Het bos in Schaarsbergen – Wandelen met de hond aan de lijn

In Schaarsbergen ligt een prachtig stuk bos waar je kunt wandelen met de hond aan de lijn. Er is hier geen losloopgebied. Verderop ligt het Landgoed Warnsborn, waar een gedeelte losloopgebied is.

Bos in Schaarsbergen

Parkeren en horeca bij het bos van Schaarsbergen

Er is een parkeergelegenheid bij pannenkoekenhuis Schaarsbergen. Vanaf het pannenkoekenhuis steek je de weg over en dan sta je aan het begin van het bos.

Bij het pannenkoekenhuis kun je na de wandeling ook terecht voor een kop koffie of een heerlijke pannenkoek. In de zomer kun je met de hond lekker buiten zitten op het terras. Maar in de winter mag kun je ook gezellig binnen zitten met de hond.

Met de hond naar het bos in Schaarsbergen

Het bos in Schaarsbergen is een heerlijk plek voor een wandeling met de hond. Je ziet hier een enorme diversiteit aan bomen en begroeiing.

Schaarsbergen honden

Er zijn verschillende wandelpaden door het bos te volgen. Deze variƫren van brede paden tot smalle paadjes door de wilde begroeiing. De paden zijn niet verhard en kunnen met slecht weer nogal modderig zijn.

Langs de paden vind je verschillende bankjes om even te pauzeren en te genieten van de stilte. Er is geen uitgezette wandelroute in het gebied. Je kunt het op eigen houtje ontdekken.

Je kunt helemaal door wandelen naar het achterste gedeelte van het bos. Dan kom je uit bij Burgers Zoo. Voor een rondje door het gebied zal je ongeveer 2 uur onderweg zijn. Inkorten kan natuurlijk altijd.

Bos van Schaarsbergen

Wild spotten in Schaarsbergen

Het bos in Schaarsbergen ligt vlakbij het Nationaal park De Hoge Veluwe. Hierdoor is er ontzettend veel kans om wild te spotten.

Vooral in de vroege ochtend of tegen de tijd dat het gaat schemeren laten veel dieren zich zien. Zo kun je bijvoorbeeld een edelhert, ree of wild zwijn tegenkomen. Dit is ook de reden dat er hier gevraagd worden om honden aan de lijn te houden.

Wandelen jullie wel eens in het bos bij Schaarsbergen?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze mooie plek vinden!

Onderweg naar het landgoed Warnsborn zijn wij per ongeluk in dit prachtige bos terecht gekomen. En wat een prachtige wandeling hebben we hier gemaakt! Op een doordeweekse dag zijn wij hier bijna niemand tegen gekomen.

Een bos waar je enkel het geluid hoort van de wind die door de boomtoppen ruist. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *