Losloopgebied in het Heumensoord in Nijmegen

Het Heumensoord is een prachtig stuk bos vlakbij het centrum van Nijmegen. Onze woonplaats. 🙂

Dit bos heeft een groot stuk losloopgebied. In dat losloopgebied is ook een grote speeltuin waar de kids zich uren kunnen vermaken, terwijl de hond lekker rondsnuffelt in de bossen.

De perfecte plek voor een wandeling met het hele gezin!

Parkeren bij het Heumensoord

Je kunt de navigatie instellen op parkeerplaats Beukenlaan in Nijmegen. Daar kun je parkeren op een ventweg. Vanaf daar loop je direct het losloopgebied in.

Als je verder rijd over de Beukenlaan, kom je aan de rechterkant nog een parkeerplaats tegen. Ook daar kun je parkeren en loop je meteen het losloopgebied in.

Wandelen met de hond bij het Heumensoord

Het Heumensoord is een prachtig divers bos. Met veel wandelpaadjes waar je lekker door de bossen kunt struinen. Er ligt een legioen aan afgebroken stokken, leuk voor de honden om mee te spelen.

Er staan verschillende bankjes en picknicktafels verspreid door het bos om even lekker te pauzeren.

Tussen de bossen door zijn er open vlaktes en heides waar honden lekker kunnen rennen en spelen. Hier maak je een prachtige diverse wandeling! Als je de wandelpaden volgt door het bos, kom je uiteindelijk bij de speeltuin uit.

Speeltuin in het losloopgebied van het Heumensoord

De speeltuin in het Heumensoord ligt midden in de zandvlakte. Hier kunnen kinderen zich uren vermaken.

Het is niet de bedoeling dat de honden in de speeltuin komen. Maar buiten het zand van de speeltuin mogen honden gewoon lekker loslopen.

Ook hier staan diverse bankjes waar je even lekker kunt gaan zitten.

Voorbij de speeltuin is het einde van het losloopgebied. Hier mag je wel gewoon wandelen met de hond aan de lijn.

Er lopen geen verharde paden door het wandelgebied van het Heumensoord. De grotere paden zijn wel stevige zand paden, maar als het regent kunnen deze best modderig zijn.

Horeca bij het Heumensoord

Aan het bos van het Heumensoord zit geen horecagelegenheid. Maar vanaf de parkeerplaats loop je binnen 10 minuutjes naar de heerlijke ijssalon van Strik Patisserie.

Daar kun je buiten op het terrasje zitten met de hond en genieten van een heerlijk ijsje. Wist je trouwens dat Strik Patisserie in 2020 een prijs heeft gewonnen met het lekkerste banketbakkers ijs van Nederland?! 🙂

Gaan jullie ook wandelen bij het Heumensoord?

Deel jullie ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van dit prachtige losloopgebied vinden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *