Wandelen met de hond in het prachtige park Sonsbeek in Arnhem

Park Sonsbeek in Arnhem is een prachtig divers park. Het is ontzettend groot en je vind er alles wat je van een park verwacht.

Er zijn verschillende losloop gebieden, maar ook stukken waar de hond aan de lijn moet. Het staat duidelijk vermeld met bordjes wanneer je een ander pad inslaat.

Bij de meeste stukken aan het water waar de eendjes zwemmen en de mooi onderhouden tuinen moet de hond aan de lijn. Maar op de bospaden mag de hond lekker loslopen.

Parkeren bij park Sonsbeek

Park Sonsbeek ligt vlakbij het centraal station in Arnhem. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is deze plek makkelijk te bereiken.

Rondom park Sonsbeek zijn verschillende parkeergelegenheden. Aan de kant van het station Arnhem zijn veel parkeerplaatsen langs de weg. Ook de parkeergarage bij het station ligt op een afstand van 5-10 minuten lopen. Deze plekken zijn allemaal betaald parkeren.

Er is ook een gratis parkeerplaats bij park Zypendaal. Deze ligt tegenover Huis Zypendaal. Hier vind je de link die opent in Google Maps. Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over en wandel je door park Zypendaal. Houd rechts aan richting park Sonsbeek.

Maar jullie kunnen natuurlijk ook met de trein komen. Vanaf het station is het een kleine 5 à 10 minuten lopen naar het park. Er wordt met bordjes aangegeven welke kant je op moet lopen.

Waterval in park Sonsbeek

Met de hond en de kinderen naar park Sonsbeek

In park Sonsbeek kunnen jullie je wel een hele dag vermaken.

Ook voor de kinderen is er genoeg te zien. Er staan bordjes met wegwijzers die je helpen om alle toffe plekjes te spotten.

Naast één van de vijvers staat een oude ijskelder uit het jaar 1880. Vroeger gebruikte ze deze om voedsel koud te houden. Er waren toen nog geen koelkasten!

Er zijn ook watervallen en tunnels om in te spelen. Trek je schoenen maar vast uit, het water is heerlijk koel! De wandelpaden lopen op verschillende hoogtes, dat geeft een sprookjesachtige uitstraling. Je kunt de prachtig onderhouden bloementuinen bewonderen en lekker rondstruinen door de bossen.

Ook is er een plek genaamd ‘de Ronde Weide’. Dit is een open plek in het bosloop gebied in een gedeelte van het bos met bankjes. Hier kom je vaak andere mensen tegen die ook lekker met hun honden aan het wandelen zijn. Leuk om even te stoppen en wat speelmaatjes te zoeken.

En als het mooi weer is, staat er soms in het begin van het park  een koffie foodtruck. Hier kun je een beker koffie to go mee te nemen voordat je aan de wandeling begint.

In het park zijn meerdere horecagelegenheden om even lekker te gaan zitten en te genieten van een stevige lunch. Zo kun je bij brasserie De Boerderij lekker aan het water zitten of bij De Palatijn verscholen in het bos.

Aan het begin van het park zit Stadsvilla Sonsbeek. Dit is een fancy plekje met uitzicht over een gedeelte van het park en daar achter de stad van Arnhem.

Wat vinden jullie het aller mooiste aan park Sonsbeek?

Wij zijn nieuwsgierig naar jullie ervaringen en favoriete plekjes om koffie te drinken!

Wil je het met ons delen? Laat hier onder dan een berichtje achter. 🙂

Eén antwoord op “Wandelen met de hond in het prachtige park Sonsbeek in Arnhem”

  1. Dat was het park open op zondag.
    En natuurlijk de rest van het park.
    Woon al vanaf 1975 in Arnhem.
    Toen zag je de tweedelig nog niet zo sterk, alles word nu herontdekt en opnieuw ingericht voor de man met de meeste slappe was.
    Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *