Losloopgebied in het Wilbrinkbos in Voorthuizen

Het Wilbrinkbos is een prachtige plek om samen met je hond te ontdekken. Aan de rand van de Veluwe, boven het dorpje Voorthuizen ligt deze toffe plek verborgen.

Wilbrinkbos

Parkeren aan het losloopgebied van het Wilbrinkbos

Er zijn een aantal openbare parkeerplaatsen aan de Apeldoornsestraat. Als navigatieadres kun je Apeldoornsestraat 95 in Voorthuizen aanhouden. Vanaf deze parkeerplaats loop je direct het losloopgebied in.

Een ander alternatief is tegenover Eethuis De Heuveltjes. Hier zijn een aantal parkeerplaatsen aan de overkant van de weg. Ook hier wandel je direct het losloopgebied in.

Na de wandeling kun je hier terecht voor een lekker hapje en drankje. Ze hebben een gezellig buitenterras waar je met de hond kunt zitten. Ook is er een buitenspeeltuin voor de kinderen. Een hele leuke en levendige plek, zeker in het weekend. 😀

Wilbrinkbos

Losloopgebied in het Wilbrinkbos

Hier vind je de kaart van het losloopgebied van het Wilbrinkbos.

Het losloopgebied in het Wilbrinkbos is heerlijk om een tijdje rond te struinen met je hond. Er zijn geen gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Je kunt het gebied lekker op eigen houtje verkennen. Er zijn verschillende wandelpaden waar je makkelijk een uurtje of anderhalf kunt wandelen.

In het losloopgebied staan verschillende picknickbankjes om op te pauzeren en te genieten van de geluiden van de natuur. Zeker op een doordeweekse dag kun je hier lekker rustig wandelen. In het weekend is het een drukker bezochte plek waar je ook veel speelmaatjes kunt treffen.

Tussen de weg en het losloopgebied is een hek geplaatst, waardoor de honden niet zomaar de weg op kunnen rennen. Het is dan ook bereikbaar door een houten poortje. Hierdoor is het niet erg toegankelijk met rolstoelen of scootmobiels. De paden zijn niet verhard, maar het zijn stevige zandpaden.

Aan het begin van het losloopgebied kun je ervoor kiezen om over het vlakke pad te wandelen. Maar er is ook een avontuurlijkere, hoger gelegen wandelpad! Hier loop je een stuk hoger en heb je prachtig uitzicht over de paden.

Verder wandelen met de hond in het Wilbrinkbos

Aangelijnd kun je nog een aantal kilometer verder wandelen met de hond. Door het Wilbrinkbos loopt een stuk van het Klompenpad Het Griezeveensepad. Deze kun je een stukje bewandelen, alleen zijn honden niet op de gehele route toegestaan. Een gedeelte van het Klompenpad gaat over particulier terrein, waar soms vee loopt.

Wel kun je aangelijnd prachtig wandelen aan de rechterkant (vanaf de parkeerplaats) van het Wilbrinkbos. Hier vind je verschillende vennen waar een legioen aan planten, insecten, vogels, reptielen en amfibieën leeft.

Als je hier een moment stil staat, zie je van alles bewegen. Misschien spotten jullie wel een zeldzame kamsalamander, of zien jullie de groene specht! Voor de rust van de natuur is het belangrijk dat honden hier aangelijnd blijven.

Wandelen jullie wel eens bij het Wilbrinkbos?

Wij zijn erg benieuwd wat jullie van deze plek vinden! Hier onder kun je een berichtje achter laten met jullie ervaring of tips. 🙂

Eén antwoord op “Losloopgebied in het Wilbrinkbos in Voorthuizen”

  1. Ja , als inwoner van Voorthuizen ken je het Wilbrinkbos natuurlijk , bijzonder bos , klein met zeer verschillende structuren !
    Erg mooi / prettig om daar te wandelen , echt een aanrader 👍 !
    Inderdaad kun je nà de wandeling aan de overkant van de weg bij De Heuveltjes iets gaan gebruiken , hartelijke bediening !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *