Losloopgebied in het Heumensoord in Nijmegen

Het Heumensoord is een prachtig stuk bos vlakbij het centrum van Nijmegen. Onze woonplaats. 🙂

Dit bos heeft een groot stuk losloopgebied. In dat losloopgebied is ook een grote zandvlakte waar bankjes staan en waar kinderen hutten kunnen bouwen. De perfecte plek voor een wandeling met het hele gezin!

Volg je liever een gemarkeerde wandelroute? Ook die vind je hier.

Parkeren bij het Heumensoord

Er is een openbare parkeerplaats aan de Beukenlaan in Nijmegen. Hier vind je de link die opent in Maps. Vanaf de parkeerplaats wandel je meteen het losloopgebied in. Hier starten ook de gemarkeerde wandelroutes.

Als deze parkeerplaats vol is, kun je verderop aan de Beukenlaan parkeren op een ventweg. Ook vanaf hier wandel je direct het losloopgebied in.

Gemarkeerde wandelroutes Heumensoord

Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats starten 2 wandelroutes.

  • Familiepad (Blauw, 2 km)
  • Bos en heide route (Rood, 6km)

Ongeveer halverwege de Bos en heide route kun je verder aanhaken aan de gele route (Maldensche Vlakroute 4km). Daarmee kun je de wandeling nog eens verlengen. Tijdens deze route geniet je van het uitzicht bij het zweefvliegveld.

Wandelen met de hond bij het Heumensoord

Het Heumensoord is een prachtig divers bos. Met veel wandelpaadjes waar je lekker door de bossen kunt struinen. Het dichte bos wordt afgewisseld met prachtige heides en zandvlaktes. Er staan verschillende bankjes en picknicktafels verspreid door het bos om even lekker te pauzeren.

Het eerste gedeelte van het bos is losloopgebied voor honden. Voorbij de zandvlakte begint het aangelijnde gebied. Dit herken je aan de blauw/gele bordjes van Natuurmonumenten.

Speeltuin in het losloopgebied van het Heumensoord

De speeltuin in het Heumensoord ligt midden in de zandvlakte. Onlangs zijn er veel speeltoestellen verwijderd, omdat deze niet meer aan de eisen voldoen. Maar desondanks staan er nog steeds bankjes en ligt er genoeg hout om hutten van te bouwen. Een prima pauzeplek tijdens de wandeling. 🙂

Er lopen geen verharde paden door het wandelgebied van het Heumensoord. De grotere paden zijn wel stevige zand paden, maar als het regent kunnen deze best modderig zijn.

Horeca bij het Heumensoord

Aan deze kant van het Heumensoord zit geen horecagelegenheid.Maar wanneer je de Gele wandelroute aansluitend aan de Rode bewandelt, dan kom je langs de gezellige horeca bij het zweefvliegveld. Bij boscafé de Zweef zijn honden van harte welkom op het terras.

Gaan jullie ook wandelen bij het Heumensoord?

Deel jullie ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van dit prachtige losloopgebied vinden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *