Losloopgebied bij Kasteel Hernen

Hernen is een klein dorpje met slechts 950 inwoners (2020). Het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Nijmegen en ligt in de gemeente Wijchen. In dit kleine, maar gezellige dorp staat kasteel Hernen.

Kasteel Hernen

Tussen de bossen en de weilanden vind je dit prachtige kasteel. Kasteel Hernen is een kasteel uit de 14e eeuw. Er ligt een prachtige tuin omheen die je kunt bezoeken. Ook het kasteel zelf is gedeeltelijk open voor bezoekers. Hier mag de hond helaas niet mee naar binnen.

Ieder jaar in juni wordt hier ook de Hernense Stratenmarkt gehouden. Een gezellig evenement om een kijkje te gaan nemen als je in de buurt bent. Hier vind je de data en laatste nieuwtjes over de markt.

Parkeren bij kasteel Hernen

Je kunt de navigatie instellen op kasteel Hernen. Er is een grote openbare parkeerplaats naast het kasteel. Vanaf hier loop je direct langs het kasteel of aan de andere kant het losloopgebied in.

Wandelen met de hond bij kasteel Hernen

Achter het kasteel kun je een stuk de bossen in wandelen en later verder langs de weilanden. Het eerste gedeelte is een losloopgebied voor honden.

De wandeling brengt je over smalle bospaadjes met prachtige uitzichten. Houd er rekening mee dat je hier paarden tegen kunt komen. Er is een paardenstal achter het losloopgebied.

Het losloopgebied zelf is niet heel groot, hier wandel je met 20 minuutjes wel doorheen. Maar het is wel een prachtige plek om nog een stuk verder te wandelen met de hond aan de lijn. Ook het dorpje Hernen is mooi om doorheen te wandelen, langs de kerk en door de straten.

Horeca in Hernen

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij het gezellige cafeesterij De Toekomst. Hier kun je lekker buiten zitten op het terras. Het personeel is ontzettend vriendelijk en er werd gezorgd voor een bakje water voor de hond.

Wandelen jullie ook wel eens bij kasteel Hernen?

Deel jullie ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van deze plek vinden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *