Wandelen met de hond bij Landgoed Duno en kasteel Doorwerth

Wandelen bij landgoed Duno is een genot voor jou én je hond. Laat je verblinden door het adembenemende uitzicht. Wandel door het heuvelachtige gebied en niet te vergeten: Het indrukwekkende kasteel Doorwerth. 🙂

Kasteel Doorwerth

Parkeren bij landgoed Duno

De makkelijkste plek om te parkeren bij landgoed Duno, is op de openbare parkeerplaats aan de Dunolaan. Hier is plek voor ongeveer 10 auto’s. Vanaf de parkeerplaats wandel je meteen het bos in en kom je binnen 5/10 minuten bij het losloopgebied.

Als er geen plek is, kun je ook parkeren op de parkeerplaats aan de Fonteinallee. Hier vind je de link die opent in Maps.  Dit parkeer hofje ligt aan de rand van het bos, vlakbij Kasteel Doorwerth. Vanaf hier loop je het aangelijnde gebied in.

Er is nog een parkeermogelijkheid bij kasteel Doorwerth. Hier begint tevens de Rode wandelroute van 5 km langs het kasteel en over het landgoed.

Nog een alternatief is op de parkeerhaven in Heelsum. Deze ligt aan de overkant van het bos. Met ongeveer 5 minuten lopen steek je de straat over om aan de rand van het bos uit te komen. Hier vind je de link van de parkeerplaats die opent in Maps.

Landgoed Duno losloopgebied

Losloopgebied landgoed Duno

Het losloopgebied bij landgoed Duno vind je aan de noordelijke kant van de Dunolaan. Als je vanaf de eerste, bovengenoemde parkeerplaats het bos in loopt aan de rechterkant. Het loopt helemaal door totdat je bij de weg uit komt. Dat is de Oude Oosterbeekseweg.

Het losloopgebied bestaat vooral uit bosgebied. De heuvelachtige paden geven je het gevoel dat je eventjes in het buitenland bent. Trek stevige schoenen aan, want sommige stukken zijn een flinke klim.

Wandel ook zeker even verder aan de andere kant van het losloopgebied. Helemaal links van het losloopgebied vind je namelijk dit prachtige sprookjesachtige uitzichtpunt. 🙂

Landgoed Duno

Verder wandelen met de hond aan de lijn bij landgoed Duno

Wandel je ook graag met de hond aan de lijn? Dan haal je hier pas écht je hart op! De tal van smalle paadjes met flinke heuvels en dalen zijn een genot voor iedereen die gek is op hiken en waanzinnige wandelingen.

Als je via landgoed Duno richting kasteel Doorwerth wandelt, kom je langs 2 kleine vijvers. Hier kunnen honden even een korte plons nemen of wat water drinken. Er staan ook diverse bankjes om even te pauzeren tijdens de route.

Op de wandelroutes kom je onder andere ook over het stenen sierbruggetje, prachtige bloemenperken, kronkelende bomen en waanzinnig grote eiken.

Landgoed Duno

Horeca en Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth ligt aan de overkant van de weg, de Fonteinallee. Als je de weg oversteekt, wandel je over het pad waar je prachtig uitzicht hebt over de weilanden, schapen en achter de bomen het indrukwekkende kasteel.

In de kasteeltuin vind je kasteelcafé De Zalmen. Deze sfeervolle en hondvriendelijke plek is een genot om even neer te strijken. Je kunt hier terecht voor een kop koffie met gebak of een lekkere lunch. De hond is meer dan welkom.

Kasteelcafé De Zalmen is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00u. Controleer van te voren de openingstijden als je zeker wilt zijn dat je niet misgrijpt!

Kasteel Doorwerth

Rondom kasteel Doorwerth kun je de wandeling voortzetten langs het water. Honden zijn aangelijnd welkom in het gebied rond het kasteel. Ook buiten de kasteeltuin staan verschillende picknickbankjes om neer te strijken met je zelf meegebrachte lunchpakketje.

Wandelen jullie wel eens bij landgoed Duno en kasteel Doorwerth?

Wij zijn erg benieuwd wat jullie het aller mooiste vinden aan deze prachtige plek! Als je wilt kun je hier onder een berichtje met jouw ervaring of tips achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *