Wandelen met de hond bij de Kaliwaal in Boven-Leeuwen

De Kaliwaal is een prachtig natuurreservaat in Boven-Leeuwen. Hier geniet je van een wandeling door een stukje ongerepte natuur. Wij waren hier aan het eind van een warme zomerdag. En wat een prachtige plaatjes leverde dat op!

Wandelen met de hond bij de Kaliwaal

Natuurgebied de Kaliwaal is ontzettend divers en puur. Het is een voormalige kleiontgronding en zandwinput. Nu is het een prachtig gebied vol water en levendigheid.

Hier wandel je door het rivierenlandschap dat tijdens ieder seizoen weer zijn eigen schoonheid heeft. Ook is dit het thuis voor runderen en paarden.

In het hele gebied geldt dat honden aan de lijn moeten.

Er loopt een verhard pad door het natuurgebied, wat het goed toegankelijk maakt voor rolstoelen en kinderwagens. Er is een wildrooster bij de ingang, maar er is ook een poort langs zodat je hier niet overheen hoeft.

Vanaf het grote pad loopt er ook een zandweggetje richting de Waal. Hier kun je genieten van een korte pauze en lekker aan het water zitten.

Parkeren bij natuurgebied de Kaliwaal

Als je via Google zoekt naar Kaliwaal Boven-Leeuwen, kom je op de openbare parkeerplaats uit. Vanaf hier loop je direct het prachtige natuurgebied in.

Er is plaats voor ongeveer 10 auto’s. Als de parkeerplaats vol is, kun je ook over de dijk parkeren. Dan loop je binnen 5 minuten het natuurgebied in.

Horeca bij de Kaliwaal

In het natuurgebied zelf is geen horeca aanwezig. Maar op de dijk, vlakbij de parkeerplaats vind je de gezellige Bistro de Bolle. Zij zijn dagelijks vanaf 12.00u geopend en op dinsdag gesloten.

De hond is welkom buiten op het terras. Hier kun je terecht voor een lekkere kop koffie, maar ook voor lunch, diner of misschien een high tea?

Gaan jullie wel eens wandelen bij de Kaliwaal?

Laat ons weten wat jullie van dit prachtige natuurgebied vinden. 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *