Wandelen en zwemmen met de hond bij recreatiegebied Bussloo

Recreatiegebied Bussloo… Wat een heerlijke plek voor een stevige wandeling met de hond. In het laagseizoen zijn honden hier welkom en mogen ze hier loslopen en zwemmen. In het hoogseizoen is het helaas verboden voor honden.

Met de hond naar Bussloo

Parkeren bij recreatiegebied Bussloo

Rondom recreatiegebied Bussloo is het overal betaald parkeren. In het laagseizoen kost een parkeerkaartje €3,00. Hier vind je de link die opent in Maps naar de parkeerplaats.

Horeca bij recreatiegebied Bussloo

Aan het bovengenoemde parkeerterrein vind je strandhuys De Enk. Zij zijn het hele jaar door geopend voor een hapje en een drankje. Honden zijn buiten op het terras van harte welkom. De waterbakken staan klaar en de hond krijgt een koekje op het terras.

Aan het gebied liggen ook Brodazz Beach en het Hof van Bussloo. Hier zijn honden buiten op het terras welkom, maar ook binnen. Houd de openingstijden op hun website even in de gaten. Deze vind je in de link onder de naam. In het laagseizoen zijn zij alleen in het weekend geopend.

Met de hond naar Bussloo

Bussloo is een waar hondenparadijs in het laagseizoen. Het is een groot gebied met verschillende strandjes, brede grasvelden en prachtige wandelpaden.

Zeker in de weekenden zijn hier altijd wel speelmaatjes te vinden. Wandel je liever op een rustiger moment? Kom dan eens doordeweeks. Wij waren hier op een woensdag en vrijdag ochtend in december. Toen was het erg stilletjes.

De brede grasvelden die achter het strand liggen, maken deze plek heel geschikt om lekker te spelen. Voor de honden onder elkaar, of met een bal of frisbee. Er staan een paar bankjes (niet heel veel) om op te pauzeren. Maar als het niet te koud is, neem dan een deken of kleed mee om lekker op te zitten en te genieten van het uitzicht.

Een rondje om de plas is ongeveer 8 km. Houd er hier rekening mee dat je een stukje aangelijnd verder loopt. Wandel je liever een korte ronde? Dat kan ook. Halverwege de plas is een bruggetje om de wandeling in te korten. Dan zal het ongeveer 4 km zijn.

Honden bij Bussloo

Met kinderen en de hond naar Bussloo

Niet alleen voor de hond, maar ook voor kinderen is recreatiegebied Bussloo een toffe plek! Er is een speciaal kinderstrand aan de westkant van het gebied. Komen jullie met de auto? Laag de navigatie de dan naar deze parkeerplaats sturen. Dan hoeven jullie niet zover te lopen. 🙂

In het laagseizoen zijn honden ook welkom op het kinderstrand. Houd er wel rekening mee op de hondenpoep op te ruimen, zodat het voor iedereen een fijne plek blijft.

Er zijn speeltoestellen op het strand waar de kids zich lekker kunnen uitleven. Ook staat er een kiosk, die veelal open is voor een hapje of een drankje. Deze is dagelijks vanaf 10.00u geopend.

Met kinderen en de hond naar Bussloo

Wandel jij wel eens met je hond in Bussloo?

Wij zijn erg benieuwd naar jou tips en ervaring! Ook zijn we erg nieuwsgierig naar jullie hondvriendelijke ervaring in de horecagelegenheden. Als je het leuk vind, kun je hier onder een berichtje achterlaten.

Samen delen we de meest eerlijke informatie, ontdekken we de mooiste plekken en beleven we allemaal de beste momenten met onze honden! 😀

Eén antwoord op “Wandelen en zwemmen met de hond bij recreatiegebied Bussloo”

 1. Hi Lanabanana,

  Tijdens mijn zoektocht in Google analytics stuitte ik op jouw blog. Hierbij zag ik een leuk stuk staan met informatie over het parkeren op Bussloo en de horeca. Daarin zag ik dat wij ook vermeld werden op jullie website met ons bedrijf.. Nu is het zo dat wij in Hofstede de Middelburg tegenwoordig ook bekend staan als Brodazz. Bij ons is het ook zo dat onze gasten gratis kunnen parkeren tegen consumptie.

  Vaak zien we dat mensen lekker neerploffen in onze banken om alleen even wat te drinken maar ook vaak om heerlijk te lunchen.
  Vaak zien we in de namiddag dat mensen heerlijk blijven (of terugkomen) om te dineren of om (onze bekende) Brodazz pizza’s te eten.

  Geopend van donderdag t/m zaterdag vanaf 11:00 en zondag vanaf 10:00

  We zouden het erg leuk vinden als de Middelburg wordt vervangen voor de hofstede de Middelburg link en misschien een klein stukje info over het gratis parkeren bij ons en hoe of wat?

  Hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Maaike Timmer.

  Brodazz beach & Hofstede de Middelburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *