De gezelligste restaurants en cafés in en rond Nijmegen waar jij en je hond welkom zijn

In Nijmegen en omstreken zijn een heleboel gezellige restaurants en cafeetjes waar je samen met je hond even lekker kunt neerstrijken.

Uit ervaring weten wij dat honden helaas niet altijd overal even gewenst zijn. Hier noem ik de leukste plekjes die wij ontdekt hebben in de buurt.

Nijmegen

In het centrum van Nijmegen stikt het van de terrasjes! Zover wij hebben ontdekt is de hond overal welkom, mits je buiten zit. In de zomer is dat natuurlijk geen probleem, want buiten is de beste plek om te zitten.

In de herfst en wintertijd is het toch wel even lekker als er een overkapping is met een terrasverwarming. (We willen niet veeleisend zijn… Maar als het even kan)!

Café Eten en Drinken

Eén van onze favoriete plekjes ligt net een kilometertje buiten het centrum. Je kunt er prima naartoe lopen als je in het centrum verblijft, maar je kunt er natuurlijk ook voor de deur parkeren.

Ze hebben er een groot zonnescherm hangen die de regen tegenhoud en heerlijk warme terrasverwarming. Je kunt er in de winter lekker buiten op een bankje zitten.

Het personeel is altijd vriendelijk en ze hebben heerlijke koffie met zoete hapjes. Ook de mini loempia’s zijn aan te raden! Je kunt hier ook lekker lunchen of dineren voor een prima prijs.

Café van Buren

Nog zo een gezellig plekje met terrasverwarming! Je kunt hier voor lunch en diner terecht, maar ook gewoon voor een kop koffie. De kaart is simpel, maar erg lekker. En vooral: Niet zo duur. Het wordt ook wel het studentencafé van Nijmegen genoemd.

Ze hebben heerlijke tosti’s en ook de uitsmijters zijn erg aan te raden! Het terras is vrij groot, dus plek zat om lekker met de hond buiten te zitten.

Het ligt midden in het centrum, dus een leuke plek om te pauzeren als jullie de stad aan het verkennen zijn.

Café Le Figaro

Le figaro is een café aan de Waalkade. Je kunt er het mooi weer buiten op het terras zitten, met uitzicht op de Waal.

Een heerlijke plek als het mooi weer is! In de winter en met slecht weer is het buiten terras vaak gesloten. De hond mag hier, net als op de meeste plekken, ook niet naar binnen.

Maar in de zomertijd is het een heerlijke plek om lekker te genieten van de zomerbries. Je kunt hier terecht voor lunch en diner, maar ook voor een kop koffie of een koud biertje voor een prima prijs.

Theehuis Eikenhorst

Deze toffe plek ligt aan het wandelgebied de Hatertse Vennen.

In de zomer kun je er heerlijk buiten zitten met uitzicht op het weiland en het geluid van koeien op de achtergrond. Ze maken er zelf hun appeltaart en de melk waarmee ze die lekkere cappuccino maken komt van hun eigen koeien.

Als het niet zo een mooi weertje is, kun je onder de overkapping zitten. Maar je mag ook lekker warm binnen zitten met de hond. 🙂

Je kunt er de auto parkeren en vanuit daar een mooie wandeling maken.

Groesbeek en Berg en Dal

Er is niets fijner dan na een lange wandeling neerstrijken voor een lekkere kop koffie. En het liefst nog met een groot stuk taart!

In deze prachtige wandelgebieden weten ze precies hoe ze ons daarmee blij kunnen maken.

Restaurant ’t Zwaantje

Dit is toch wel onze favoriete plek om even te stoppen. Zowel die van Lana, als die van mij.

Want niet alleen hebben ze hier lekkere koffie met Limburgse vlaai, de hond krijgt er ook nog eens een koekje. Ze hebben een heerlijk afgeschermd buitenterras met terras verwarmers. Maar als je wilt, mag je ook binnen zitten met de hond.

Je kunt hier ook lekker lunchen of dineren. Een gezellig plekje, midden in het bos.

Het ligt in het wandelgebied van het Groesbeekse bos, maar officieel ligt het op de grens van Limburg, in Mook.

Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg

Dit gezellige restaurant ligt verscholen in het bos van de Duivelsberg. Het is een lust voor het hele gezin! Na een lange wandeling even lekker neerstrijken voor een zoete verrassing.

Ze hebben een groot buitenterras en lekkere pannenkoeken. De hond is buiten meer dan welkom. Je kunt er de auto makkelijk parkeren en ook laten staan voor de wandeling.

Wat is jullie favoriete restaurant/café in Nijmegen en omstreken?

Laat het ons weten! Wij zijn erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Hier onder kun je een berichtje achterlaten.

3 antwoorden op “De gezelligste restaurants en cafés in en rond Nijmegen waar jij en je hond welkom zijn”

 1. bij de kriekenput in herpen is ook voor honden.
  zowel hond buiten als binnen.
  vlak bij een mooi bos.
  heerlijk eten ook de hond word verwend met drinken en een schaaltje met koekjes.
  ook voor een klein bedrag een buiten zwembad deze is niet voor honden.
  in het bos wel een beetje water waar ze in kunnen

 2. Tijdje geleden bij “café Samson” begin Houtstraat bij plein ’44 heerlijk eerst op verwarmd terras buiten en daarna binnen gezeten met 🐶…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *