ten minste 15 tot 20 km te wandelen?
 • Is de conditie van mijn hond daar ook goed genoeg voor?
 • Sta ik open om nieuwe contacten te leggen met andere mensen?
 • Vind mijn hond het leuk om met andere honden om te gaan?
 • Is mijn hond ouder dan 1 jaar?
 • Vinden mijn hond en ik het leuk om in een tent te slapen?

Als je deze vragen met een volmondige JA! kunt beantwoorden, dan is dit avontuur zeker iets voor jou! Heb je twijfels of vragen? Voel je vrij om eerst contact met mij op te nemen. Dan kunnen we het altijd even bespreken. πŸ™‚

Praktische informatie

Even wat praktische dingen op een rijtje die je misschien van te voren wilt weten.

Welke datum is er beschikbaar?

In 2021 is er geen datum meer beschikbaar.

Vanaf mei 2022 start het nieuwe kampeerseizoen

Wil je met 2 of meer personen komen? Neem dan even contact met me op. Dan plannen we samen een nieuwe datum. πŸ™‚

Wat is de prijs?

De prijs is €200 voor 1 persoon en 1 hond

Wat is er allemaal bij inbegrepen?

 • 2 Waanzinnige wandeltochten van 15 tot 20 km
 • Foto’s van de reis die ik later digitaal doorstuur (gemaakt met mobiel)
 • Kampeerplaats
 • 1 x Ontbijt
 • 2 x Lunch (1x broodje 1x picknicken)
 • 1 x Diner
 • Onbeperkt koffie/thee/frisdrank
 • Snacks en fruit
 • Hondensnack
 • Afsluiten met koffie/thee en iets lekkers

Wat moet ik zelf meenemen?

 • Tent en inrichting (of camper)
 • Hondenbrokken

Na de aanmelding stuur ik je nog een lijstje met tips voor spulletjes die je eventueel nog kunt meenemen.

Zijn er voorzieningen op de kampeerplaats?

Er is een toilet- en douchegebouw op de camping aanwezig. Ik neem zelf de camper mee. Hierin zit een huishoudaccu die we kunnen gebruiken om onze telefoons op te laden.

Er zit een 4-pits gastoestel in de camper die ik gebruik om op te koken, eitjes te bakken voor het ontbijt en om koffie en thee op te zetten. Tijdens de wandelingen kun je hier ook je belangrijke spullen in opbergen.

Wat als ik onverwachts toch niet mee kan?

Dan is het ontzettend jammer dat je dit avontuur moet missen! Maar misschien kun je dan een andere keer toch mee. πŸ™‚ Ik werk niet met aanbetalingen, dus je raakt niks kwijt. Persoonlijk vind ik dat zelf ook geen fijn idee om al voor iets te moeten betalen wat nog in de toekomst ligt.

Ik vind het belangrijk om te werken op vertrouwen. Dat is ook de reden dat je mij gewoon mobiel kunt bellen en kunt mailen naar mijn persoonlijke mailadres.

Wel is het fijn als je tenminste 1 maar het liefst 2 weken van te voren laat weten dat je niet mee kunt. Dan kan er misschien nog iemand anders mee in jouw plaats.

Hoe gaan we om met de corona maatregelen?

We houden ons aan de regels van het RIVM. We spenderen de hele dag in de buitenlucht, dus een mondkapje zal niet nodig zijn. (Maar mag altijd.)

Tijdens het eten zitten we 1,5 meter uit elkaar en tijdens het wandelen lopen we twee aan twee.

Als de regels tegen die tijd versoepeld of opgeheven zijn, komt het bovenstaande natuurlijk te vervallen. πŸ™‚

Waar kan ik me aanmelden?

Zoals ik hier boven al heb benoemd, kun je me simpelweg mailen, bellen of een berichtje sturen om jezelf aan te melden. Mailen of een berichtje sturen werkt vaak het beste. Als ik je telefoontje gemist heb, stuur me dan even een berichtje. Dan bel ik je op een later moment terug.

Als je ons volgt op Facebook, mag je natuurlijk ook via die weg een berichtje sturen.

 • Email: anne_de_wildt53@hotmail.com
 • Telefoonnummer: 0643853836
Groesbeek

Ga jij ook mee op ontdekkingsreis in één van de mooiste dorpen van Nederland?

Ik heb er in ieder geval waanzinnig veel zin in! We gaan er een onvergetelijk kampeertripje van maken! Hopelijk tot snel. πŸ™‚

14 antwoorden op “Op ontdekkingsreis in Groesbeek”

 1. Heel erg leuk Anne, ziet er ontzettend uitnodigend uit ben alleen bang dat de 20 km te ver zijn voor zowel mijn als haar (Kik) korte pootjes.

  En mijn hond loopt eigenlijk altijd los. Kun je aangeven hoeveel van het traject aangelijnd zal zijn?

  1. Hoi Hayke, leuk dat je interesse hebt! πŸ™‚
   We lopen gemiddeld 7 km, ongeveer 2 uur, achter elkaar en dan houden we pauze. Daarna ongeveer 8 km terug.
   Op dag één lopen we voornamelijk door het bos. Daar mogen de honden loslopen.
   Op dag 2 doorkruisen we een gebied waar grote grazers staan en steken we de weg over, daar moeten de honden even aan de lijn.
   Dat zal ongeveer 40 minuten zijn. Daarvoor lopen we wel eerst door het losloopgebied, zodat de honden even hun energie kwijt kunnen.
   Je mag me altijd bellen of een berichtje sturen voor meer informatie!
   Groetjes Anne
   0643853836

 2. Hoi Anne wat een superleuk initiatief! M’n hond en ik zouden heel graag een keer mee willen. Plan je deze ook wandeltochten ook in mei en juni?

  1. Hoi Maaike,

   Super leuk dat jullie mee willen!
   Er is nog een plekje vrij in het weekend van 15+16 mei.
   Je mag je altijd even een berichtje sturen, dan kunnen we iets makkelijker contact houden.
   Mijn telefoonnummer is 0643853836.

   Groetjes Anne

 3. Hoi, wat super leuk en ik zou heel graag mee willen in mei als er dan nog plek is. Alleen ik heb twee honden en weet niet of dat een probleem is.
  Gr wendy

 4. Lijkt mij ook erg leuk
  Mijn labrador is bijna 1.5 jaar
  Maar ik heb nog niet van zulke lange wandeltochten gemaakt met haar
  Zelf wandel ik wel 12 km dus ik zal eerst met mijn hond moeten trainen
  Maar t lijkt mij super gaaf om een keer mee te gaan
  Maar ik heb ook geen tent πŸ™ˆ

 5. Hai,
  Nu de koude nachten voorbij lijken, vraag ik me af of het gebruikelijk is om samen met de hond in de tent te slapen. Dat hebben we nog nooit gedaan, namelijk.
  Groetjes Gaby

  1. Hoi Gaby,
   Jazeker! Niet alleen is het heel gezellig om samen met je hond in een tent te slapen, het is ook nog eens lekker warm.
   Voor de hond is het ook heel fijn om dicht bij jou te zijn als jullie voor de eerste keer op een vreemde plek zijn.
   Ik zal je even een persoonlijke mail sturen, dan kan ik je wat meer vertellen over kamperen met je hond.
   Dan kunnen we samen kijken of dit avontuur iets voor jullie is. πŸ™‚

 6. Hoi Anne

  Ik heb nu al zin om mee te gaan!
  Alleen mijn hond is nog maar vijf maanden oud dus die loopt nog niet zo lang achter elkaar.
  Hopelijk volgend jaar!!
  Wij kamperen altijd met het gezin en de hond gaat deze zomer mee de tent in πŸ’™

  1. Hoi Karlijn,
   Wat leuk, voor de eerste keer met het hele gezin kamperen!
   Ik ben erg benieuwd wat jullie nieuwste gezinslid er van vind. πŸ™‚
   5 Maanden is voor dit avontuur nog een beetje vroeg, maar wie weet zien we elkaar volgend jaar!
   Geniet er van met z’n alle! πŸ˜€

 7. Hoi Lana,

  Het lijkt mij leuk om een van de komende weekenden mee te gaan.
  Ik heb twee whippets die kunnen prima een lange wandeling aan.
  Is het ook mogelijk om in mijn eigen camperbus te overnachten ipv in een tent?

  Groetjes,
  Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *