Losloopgebied De Roekel / Roekelse bos in Otterlo

De Roekel, oftewel het Roekelse bos ligt aan de rand van Otterlo. Hier ligt een prachtig losloopgebied waar honden het hele jaar door los mogen lopen.

Parkeren bij losloopgebied het Roekelse bos / De Roekel

Je kunt de navigatie instellen op het Mosselsepad in Otterlo. Als je helemaal doorrijd over het Mosselsepad, kom je verschillende kleine parkeerplaatsen tegen.

Helemaal aan het eind van het Mosselsepad, kom je bij vakantieoord Het Lorkenbos. Ook daar vind je nog een aantal parkeerplaatsen.

Vanaf het Mosselsepad kun je op verschillende plekken het losloopgebied inlopen.

Losloopgebied De Roekel

Het losloopgebied De Roekel is ongeveer 48 hectare groot. Hier heb je zeker een uur wandelplezier! Met de smalle paadjes die je kunt volgen kom je de prachtigste natuur tegen.

Je vind hier vooral veel dennenbomen, maar ook berken, eiken en beukenbomen. En met zoveel afgebroken takken is er ook genoeg om mee te spelen voor de honden.

In het losloopgebied van het Roekelse bos is ook een verhard pad wat je kunt volgen. Dit is goed begaanbaar voor rolstoelen en buggy’s.

Het losloopgebied wordt aangegeven met bordjes met een hondenpootje zoals hierboven op de foto. Willen jullie toch nog verder wandelen? Dan kun je nog verder door de bossen lopen, maar dan moet de hond wel aan de lijn.

Dit is ook het leefgebied van zwijnen en edelherten. Houd hier rekening mee als u hond geplaagd wordt door zijn jachtinstinct. Het gebied is niet omheind.

Horeca bij het Roekelse bos

Voor een hapje en een drankje kun je na de wandeling terecht bij restaurant Zuiderzand. Bij dit ontzettende hondvriendelijke restaurant staan de drinkbakken klaar en krijgt de hond een koekje.

Er is een buitenterras, maar je mag ook lekker binnen zitten met de hond. Voor de kinderen is er een speelhoek en staan er gezelschapsspellen in de kast om zich mee te vermaken.

Overnachten in de buurt van het Roekelse bos

Krijgen jullie geen genoeg van deze prachtige plek? Dan is Otterlo een prachtige bestemming om nog even te blijven. Midden tussen de weilanden en de bossen zijn de mooiste accommodaties, gezelligste campings en leukste vakantieparken te vinden.

Hier lees je alles over de leukste bestemmingen op een steenworp afstand van losloopgebied De Roekel.

Lees meer over Overnachten met de hond in de buurt van het Roekelse bos in Otterlo.

Gaan jullie ook wel eens wandelen in het losloopgebied bij de Roekel?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze prachtige plek vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *