Losloopgebied Bergherbos en ’t Peeske bij Beek Montferland

Bij het losloopgebied in het Bergherbos en de zandbult ’t Peeske is het volop genieten voor jou en je hond! Struin rond over de paden en geniet van het prachtige uitzicht op de zandbult. Bij de gezellige horeca is een buitenspeelplaats van Oerrr voor de kinderen om hun hart te luchten.

Losloopgebied Bergherbos Beek Montferland
Uitkijkpunt 't Peeske Zandbukt in het losloopgebied

Parkeren bij het losloopgebied van het Bergherbos

Er is een ruime parkeerplaats aan de Peeskesweg. Hier vind je de link die opent in Maps. Aan de parkeerplaats staat een informatiebord met een plattegrond van het gebied en verschillende wandelroutes erop.

Wandel even aan de lijn langs de weg totdat je na ongeveer 50 meter aan de rand van het bos staat. Hier vind je meteen het blauwe bordje met de witte hond erop. Het begin van het losloopgebied! ๐Ÿ˜€

*Willen jullie liever iets rustiger wandelen door het beboste gebied, buiten de wandelroutes en het losloopgebied om? Parkeer de auto dan aan de Berkenlaan in Loerbeek, net voorbij de drukke Beekseweg. Hier vind je de link die opent in Maps. Hier wandel je het aangelijnde gebied in zรณnder gemarkeerde wandelroutes.

Gemarkeerde wandelroutes Bergherbos Beek
Honden los Bergherbos Beek

Gemarkeerde wandelroutes in het Bergherbos

Vind je het fijn om een gemarkeerde wandelroute te volgen? De paarse route start in het losloopgebied en gaat later verder door het aangelijnde gebied. Bij alle andere wandelroutes zijn honden aangelijnd welkom.

  • Groen – 2 km – Geschikt voor rolstoelen.
  • Blauw – 4 km – Redelijk vlakke route zonder uitdagende klimmetjes.
  • Paars – 6,5 km – Start door het losloopgebied en komt bij het uitkijkpunt van de foto hier boven.
  • Rood – 7 km – Afwisselende paden en komt langs de uitkijktoren.

Ontdekken jullie het gebied liever op eigen houtje? Volg het pad wanneer je het losloopgebied inloopt. Je komt vanzelf langs het grote grasveld en daarna bij de zandvlakte. Er staan verschillende bankjes om heerlijk te genieten van de zon en een eigen picknick.

*Tip: Aan het wandelgebied is geen (zwem)water. Neem extra water mee voor je hond wanneer de temperatuur stijgt. Zeker op de zandvlakte kan het erg warm worden!

Bergherbos en Zonderbos in Beek Montferland
Grote grasveld in het losloopgebied

Horeca aan het Bergherbos

Tegenover de parkeerplaats ligt het gezellige Uitspanning ’t Peeske. Honden zijn van harte welkom op het terras. Een bak water staat al klaar voor de deur na een lange wandeling. De menukaart is heerlijk uitgebreid voor zowel lunch als diner.

Achter het terras ligt een buiten speelplaats waar kinderen lekker kunnen spelen, terwijl jij en je hond genieten in het zonnetje. Een aanrader voor het hele gezin! In de zomertijd is het terras nog uitgebreider en kun je ook aan het water van de vijver zitten.

*Tip: Panini Caprese. Wat een aanrader! Een gegrilde panini met pesto, tomaat, mozzarella en frisse salade… ๐Ÿ™‚

Horeca 't Peeske aan losloopgebied Bergherbos
Panini Capresse bij Uitspanning 't Peeske
Speelbos Oerrr Bergherbos
Begin Speelbos Oerrr achter Uitspanning 't Peeske

Wandel jij wel eens met de hond in dit heerlijk diverse gebied?

Natuurlijk zijn we benieuwd naar jou tips en ervaringen! Als je wilt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *