Wandelen en zwemmen bij het Hondenstrand op het Eiland van Maurik

Het hondenstrand in Maurik staat sinds oktober 2019 op de kaart. Klaar om door alle honden ontdekt te worden! Hier mogen honden het hele jaar door loslopen en zwemmen.

Wat een leuke plek is dit zeg! Zowel voor de hond, als voor jezelf. 🙂

Parkeren bij het hondenstrand in Maurik

Als je de navigatie instelt op ‘Hondenstrand Maurik’, kom je bij de ingang van het hondenstrand uit. Dit is op een lange dijk op Het Eiland van Maurik. Hier mag je de auto langs de weg parkeren.

Dit is gratis. Met de warme dagen kan het er druk zijn met parkeren, maar de dijk is lang genoeg. Je moet alleen misschien een klein stukje lopen.

Zwemmen met de hond bij hondenstrand Maurik

Vanaf de dijk loop je direct het hondenstrand op. Hier mogen honden het hele jaar door lekker loslopen en zwemmen. De lengte van het hondenstrand is ongeveer 1 kilometer.

Het water is hier schoon en de kans op blauwalg zeer klein. Door de doorstroming blijft het water hier goed in beweging. Het is ook heerlijk om hier zelf een frisse duik te nemen!

Het hondenstrand heeft op sommige plekken een zandstrand, maar ook een gedeelte met kleine steentjes op het strand. Achter het strand is nog een groot grasveld waar de honden lekker kunnen spelen en ravotten.

hondenstrand

Wandelen met de hond bij het Eiland van Maurik

Het eiland van Maurik is niet alleen leuk om te zwemmen, maar je kunt hier ook prachtig wandelen.

Als je naar rechts loopt vanaf de ingang van het hondenstrand, kun je een paar kilometer doorlopen langs het water. Verderop worden er watersporten beoefend. Erg leuk om naar te kijken!

Vanaf het hondenstrand kun je ook linksaf over de dijk heen wandelen. Dan kom je uiteindelijk bij het vakantiepark Eiland van Maurik. Hier ligt de jachthaven en het levendige gebied. Vooral in de zomermaanden is dit een druk bezochte plek.

De hond moet hier wel aan de lijn. Op het vakantiepark vind je  pannenkoekenrestaurant De Waterspiegel en een beachclub van het park. Hier kun je lekker buiten zitten met de hond.

Ga jij ook wel eens met de hond naar het hondenstrand in Maurik?

Deel je ervaring met ons! Wij zijn benieuwd wat jullie van deze toffe plek vinden. 🙂

Eén antwoord op “Wandelen en zwemmen bij het Hondenstrand op het Eiland van Maurik”

  1. Mijn honden kunnen niet met andere honden,maar houden van zwemmen is er een plaats waar je kunt zwemmen met honden aangelijnd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *