Wandelen met de hond bij losloopgebied Boeschoten op de Veluwe

Ben je opzoek naar een uniek stukje Veluwe? Het prachtige bos Boeschoten is een stukje Veluwe wat vaak wordt overgeslagen. Toch is deze plek absoluut de moeite waard om te genieten van een heerlijk rustige wandeling met de hond.

Er is een stuk losloopgebied waar honden het hele jaar los mogen lopen. Boeschoten ligt in de gemeente Barneveld, tussen de dorpen Voorthuizen en Garderen.

Parkeren bij losloopgebied Boeschoten

Het is even zoeken, maar er is een parkeerplaats op de Apeldoornsestraat tussen Voorthuizen en Garderen. Als je de navigatie instelt op de Apeldoornsestraat, kom je de parkeerplaats ongeveer halverwege de weg tegen.

Als je vanuit Garderen komt, aan de rechterkant. Vanuit Voorthuizen aan de linkerkant. Via Google Maps kon ik deze parkeerplaats niet vinden. Maar zo moet het wel lukken. 🙂

Losloopgebied Boeschoten

Vanaf de parkeerplaats loop je meteen het losloopgebied in. Over de prachtige bospaden met indrukwekkende bomen aan beide kanten.

Je kunt er verschillende paden volgen. Er zijn smalle paadjes waarbij je over heuvels heen wandelt. Hier heb je prachtig uitzicht over de bossen!

Aan beide kanten van het bos loopt een fietspad. Hier houd het losloopgebied op. Aan het eind van het bos kom je bordjes tegen waar de hond weer aan de lijn moet.

Het bos van Boeschoten

Het bos van Boeschoten is onderdeel van het Speulder- en Sprielderbos. In het grootste deel van het bos moeten honden aan de lijn, in verband met het wild wat hier leeft. Maar in dit prachtige gebied mogen honden nog lekker loslopen.

Je vind hier een diversiteit aan bomen en planten wat het bos een sprookjesachtige uitstraling geeft. Kom je hier voor een vroege wandeling? Dan heb je zelfs kans om dit prachtige bos helemaal voor jezelf te hebben.

Er zit geen horecagelegenheid bij het bos. Hiervoor kun je het beste naar één van de omliggende dorpjes rijden, bijvoorbeeld in het gezellige Garderen.

Overnachten in de buurt van losloopgebied Boeschoten

Willen jullie nog even blijven om de prachtige bossen in de buurt te ontdekken? Hier lees je alles over de leukste overnachtingen binnen 10 minuten rijden van dit prachtige losloopgebied en meer. Samen, met het hele gezin of alleen met je trouwe viervoeter!

Lees hier alles over Overnachten met de hond in de buurt van losloopgebied Boeschoten.

Wandelen jullie ook wel eens in Boeschoten?

En wil je jouw ervaring of tips met ons delen?

Laat hier onder dan een berichtje achter. 🙂

Eén antwoord op “Wandelen met de hond bij losloopgebied Boeschoten op de Veluwe”

  1. Erg mooi gebied om te wandelen,sporten.
    Zou liever zien dat het geen losloopgebied was.
    Er zijn vaak agressieve honden die je achterna komen of tegen je op springen.
    Doe je hond aan de lijn als je weet dat je hond anderen lastigvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *