Losloopgebied in het Zwolse Bos tussen Wapenveld en Heerde

Het Zwolse Bos is een heerlijke plek om er lekker op uit te trekken met de hond! Rondstruinen door de bossen en over de heides. Een genot voor jou en je hond! Er is een groot losloopgebied voor honden waar je uren kunt ronddwalen. Ook kun je hier een gemarkeerde wandelroute volgen die geheel door het losloopgebied heen gaat.

Zwolse bos

Parkeren aan het losloopgebied van het Zwolse Bos

Er is een openbare parkeerplaats aan de Palenweg in Heerde. Deze heet parkeerplaats Tonnebergroute. Hier vind je de link die opent in Google Maps.

Vanaf de parkeerplaats wandel je direct het losloopgebied in.

Gemarkeerde wandelroute door het Zwolse Bos

Vanaf de bovengenoemde parkeerplaats start wandelroute Tonnenberg. Deze wandelroute is 4,5 km lang. Hiervoor volg je de route paaltjes.

De wandelroute gaat de eerste 200 meter samen met het mountainbikepad. Daarna buigt het wandelpad af naar rechts, het bos in. Onderweg zijn er meerder plekjes waar je de mountainbikeroute doorkruist of waar het een stukje samen gaat.

Houd hier rekening mee als jouw hond hier gespannen van wordt of als jij er zelf niet ontspannen door wandelt. Jullie komen hier natuurlijk ook om te genieten van dit prachtige gebied. In het weekend is dit een druk bezochte plek, maar doordeweeks in de ochtend kun je hier vaak heerlijk rustig wandelen.

Zwolse bos

Losloopgebied in het Zwolse Bos

Het losloopgebied in het Zwolse Bos bestaat voornamelijk uit bos en een stuk heide. Er zijn brede wandelpaden, maar ook tal van smalle paadjes om lekker door rond te dwalen.

Ondanks dat het een losloopgebied is, heb je hier ook kans om wild te spotten. Het Zwolse Bos ligt in het noorden van de Veluwe. Houd hier rekening mee als jouw hond last heeft van zijn of haar jachtinstinct.

Halverwege de rode wandelroute kom je op een stuk heide uit. Hier heb je prachtig uitzicht over het gebied. Er staan verschillende bankjes langs de paden om even lekker op te pauzeren. Een horecagelegenheid kom je hier niet tegen, dus zorg ervoor dat je zelf wat meebrengt voor onderweg.

Wandel jij ook wel eens met je hond in het Zwolse Bos?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring! Als je het leuk vindt, kun je hier onder een berichtje achterlaten met jouw tips en ervaring. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *