Overnachten met de hond in de buurt van losloopgebied Kootwijkerduin in Kootwijk

Kootwijk is een klein dorpje in de gemeente Barneveld. Dit schattige dorpje is gelegen tussen de prachtige bossen en de schoonheid van de Veluwe.

Losloopgebied Kootwijkerduin is een plaats die voornamelijk bestaat uit een zandvlakte, zandduinen en wat begroeiing. Achter het losloopgebied kun je met de hond aan de lijn verder wandelen door de weelderige bossen van de Veluwe.

Het losloopgebied is ongeveer 56 hectare groot. Hier kunnen honden het hele jaar door vrij spelen en rondrennen.

Overnachten met de hond in Kootwijk

Kootwijk is met zijn 265 inwoners (2019) een klein, maar ontzettend leuk dorpje. Je vind er een handje vol eetgelegenheden en er is een kleine supermarkt met een bakkertje erin.

Verder wordt je omringt door niets anders dan de prachtige natuur van de Veluwe. Hét recept voor een heerlijke vakantie voor jou en je hond.

Overnachten met de hond in een vakantiepark bij Kootwijkerduin in Kootwijk

De leukste manier om met de hond te overnachten in Kootwijk, is bij Hogeboom vakantiepark De Berkenhorst. Dit vakantiepark ligt direct aan het losloopgebied van Kootwijkerduin!

Onder vermelding mogen er maximaal 2 honden mee. Je kunt er een mooie bungalow huren midden in de bossen.

Voor kinderen is hier ook van alles te beleven. Er is een overdekt zwembad, een binnen speelruimte en een recreatieteam. En zelf kun je hier ook lekker genieten van de sauna, Turks stoombad of whirlpool. Ook zijn er sportvelden en een tennisbaan.

Bron: Bungalow specials
Bron: Bungalow specials

Overnachten met de hond in een vakantiehuisje in de buurt van Kootwijkerduin in Kootwijk

Een andere, hele leuke optie om met de hond te overnachten in Kootwijk, is in een vakantiehuisje. Er zijn 2 vakantiehuisjes in Kootwijk te boeken via Natuurhuisje:

  • Dit vakantiehuisje ligt op 500 meter afstand van het losloopgebied Kootwijkerduin. Het is voor maximaal 4 personen en 1 hond te boeken.

Het huisje heeft openslaande deuren naar een ruime tuin die omheind is. Pluspunt!

De woonkamer heeft een ouderwetse, knusse uitstraling. Er is een houten trap naar de bovenverdieping waar de slaapkamers zijn. De badkamer is modern en heeft een douche en toilet.

Ook is er een klein keukentje waar je zelf lekker kunt koken. In de tuin kun je lekker genieten van de rust en stilte om je heen. Ook is er de mogelijkheid om de vuurplaats te gebruiken met het aanwezige hout.

Bron: Natuurhuisje
Bron: Natuurhuisje
  • Het andere vakantiehuisje ligt ook op 500 meter afstand van losloopgebied Kootwijkerduin. Op loopafstand vind je hier restaurants en cafés in het centrum van Kootwijk. Dit huisje is te boeken voor maximaal 4 personen en 1 hond.

De tuin is niet omheind, maar wel ontzettend groot en geeft jullie veel privacy. Er staat een tuinset onder de overkapping en er hangt een hangmat. Hier geniet je van het Veluwe-gevoel!

Er is een vuurplaats waar jullie gebruik van mogen maken. Het hout ligt al klaar. Het recept voor lange zomeravonden.

De inrichting is landelijk en knus. Er zit een klein keukentje in en een moderne badkamer met douche. Boven vind je de slaapkamers op de oude hooizolder.

Bron: Natuurhuisje
Bron: Natuurhuisje

Iets verder weg overnachten van Kootwijkerduin?

Vinden jullie het niet erg om een stukje te rijden? En willen jullie deze vakantie combineren met één van de andere prachtige gebieden in de Veluwe?

Dan vinden jullie misschien jullie droomhuisje wel bij Vakantie Veluwe. Hier zijn vakantiehuisjes te boeken in alle gebieden van de Veluwe.

Op dit moment zijn er iets meer dan 100 huisjes beschikbaar waar de hond welkom is. Voor een klein gezelschap, of met een groter aantal personen en honden.

Kijk hier voor meer informatie en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *