Filosofen Route met de hond in het Groesbeekse Bos

  • Lengte: 3,5 km
  • Honden: Los
  • Startpunt: Bij natuurcamping Groesbeek
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Paden: Stevige zandpaden
  • Heuvelachtig: Nee

De Filosofen route is een prachtige wandelroute door het Groesbeekse bos. Hier wandel je door smalle slingerpaadjes langs 175 jaar oude bomen die je vanaf de zijkant begluren.

Het startpunt is bij de parkeerplaats naast Natuurcamping Groesbeek van Staatsbosbeheer. Hier kun je de auto ook parkeren. De witte paaltjes wijzen de weg van de Filosofen route. De route is 3,5 kilometer lang.

De paden zijn vlak en goed bewandelbaar, ook als je minder goed te been bent. Als je de tijd neemt voor een rustige wandeling, doe je hier gemiddeld een uurtje over.

Willen jullie verder wandelen? Dan kun je op verschillende plekken het pad af gaan om lekker rond te struinen in het ontzettend grote bos. Er is zoveel te ontdekken hier!

Honden mogen op de hele route loslopen.

De route loopt een stukje langs het Avonturenbos. Je kunt er voor kiezen om de hond hier even aan te lijnen, als je denkt dat hij/zij overlast kan veroorzaken voor de kinderen.

De wandelroute komt langs een groot grasveld, waar honden lekker kunnen rennen en spelen. In het weekend zijn er vaak wel wat speelmaatjes te vinden. Komen jullie door de weeks? Dan heb je grote kans om het bos lekker voor jullie zelf te hebben!

In het Groesbeekse bos leven veel wilde dieren, waar onder hertjes en wilde zwijnen. Houd hier rekening mee als je hond last heeft van zijn jachtinstinct. Het Groesbeekse bos is niet omheind.

Filosofen route met kinderen en de hond

De Filosofen route is goed te bewandelen met kinderen. Aan het begin van de route komen jullie het Avonturenbos al tegen. Hier mag de hond aan de lijn mee.

Er zijn houten speeltoestellen, boomhutten en er staan verschillende bankjes om even te pauzeren. Ook is er een tof klimparcours boven op de berg. Hier kunnen kinderen zich wel een hele middag vermaken!

Horeca bij de Filosofen route

Zin in een koffiepauze? Dan kun je aan het einde van de route er voor kiezen om een stop te maken bij restaurant De Wolfsberg. Met een breed uitzicht over de weilanden kun je hier lekker buiten zitten met de hond op het terras.

De koffie is hier heerlijk, maar je kunt hier ook terecht voor een lunch, diner of een lekker wijntje. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *