De leukste campings in Groesbeek waar de hond welkom is

De prachtige omgeving van Groesbeek trekt jaarlijks veel bezoekers. En niet voor niets, want de omgeving is adembenemend mooi!

Het heuvelachtige gebied en de prachtige bossen zorgen voor de mooiste uitzichten en vermakelijkste wandelroutes.

Wij zijn zo gezegend dat we op een kleine 20 minuten van dit gebied af wonen. Een goede gelegenheid om eens even rond te snuffelen bij de leukste campings voor jou en je hond.

Om het makkelijk te houden, hebben wij een top 4 gemaakt. Met elk hun bijzondere karaktertrekken, omdat smaken nogal kunnen verschillen.

Camping De Oude Molen in Groesbeek

Camping De Oude Molen is een echte familiecamping. Wanneer je opzoek bent naar een huiselijke camping die van alle gemakken voorzien is, is dit jouw camping. Met ongeveer 220 staplekken is dit een vrij grote camping.

Het ligt op loopafstand van het centrum van Groesbeek, waar op dinsdag ochtend altijd de markt is. Voor de kids is er een zwembad, speeltuintjes en een recreatieprogramma in het hoogseizoen.

Daarmee organiseren ze onder andere knutselactiviteiten, spelletjes avonden en sportactiviteiten. Ook is er een treintje dat rondritjes maakt door Groesbeek.

De hond is meer dan welkom op de camping. Helaas niet in de mobile homes, chalets en safaritenten. Alleen in een eigen meegebrachte camper, caravan, vouwwagen of tent.

Er is geen uitlaatplek op de camping, maar buiten de camping is mogelijkheid genoeg. Als de hond toch per ongeluk een behoefte doet in het park, zorg er dan voor dat je het even opruimt.

Vanaf de camping kun je langs de prachtige weilanden wandelen en kom je uiteindelijk in de bossen van Groesbeek en Berg en Dal uit.

Op de camping is een luxe sanitairvoorziening aanwezig. Je kunt er natuurlijk douche en een wasje draaien, maar er is zelfs ook een sauna, bubbelbad en zonnebank aanwezig. Even een momentje voor jezelf!

Om het nog even extra mooi te maken: Er is zelfs een honden wasplaats aanwezig. Ideaal voor als jullie de hele dag lekker door de modderige bossen hebben gelopen.

Voor de kinderen is er speciaal kindersanitair, wat een beetje een sprookjesachtige uitstraling heeft.

Op de camping zelf zit een snackbar waar je terecht kunt voor frietjes en snacks. Naast de camping zit ook een restaurant waar ze een kleine kaart hebben met heerlijke gerechten. De hond is buiten op het terras welkom.

Camping De Oude Molen heeft een huiselijke sfeer waar je jezelf direct thuis voelt. Het is een leuke camping als je met de hond en de kinderen op vakantie wilt gaan. Omdat de camping zo dicht bij het centrum ligt, heeft het een dorpse sfeer waar je makkelijk in contact komt met ander mensen.

Camping ‘Bij Ons’ in Groesbeek

Camping ‘Bij Ons’ bracht bij mij meteen het gevoel van vakantie in het buitenland op. Wat een leuke plek is dit zeg! Deze landschapscamping ligt in een prachtige omgeving, een beetje aan de buitenrand van Groesbeek.

De camping ligt in een doodlopende straat en is hierdoor lekker rustig gelegen. Officieel ligt het in het kleine dorpje de Horst, wat onderdeel is van Groesbeek.

De camping is gezellig en kleinschalig. Er is plek voor ongeveer 40 kampeerplekken, dus je doet er goed aan om tijdig te reserveren.

Bij de receptie zit ook een bar waar je terecht kunt voor een lekker drankje. Als het weer niet al te best is, kun je hier gezellig binnen zitten.

Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig. Met speeltoestellen en een oud Volkswagen busje om in te klimmen en te klauteren. Schrik niet als er opeens een kip voorbij loopt, want die hoort bij het interieur. 🙂

De hond is van harte welkom op de camping. Helaas niet in de accommodaties van de camping, maar wel in je zelf meegebrachte caravan, kamper, vouwwagen of tent. 

Als je aan de achterkant van de camping afloopt, kom je direct op het prachtige Boerenlandpad uit. Dit is onderdeel van natuurgebied de Bruuk. Hier moet de hond wel even aan de lijn. Als je verder wandelt, kom je uiteindelijk bij een losloopgebied uit.

Op de camping zelf is er ook een gezamenlijke eetplaats aanwezig, waar ze geregeld ‘aanschuiftafels’ organiseren. Dan kun je lekker met de pot mee eten. Een leuke gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Campings Groesbeek

Camping ‘Bij Ons’ is een ontzettend leuke camping voor jou, je kinderen en je hond. Het heeft een relaxte sfeer waar niets moet en alles mag.

Het heeft een ouderwets gevoel van samenhorigheid. Een plek om je telefoon even lekker uit te zetten en te genieten van het gezelschap om je heen.

Camping De Klos in Groesbeek

Camping De Klos is een kleinschalige camping waar je echt even tot rust komt. Het ligt ongeveer 3 kilometer van het centrum van Groesbeek. Boven op een heuvel met een prachtig uitzicht over de weilanden.

’s Morgens wakker worden met niets anders dan de rust en stilte om je heen. Dat doe je bij camping De Klos.

Er is een campingplaats met een klein aantal staplaatsen waar de hond welkom is. Daarnaast is er ook een trekkershut en zijn er 2 boerenkamers te huren. En ook daar is de hond meer dan welkom!

De sanitairvoorziening is netjes en brandschoon. Er is een wasmachine en een droger om even een wasje te draaien.

Voor een hapje of een drankje kun je terecht in het centrum van Groesbeek. Dat is een kleine 4 km vanaf de camping. Je kunt er ook voor kiezen om naar bijvoorbeeld Kranenburg in Duitsland te rijden. Dat ligt op een ongeveer 6 km van de camping.

Voor kinderen is hier weinig te doen. Dit is echt een camping waar je komt om te wandelen, fietsen of lekker te niksen. Deze camping krijgt zijn charmes door zijn eenvoud.

Voor de hond is dit een heerlijk wandelparadijs. Als je de kleine camping afloopt, kom je direct in de prachtige weilanden uit. Omdat deze camping zo hoog gelegen is, is het uitzicht vanaf je staanplaats ongekend mooi.

De eigenaar van deze camping is een ontzettend lieve en betrokken man. Voor vragen over de omgeving of wandelroutes kan hij jullie alles vertellen.

Vanuit de camping wandel je in een kleine 20 minuten door de weilanden naar het prachtige bos. Buiten de campingplaats is een uitlaatberm waar de hond ’s morgens even de behoefte kan doen.

Bij de buurman wonen ook geitjes. Dat maakt het boerencamping gevoel helemaal compleet. Vergeet geen oud brood te bewaren, want daar zijn ze gek op!

Camping De Klos in Groesbeek is een kleine camping waar je echt even tot rust kunt komen. Hier kom je om te genieten van de stilte.

Om na een lange wandeling lekker neer te ploffen met een goed boek en een voldane hond naast je zijde.

Camping Lagewald in Groesbeek

Camping Lagewald is een heerlijk rustige camping met een geweldig centrale ligging. Deze camping valt onder een mini-camping met maximaal 25 staplekken.

Met niets anders dan weiland en paarden om je heen, kom je hier heerlijk tot rust. Je waant jezelf hier echt even in the middle of nowhere.

De hond is meer dan welkom op de camping en zal zich hier ook niet snel vervelen. Er is uren wandelplezier in de omgeving. Via de uitgerekte weilanden wandel je in 20 minuten naar de prachtige bossen van Groesbeek.

Wat ook ontzettend leuk is om te doen: Wandelen naar Kranenburg in Duitsland. Vanaf de camping wandel je in een half uurtje door de weilanden naar Kranenburg. Daar zit een heerlijke bakker genaamd Derks. Met de lekkerste Duitse broodjes en goede koffie.

Naast de camping zit een paardenpension. De nieuwsgierige paarden staan in de weilanden naar jullie te gluren als jullie voor een vroege ochtendwandeling op pad gaan.

Even voorbij het wandelpad langs de paarden kan de hond rustig zijn behoefte doen. Als dat op de paden gebeurd is het fijn als het even wordt opgeruimd.

Camping Lagewald heeft een huiselijke sfeer waar je jezelf direct thuis voelt. De lieve campingeigenaren versterken dat gevoel nog eens met de persoonlijke aandacht die ze voor iedere gast hebben.

Doordat de camping zo klein is, staat persoonlijk contact op de eerste plaats. Voor wandelroutes, bezienswaardigheden en alle vragen kun je hier altijd terecht.

Er is een zeer nette sanitairvoorziening met wasmachine en droger.

Voor kinderen is hier niet zo veel te beleven. Maar de hond is meer dan welkom op de camping. Helaas niet in de vakantiewoningen, maar wel op de campingplaats. De oneindige mogelijkheden aan wandelroutes zullen jou en je hond niet snel vervelen.

Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het centrum van Groesbeek, dat is ongeveer 5 km vanaf de camping. Of naar bijvoorbeeld Kranenburg, wat op ongeveer 2,5 km afstand ligt.

Camping Lagewald is een heerlijke camping om te genieten van de rust in combinatie met de mooiste wandelingen. Hier gaan jij en je hond je niet snel vervelen!

Gaan jullie ook kamperen in Groesbeek?

Gaan jullie ook op vakantie naar Groesbeek? Laat ons weten wat jullie het aller mooist vinden aan dit prachtige gebied!

Hebben jullie vragen of tips over kamperen in Groesbeek? Laat het ons weten! Samen halen we het beste uit onze reis met de hond! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *