Losloopgebied De Keijenberg in Renkum

Losloopgebied De Keijenberg is onderdeel van het Renkums Beekdal. Hier kun je lekker rondstruinen met de hond door de prachtige bossen, langs beekjes en weilanden. Dit afwisselende gebied ligt aan de rand van de Veluwe.

Er is ook een wandelroute uitgezet van 4,3 km. Deze loopt door het prachtige natuurgebied van het Renkums Beekdal. Hier moeten honden wel gedeeltelijk aan de lijn.

Losloopgebied de Keijenberg

Parkeren bij losloopgebied de Keijenberg

Er is een openbare parkeerplaats bij boscafé De Beken. Het navigatieadres is Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum.

Hier vind je ook het informatiecentrum van het Renkums Beekdal. Daar kun je terecht voor eventuele wandelroutes en een informatie folder over het losloopgebied. Ook is hier het startpunt van de wandelroutes door het Renkums Beekdal.

Losloopgebied de Keijenberg

Het losloopgebied begint meteen bij de parkeerplaats, aan de overkant van het boscafé. Het gebied is heuvelachtig en heeft een sprookjesachtige uitstraling. De paden zijn niet verhard.

De Keijenberg honden

Door het losloopgebied lopen brede paden, maar je kunt ook de smalle paden langs de beekjes volgen. Het gebied is heuvelachtig en in ieder seizoen heeft het zijn charmes.

Een wandeling door het losloopgebied is erg leuk om te combineren met één van de wandelroutes door het Renkums Beekdal.

Wandelroutes met de hond

Een erg leuke route om te lopen is de wandelroute Rondje Renkums Beekdal. Hierbij volg je de lichtblauwe paaltjes. Het beginpunt is op de parkeerplaats bij het informatiecentrum.

Deze route is 4,3 km lang en begint met een stukje losloopgebied. Daarna gaat de route verder over het prachtige vlonder pad. Kijk je ogen uit over de prachtige gras vlaktewaar vroeger nog een industriegebied was.

De route gaat langs landgoed De Keijenberg. Het is een mooie, afwisselende route van ongeveer een uur. 

Ga je met kinderen en de hond op stap? Dan is het Kabouterpad erg leuk om te volgen. Deze route is 800 meter en loopt helemaal door het losloopgebied.

Bij het informatiecentrum kun je voor €5 een knapzak halen met informatie over de wandelroute, leuke opdrachten en een consumptiebon voor een glas limonade.

Je kunt de wandelroute natuurlijk ook zelf lopen. Deze start aan het begin van het losloopgebied, bij de parkeerplaats. Houd de bomen langs het pad goed in de gaten, er kunnen kaboutertjes verstopt zitten!

De wandelroute van het Hartensepad start ook op deze plek. Helaas zijn er een aantal stukken op dit pad waar honden niet mee mogen. Zo loopt de route een stuk door een begrazingsgebied en over landgoed waar honden niet zijn toegestaan.

Als je niet bang bent om te verdwalen, is het wel een prachtige route om te volgen. Alleen moet je een beetje creatief zijn om de plekken te omzeilen waar de hond niet mee mag.

Horeca bij losloopgebied De Keijenberg

Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij boscafé De Beken. Ze hebben een heerlijke  lunchkaart en zelfgemaakt gebak. Een ontzettend leuke en hondvriendelijke plek.

Kinderen kunnen hier een kijkje nemen bij de kinderboerderij. Waar het even kan wordt er gekookt met biologische producten uit hun eigen moestuin.

Wandelen jullie wel eens bij De Keijenberg?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze mooie plek vinden! Hier onder kun je een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *