Losloopgebied bij Landgoed Mariëndaal

Landgoed Mariëndaal is een waar paradijs voor jou en je hond. Wat een schitterend plek! Honden mogen hier vrijwel overal loslopen. Het heuvelachtige gebied lijkt wel uit een sprookjesboek te komen. 😀

Mariendaal losloopgebied

Parkeren bij losloopgebied Mariëndaal

Er is een openbare parkeerplaats op de Mariëndaal. Hiervoor kun je als navigatieadres Mariëndaal 2 in Oosterbeek aanhouden. Er gaat ook een fietspad over deze parkeerplaats. Hier kun je de hond nog even aan de lijn houden totdat je onder het tunneltje door bent. 

Een andere parkeerplaats is aan de andere kant van het losloopgebied. Hiervoor kun je als navigatieadres Schelmseweg 86 in Oosterbeek aanhouden.

Losloopgebied bij landgoed Mariëndaal

Het losloopgebied bij landgoed Mariëndaal is ontzettend populair en drukbezocht. Zeker in de weekenden zal je hier veel speelmaatjes tegenkomen!

Losloopgebied landgoed Mariendaal

De wandelpaden brengen je door het heuvelachtige gebied waar van alles te zien is. Er stromen beekjes door het gebied heen langs de wandelpaden.

Er is een zwemvijver waar honden even een frisse duik kunnen nemen. Het water is er niet erg schoon, maar dat vind je maatje vast niet erg. Een handdoek voor op de terugweg is dan ook geen overbodige luxe. 🙂

Wandelroute landgoed Mariëndaal

Wil je niks missen van de highlights op landgoed Mariëndaal? Dan is het misschien leuk om de wandelroute met de rode paaltjes te volgen.

Mariendaal wandelroute

Deze route gaat in een rondje over het prachtige landgoed. Vanaf allebei de parkeerplaatsen kun je inhaken op de wandelroute. De route is ongeveer 3 km.

Laat je tijdens de route betoveren door de bekende Tafellaan en de prachtige Groene Bedstee. Deze tunnelvormige beukenhaag is het mooiste om te bewonderen in de lente en de zomer.

Aan de andere kant van de route kom je langs de Christus koepel. Deze is gebouwd rond 1940 en is een Rijksmonument. De Amsterdamse architect Alexander Kropholler heeft erg zijn best gedaan om er een prachtig kunstwerk van te maken.

Wandel verder langs het landhuis en de uitgerekte weilanden. Op de route vind je ook de gezellige theehuis Klein Hoeve Mariëndaal, waar honden meer dan welkom zijn.

Horeca bij landgoed Mariëndaal

Theehuis Klein Hoeve Mariëndaal is een leuke plek voor een koffie pauze. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch of gewoon een kop koffie. Buiten kun je gezellig zitten aan de picknicktafels, maar met slecht weer is de hond binnen ook welkom.

Wandelen jullie wel eens bij landgoed Mariëndaal?

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze toffe plek vinden! Als je wilt, kun je hier onder een berichtje achterlaten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *