Losloopgebied bij De Sysselt in Ede

De Sysselt is een heerlijk bebost gebied om doorheen te wandelen. Met een grote diversiteit aan bomen, veel wandelpaden en mooie stukjes heide is dit een prachtige plek voor een wandeling met de hond.

De Sysselt Ede

Parkeren aan het losloopgebied van de Sysselt

Er is een groot parkeerterrein direct aan het losloopgebied. Deze ligt op de Nieuwe Kazernelaan in Ede. Hier vind je de link die opent in Google Maps.

Losloopgebied de Sysselt

Het losloopgebied is heerlijk om op eigen houtje doorheen te struinen. Er zijn grote wandelpaden, maar ook smalle paadjes die kriskras door het gebied heen gaan. Er wordt duidelijk met geen/groene bordjes aangegeven waar het losloopgebied stopt. Hier kun je een rondje van ongeveer een uur lopen.

Sysselt Ede

Gemarkeerde wandelroute door de Sysselt

Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats start een gemarkeerde wandelroute. Hierbij volg je de rode paaltjes. De wandelroute is 4,7 km lang en gaat gedeeltelijk door het losloopgebied. Halverwege de route kom je een bordje tegen dat honden aan de lijn moeten.

Het is een mooie route om te lopen. Hierbij wandel je door het dichte bos met veel verschillende bomen. Er zijn open plaatsen met heides waar je prachtig uitzicht hebt.

Door het gebied heen staan verschillende bankjes om lekker op te pauzeren.

De Sysselt Ede

De Sysselt

– Er lopen stevige zandpaden door het gebied, maar deze zijn niet verhard. Ook zijn er smallere paden waar af en toe een boomwortel omhoog komt. Hierdoor is het niet geschikt voor rolstoelen en scootmobiels.

– Er geldt een maximum van 2 honden per begeleider in het losloopgebied.

– Langs het grote pad bij de parkeerplaats en langs het aangelijnde gebied kun je fietsers of mountainbikers tegenkomen. Door het losloopgebied gaat geen fietsroute.

– Er zit geen horecagelegenheid aan het losloopgebied. Een kleine 5 minuten rijden vanaf de parkeerplaats vind je Pannenkoekenhuis De Langenberg. Hier kun je heerlijk buiten op het terras zitten, maar je mag ook binnen zitten met de hond.

Wandel jij ook wel eens met de hond bij De Sysselt?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips en ervaringen over dit gebied! Als je wilt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *