Wandelen met de hond bij losloopgebied het Rozendaalse Veld

Losloopgebied het Rozendaalse Veld is een prachtig stukje honden paradijs op de Veluwe. Wat een ruimte! Hier kunnen honden lekker rennen, spelen en ravotten. Terwijl jij geniet van de prachtige omgeving van de Veluwe.

Parkeren bij het Rozendaalse Veld

Er zijn verschillende parkeerplaatsen aan het losloopgebied. Als je de navigatie instelt op ‘Parkeerplaats Rozendaalse Veld’, kom je een aantal parkeer hofjes tegen. Helemaal aan het eind is een grote parkeerplaats.

Toen wij hier waren, was de gps even de weg kwijt en wilde die dat ik linksaf sloeg naar een weg die niet bestond… Handig! Heb jij dat probleem ook onderweg? Stel de navigatie dan in op de Kluizenaarsweg, daar liggen de parkeerplaatsen.

Horeca bij het Rozendaalse Veld

Er zit helaas geen horecagelegenheid aan het losloopgebied van het Rozendaalse Veld. Ook zal je onderweg niet heel veel bankjes tegenkomen. Wel staan er 2 picknicktafels bij de parkeerplaats om even lekker op neer te strijken.

Het heeft ook wel iets bijzonders, zo een grote stille plek. Een goede gelegenheid om zelf je picknick kleedje in te pakken, een thermosfles met koffie en wat te knabbelen. Heerlijk tijdens die lentedagen!

Vergeet ook niet om een flesje water mee te nemen voor de hond. Er is hier namelijk geen zwem- of drinkplek voor de honden.

Wandelen met de hond bij het Rozendaalse Veld

Het Rozendaalse Veld is enorm! Hier kunnen honden echt even lekker hun energie kwijt zonder remmen. Letterlijk, dus houd er wel rekening mee dat het gebied niet omheind is en er wel wild leeft. Het losloopgebied is onderdeel van de Veluwe en is vooral het leefgebied van wilde zwijnen.

Je kunt hier prachtig wandelen over de heidevelden. Er lopen verschillende wandelpaden door het gebied heen die je kunt volgen. Deze paden zijn niet verhard, het zijn zandpaden.

Er lopen heuvels door het gebied heen waar je overheen kunt wandelen. Hier is het uitzicht nog mooier! Met de uitgerekte velden voor je en het dicht begroeide bos wat er achter omhoog doemt, waan je jezelf even in het buitenland. Wat is Nederland toch prachtig!

Hier kun je gemakkelijk een paar uurtjes rondwandelen zonder verveeld te raken. Houden jullie wel van een stevige wandeling en vind je het niet erg om met de hond aan de lijn verder te wandelen?

Dan kun je aan het einde van het losloopgebied helemaal verder wandelen tot aan het Herikhuizerveld. Dit ligt op ongeveer 5 kilometer afstand. Vanaf het grote fietspad moet de hond dan aan de lijn.

Wandelen jullie ook wel eens op het Rozendaalse Veld?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie het aller mooiste vinden aan deze plek. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *