Wandelen met de hond los bij Landgoed de Hemelse Berg in Oosterbeek

Landgoed de Hemelse Berg is onderdeel van landgoed Oorsprong. Een prachtig divers gebied tussen Oosterbeek en Doorwerth. Het ligt aan de rand van de Veluwe en is absoluut een bezoekje waard! 🙂

Er zijn 2 gebieden aangewezen als losloopgebied. Eén daarvan is bij landgoed de Hemelse Berg. Hier mogen honden het hele jaar door loslopen.

Parkeren bij het losloopgebied van landgoed de Hemelse Berg

Je kunt de auto parkeren aan de Van Borsselenweg in Oosterbeek. Als je hier de navigatie op instelt, kom je langs 2 kleine parkeergelegenheden.

Vanaf daar loop je meteen het losloopgebied in. Dat staat duidelijk aangegeven met bordjes.

Wandelen met de hond bij landgoed de Hemelse Berg

Het losloopgebied bij de Hemelse Berg loopt helemaal langs de Van Borsselenweg. Het is een vrij groot stuk waar je makkelijk een uur kunt wandelen.

Vind je het niet erg om verder te lopen met de hond aan de lijn? Dan kun je er voor kiezen om door te lopen tot aan het losloopgebied bij de Zilverberg in Hoog Oorsprong. Deze gebieden liggen ongeveer 20 minuten lopen van elkaar vandaan.

Wij hebben er voor gekozen om alleen in het losloopgebied van de Hemelse Berg te blijven. Er is zoveel te zien hier! Het hoogteverschil en de smalle slingerpaadjes geven de omgeving een sprookjesachtige uitstraling.

De bruggetjes en waterstroming maken het plaatje helemaal compleet. Op het hoogste punt van de Hemelse Berg staat de prachtige gedenkzuil Kneppelhout – Van Braam. Ter ere van het echtpaar, wat veel heeft betekend voor Oosterbeek.

Zwemmen met de hond bij de Hemelse Berg

De smalle waterstroming die door het bos heen loopt, is een heerlijke verkoeling voor de hond. Hier kan de hond even een drinkpauze houden of lekker pootjebaden.

Door de bossen heen zijn ook meerdere plekken waar de hond het water in kan. Het is alleen niet allemaal even schoon. Houd er ook rekening mee dat er op veel plekken stilstaand water is. Er kan dus kans zijn op blauwalg.

Op verschillende plekken in het bosachtige gebied vind je bankjes. Ook staat er een prachtige picknicktafel aan de rand van het losloopgebied. Deze heeft een prachtig uitzicht over de weilanden. Het staat aan het eind van de Van Borsselenweg, een kleine 50 meter van de parkeerplaats.

Horeca in de buurt van de Hemelse Berg

Een hele leuke plek om de wandeling te eindigen, is bij De Oude Herbergh. Het ligt een kleine 10 minuten lopen van het losloopgebied vandaan, maar je kunt er ook op de terugweg de auto parkeren.

De hond is meer dan welkom en krijgt er een lekker koekje. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of voor een borrel. Ze zijn op dinsdag t/m zondag al vanaf 9.00u open.

Wij hebben hier een heerlijke pannenkoek gegeten, terwijl het vriendelijke personeel ons van alles heeft verteld over de omgeving. Een dikke aanrader, we hebben ons erg welkom gevoeld.

Gaan jullie ook wel eens wandelen bij de Hemelse Berg?

Of lopen jullie helemaal door tot het losloopgebied bij de Zilverberg? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring over dit prachtige gebied!

Wil je iets met ons delen? Laat hier onder dan een berichtje achter. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *