Losloopgebied ’t Leesten en de Natte Neuzen Route in Ugchelen

Wat een genot voor jou en je hond! In het kleine dorpje Ugchelen, vlak bij Apeldoorn vind je dit prachtige losloopgebied wat onderdeel is van de Veluwe. Hier mag de hond het hele jaar door lekker loslopen.

Parkeren bij losloopgebied Het Leesten

Je kunt de navigatie instellen op bospaviljoen Het Leesten. Daar zit een grote openbare parkeerplaats bij.

Vanaf de parkeerplaats staat er met bordjes aangegeven waar de losloopgebied begint.

Na de wandeling kun je bij bospaviljoen Het Leesten terecht voor een hapje en een drankje. Er staan drinkbakken klaar voor de hond, die er meer dan welkom is.

Omheind losloopgebied bij Het Leesten

Er is een speciaal stuk hondenbos aangewezen als losloopgebied. Dit gebied is ongeveer 15 hectare groot en helemaal omheind.

Je kunt hier over verschillende paden wandelen, kris kras voor het bos. Hier kun je makkelijk een klein uurtje rondwandelen. Er zijn brede paden die je kunt volgen, maar je kunt ook van het pad af en de kleine, smalle bospaadjes volgen.

Het is een druk bezochte plek, dus zeker in het weekend heb je hier veel kans om speelmaatjes te vinden! Ook zijn er open plekken waar de honden wat meer plek hebben om te spelen.

Er staan wat bankjes langs de paden om even te gaan zitten. De paden zijn niet verhard, maar het zijn stevige zandpaden. Houd er wel rekening mee dat het nogal modderig kan zijn op regenachtige dagen.

Natte Neuzen route bij hondenbos Het Leesten

Als je aan de andere kant het omheinde losloopgebied uitloopt, kom je bordjes tegen van de Natte Neuzen route. Hier is het startpunt en ook het eindpunt van deze route. Je loopt er als het ware een rondje.

De Natte Neuzen route is niet omheind. Je loopt hier echt door het prachtige gebied van de Veluwe. In het gebied van de Veluwe leeft veel wild, zoals herten, reeën en zwijnen. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat deze dieren een beschermde leefomgeving hebben, zonder opgejaagd te worden.

Toch heeft Staatsbosbeheer deze route speciaal aangewezen als honden losloop route. De voorwaarde is wel dat honden onder appél staan. Ze mogen er dus niet tussenuit knijpen om te jagen. Honden moeten op het pad blijven en terug komen als ze geroepen worden.

De route is 3,1km lang en brengt je over de prachtige vlakte van de Veluwe. Er zijn verschillende plekken waar je van de route kunt afwijken, maar dan moeten honden wel aan de lijn.

Ook hier staan bankjes langs de paden waar je kunt genieten van dit prachtige uitzicht.

Aan het einde van de route kom je weer uit bij de poort naar het omheinde losloopgebied. Zo kun je eventueel weer terug lopen naar de auto.

Overnachten in de buurt van losloopgebied Het Leesten

Willen jullie graag nog even blijven in de buurt van dit prachtige hondenbos? Dat kan! Ugchelen is een klein, maar gezellig dorpje. Met een paar verblijfplaatsen in de buurt loop je zo het losloopgebied in.

Lees hier alles over Overnachten met de hond in de buurt van hondenbos Het Leesten.

Gaan jullie ook wel eens wandelen in het hondenbos ’t Leesten?

En hebben jullie tips of ervaringen die jullie met ons willen delen?

Laat hier onder dan een berichtje achter. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *