Samen kamperen in de natuur en schoonheid van het Groesbeekse bos

Samen met je hond wakker worden in je tentje midden in het bos. Ontwaken met het geluid van de vogeltjes en in slaap vallen onder de donkere sterrenhemel. Er gaat niets boven kamperen midden in het bos… Behalve dan als je dit avontuur kunt delen met een gelijkgestemd groepje mensen en hun honden.

Samen gaan we op pad voor de mooiste wandelingen in het bos en over de heide. Eten doen we gezellig samen. Speciaal voor dit kampeeravontuur gaan we met een klein groepje van maximaal 4 personen. Gaan jij en je hond ook gezellig mee op pad?

Zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022

Zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022

Camping

Wat gaan we doen?

We gaan 2 dagen lang genieten van de prachtige natuur in de omgeving. De omgeving van Groesbeek is zo adembenemend mooi, dat je hier dagenlang kunt rondstruinen. We gaan dan ook lekker de hele dag op pad. Gemiddeld lopen we beide dagen 15 tot 20 km.

We wandelen door bossen, langs heides en over heuvels. Met het mooiste uitzicht over deze prachtige omgeving. De routes beginnen beide dagen door losloopgebieden. Later wandelen we aangelijnd verder.

De hele dag spenderen we lekker in de buitenlucht. We lunchen onderweg en houden pauze op de mooiste plekken. Overnachten doen we op een camping op een al even mooie locatie. De natuurcamping ligt midden in het bos. De kampeerplekken liggen een einde uit elkaar met wat begroeiing ertussen.

Voor het avondeten zorg ik voor een lekkere en vers gekookte maaltijd. Ook over het ontbijt, lunch, drinken en snacks hoeft je jezelf geen zorgen te maken. Alles wordt voor je geregeld.

Het enigste wat je zelf meeneemt is je eigen tent (of camper), slaapspullen en hondenbrokken. En je hond natuurlijk. 🙂 Die wilt dit avontuur voor geen hondensnack missen! Als je jezelf hebt aangemeld stuur ik nog een email met tips, een inpaklijstje en andere relevante informatie.

Groesbeek
Uitzichtpunt in het Groesbeekse bos

Hoe ziet het avontuur eruit?

Dag 1

We verzamelen om 10.00u in de ochtend op de parkeerplaats vlakbij de camping. Inchecken kan pas na 12.00u, dus we laten de auto’s met de spullen daar nog even staan. De parkeerplaats ligt aan het losloopgebied, midden in het bos. Hier drinken we eerst een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Daarna gaan we op pad. De route die we vandaag bewandelen, gaat het grootste gedeelte door het losloopgebied. We wandelen door de bossen van Groesbeek, waarna we verder gaan over een stukje heide. We wandelen verder langs het zweefvliegveld waar een picknickbank staat met uitzicht over het veld.

Hier houden we even pauze met de lunchpakketten die ik jullie bij aankomst heb meegegeven. Na de pauze wandelen we verder richting Nijmegen. Dit prachtige bos en heidegebied is een heerlijke plek om rond te dwalen.

Vanaf Nijmegen wandelen we via een andere route weer terug richting de camping. Natuurlijk stoppen we ook even bij het prachtige uitzichtpunt van het landgoed De Hooge Hoederberg, wat er al lang niet meer staat. Rond 15.00u zijn we ongeveer terug bij het beginpunt. Deze route is ongeveer 16 km.

Als we terug zijn bij het beginpunt, gaan we naar de camping om onze plekjes in te nemen. We zetten rustig de tenten op en nemen even de tijd om ons thuis te gaan voelen. Als je het fijn vind, kun je een boekje lezen of even wat tijd spenderen samen met je hond.

Heb je liever wat gezelschap? Kom dan gezellig bij de camper zitten. Dit is tevens de plek waar we samenkomen om te eten en te verzamelen. Ondertussen begin ik vast met het koken. Ik kook een gezonde, verse maaltijd zodat we weer helemaal opgeladen zijn van de lange dag.

Na het eten kunnen we nog even lekker blijven zitten voor een drankje en een praatje. Heb je liever wat tijd voor jezelf om te ontspannen? Dan kan dat natuurlijk ook! Wie het gezellig vindt om het laatste rondje samen met de honden te lopen, kan rond 20.00/21.00u aansluiten voor een korte, ontspannen  wandeling waarbij we de geuren en geluiden van het bos ontdekken. 🙂

Mookerheide honden
De Mookerheide
Dag 2

We beginnen de dag met een stevig ontbijt. Ik zorg voor vers geperste jus, broodjes en eitjes, zodat we de dag goed kunnen beginnen. Na het ontbijt gaan we de spullen weer opruimen en in de auto’s zetten. De auto’s laten we op de parkeerplaats waar we gister zijn gestart.

Dan gaan we weer lekker op pad! De wandeling van vandaag is iets langer, rond de 19 km. Het eerste stuk kunnen de honden weer loslopen en later gaan we aangelijnd verder. Door de bossen wandelen we richting de weilanden met prachtig weids uitzicht.

Vervolgens gaan we richting de bossen van de Sint Jansberg. Dit heerlijke stuk bos zit vol historie, informatiepunten, beekjes en andere interessante plekjes. Halverwege de route komen we bij het gezellige eethuis aan de rand van het bos. Hier genieten we van een stevige lunch van de kaart.

Na de lunch gaan we weer terug het bos in. Via de andere kant van de Sint Jansberg lopen we richting het prachtige en heuvelachtige Mook. Hier gaan we de Mookerheide op waar we misschien wel de Schotse Hooglanders tegenkomen. Vanaf dat punt gaan we weer het Groesbeekse bos in richting de parkeerplaats.

Voordat we de dag afsluiten, brengen we nog een bezoekje aan één van de mooiste terrassen van Groesbeek. Hier sluiten we ons avontuur af met een kop koffie of thee met gebak. Vanaf het terras lopen we binnen 10 minuten naar de auto’s.

Groesbeek
Uitzicht vanaf het terras

Met wie gaan we eigenlijk op pad?

Dit kampeeravontuur is speciaal voor een kleine, maar fijne groep. We gaan met maximaal 4 personen en honden op pad. Eén daarvan ben ik met Lana. Er is dus nog plek voor 3 andere mensen en honden. Ben je benieuwd naar wie Lana en ik nu eigenlijk zijn? Lees hier dan ons verhaal. Dan kun je ons vast een beetje leren kennen. 🙂

Ongeveer een weekje voordat we gaan, maak ik een groepsapp aan met iedereen die er mee gaat. Zo kunnen we elkaar vast een beetje leren kennen voordat we op pad gaan. We kunnen vast foto’s van de honden uitwisselen en even kletsen over het eten. Ook zal ik jullie een inpaklijstje sturen met spullen die je eventueel mee kunt nemen.

Wil je liever niet in de groepsapp? Geen probleem, dan stuur ik je de informatie persoonlijk.

Zou je het leuker vinden om met een grotere groep te gaan, of wil je met meer dan één persoon komen? Dan is het kampeeravontuur met wijnproeverij en activiteiten misschien iets voor jou! Hier lees je meer over het kampeeravontuur met een grotere groep.

Spreekt dit kampeeravontuur je wel aan, maar kom je liever met meerdere personen? Neem dan even contact met me op, dan kijken we of we samen een nieuwe datum kunnen plannen. Dit avontuur is juist bedoeld voor mensen die alleen op pad gaan en graag nieuwe mensen leren kennen. 🙂

Is dit avontuur wel iets voor mij?

Als je twijfelt of dit avontuur wel bij jou en je hond past, neem dan gewoon even contact met me op. Dan bespreken we de dingen waar je eventueel tegenaan loopt en kijken we samen naar een oplossing of meer duidelijkheid.

Voor mij is het erg belangrijk dat iedereen zich prettig voelt binnen de groep. Dat geldt zowel voor de mensen als voor de honden.

Deze vragen kunnen je helpen om zelf de beslissing te maken:

 • Is jouw conditie goed genoeg om ten minste 16 tot 20 km te wandelen?
 • Is de conditie van jouw hond daar ook goed genoeg voor?
 • Sta je open om nieuwe contacten te leggen met andere mensen?
 • Vindt jouw hond het leuk om met andere honden op te trekken?
 • Is jouw hond ouder dan 1 jaar?
 • Vinden jij en je hond het leuk om in een tent te slapen?
 • Is jouw hond eraan gewend om mee te gaan naar het terras?
 • Maak je jouw hond net zo gelukkig met dit avontuur als jezelf?

Als je deze vragen met een volmondige JA! kunt beantwoorden, dan is dit avontuur zeker iets voor jou! Heb je twijfels of vragen? Voel je vrij om eerst contact met mij op te nemen. Dan kunnen we het altijd even bespreken. 🙂

Groesbeekse Bos
Het Groesbeekse bos

Praktische informatie

Even wat praktische dingen op een rijtje die je misschien van te voren wilt weten.

Welke datum is er beschikbaar?

Voorlopig zijn er 2 data beschikbaar:

 • Zaterdag 21 mei t/m zondag 22 mei 2022
 • Zaterdag 18 juni t/m zondag 19 juni 2022

Wat is de prijs?

De prijs is €200 voor 1 persoon en 1 hond

Hoe gaat het met de betaling?

Nadat je jezelf hebt aangemeld, stuur ik je een tikkie voor de aanbetaling. Deze is €50 en die gebruik ik voor de voorbereidingen van ons avontuur. Het overige bedrag mag je bij aankomst betalen, of vooraf online.

Wat is er allemaal bij inbegrepen?

 • 2 Waanzinnige wandeltochten van 15 tot 20 km
 • Foto’s van de reis die ik later digitaal doorstuur (gemaakt met mobiel)
 • Kampeerplaats (zonder stroom)
 • 1 x Ontbijt
 • 2 x Lunch (1x lunchpakket 1x uit eten)
 • 1 x Diner
 • Onbeperkt koffie/thee/frisdrank
 • Snacks en fruit
 • Hondensnack
 • Afsluiten met koffie/thee met gebak

Wat moet ik zelf meenemen?

 • Tent en inrichting (of camper)
 • Hondenbrokken

Na de aanmelding stuur ik je nog een lijstje met tips voor spulletjes die je eventueel nog kunt meenemen.

Zijn er voorzieningen op de kampeerplaats?

Er is een toilet- en douchegebouw op de camping aanwezig. Ik neem zelf de camper mee. Hierin zit een huishoudaccu die we kunnen gebruiken om onze telefoons op te laden.

Er zit een 4-pits gastoestel in de camper die ik gebruik om op te koken, eitjes te bakken voor het ontbijt en om koffie en thee op te zetten. Tijdens de wandelingen kun je hier ook je belangrijke spullen in opbergen.

Wat als ik onverwachts toch niet mee kan?

Dan is dat ontzettend jammer dat je dit avontuur moet missen! De aanbetaling krijg je helemaal terug als je jezelf tenminste 4 weken van te voren afmeld. Binnen 4 weken voor vertrek ben je de aanbetaling helaas kwijt.

Hoe gaan we om met de corona maatregelen?

Een code of vaccinatiebewijs zal niet nodig zijn. We spenderen de hele dag lekker in de buitenlucht en ook tijdens het eten zitten we lekker buiten.

Om dat de datum nog ver in de toekomst ligt, kan het zijn dat de regels nog gaan veranderen. Dit is dus even onder voorbehoud. Persoonlijk denk ik dat het voor ons avontuur niet zo veel verschil zal maken, aangezien we toch buiten leven. 🙂

Wij zijn er bij!

Super gezellig! Voordat je aanmelding definitief is, hebben we even persoonlijk contact. Dan kletsen we even over het avontuur, jouw hond en wat je allemaal kunt verwachten.

Aanmelden kan via de mail, whatsapp of telefonisch. Onder aan de pagina kun je ook een bericht of vraag achter laten. Dan neem ik persoonlijk contact met je op. Via de mail of whatsapp is het makkelijkste, omdat we dan meteen allebei een schriftelijke bevestiging hebben.

Wil je liever bellen maar neem ik weer eens een keer de telefoon niet op? Stuur me dan even een berichtje, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

 • Telefoonnummer: 0643853836
 • E-mailadres: anne_de_wildt53@hotmail.com

Ga jij ook mee op ontdekkingsreis in één van de mooiste dorpen van Nederland?

Ik heb er in ieder geval waanzinnig veel zin in! We gaan er een onvergetelijk kampeertripje van maken! Hopelijk tot snel. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *